Flori parfumate pentru grădinile mici - Doza de Sănătate
 

Flori parfumate pentru grădinile mici

O grădină trebuie să fie o încântare pentru toate simțurile. În acest articol, îți prezentăm cinci flori frumoase și parfumate pentru grădina ta.
Flori parfumate pentru grădinile mici

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Unul dintre cele mai bune lucruri în viață este să ieși și să te bucuri de mirosul unei grădini pline de flori parfumate. De fapt, grădinile nu sunt plăcute numai pentru ochi, ci și pentru restul simțurilor noastre: simțul mirosului, de exemplu. Așadar, ținând cont de acest aspect, ne-am gândit să-ți prezentăm în rândurile de mai jos 5 flori parfumate pentru grădinile mici. Nu toată lumea are o grădină generoasă, dar cu siguranță putem profita de orice palmă de pământ!

Atunci când îți proiectezi grădina, indiferent de cât de mică este, este important să ții cont de anumite lucruri. Da, culorile sunt frumoase și sunt foarte importante. Totuși, pentru a proiecta o grădină cu adevărat minunată, trebuie să duci lucrurile dincolo de estetică. Gândește-te că trebuie să-ți satisfaci fiecare simț. Astfel, vei iubi cu adevărat grădina nou creată și vei adora să-ți petreci timpul în ea.

Înainte de a începe, ia în considerare climatul actual și tipul de sol pe care îl ai în grădină. Aceste aspecte sunt foarte importante atunci când alegi tipurile de flori pe care urmează să le plantezi. În plus, o îngrijire consecventă este, de asemenea, indispensabilă pentru a obține rezultatele dorite.

Înainte de a merge mai departe, este necesar să-ți reamintim cât de important este parfumul gamei selectate de flori. Așa cum am menționat anterior, o grădină nu este doar atrăgătoare vizual, ci și plăcută simțului olfactiv. Așadar, ia în considerare cele 5 flori parfumate pentru grădinile mici pe care urmează să ți le prezentăm și ține cont de sfaturile noastre atunci când amenajezi spațiul verde din jurul locuinței. Cum ar fi să te trezești dimineața în parfumul trandafirilor atinși de picăturile de rouă?

Flori parfumate pentru grădinile mici

Liliacul

Flori parfumate pentru grădini mici

Syringa vulgaris, cunoscută popular ca liliac sau liliac comun, oferă o culoare spectaculoasă grădinii tale. Aroma sa te va inunda cu amintiri plăcute și senzații minunate.

Liliacul este foarte ușor de găsit. Îl poți găsi cu ușurință în majoritatea pepinierelor sau centrelor de grădinărit. În plus, semințele sale sunt vândute în orice magazin mare de bricolaj.

Florile liliacului înfloresc primăvara. Atunci când apar, emană o aromă proaspătă și curată. În plus, liliacul este foarte ușor de cultivat. De fapt, acesta se poate adapta la aproape toate tipurile de climă și sol. Totuși, acesta adoră solurile adânci și umede, deoarece rădăcinile sale preferă umezeala.

Sfatul nostru este să îl plantezi primăvara. Reține faptul că durează un timp pentru ca rădăcinile acestuia să se dezvolte, așadar este necesar să ai răbdare.

2. Trandafirii

Regele tuturor grădinilor este, fără niciun dubiu, trandafirul. Aceasta este, de asemenea, o floare parfumată, cu o aromă caracteristică. Familia de rozacee cuprinde aproximativ o sută de specii de trandafiri, însă toate sunt parfumate și îți vor încânta simțurile. În plus, trandafirii înfloresc tot timpul anului.

Dacă vei planta tufișuri de trandafiri, amintește-ți întotdeauna să lași suficient spațiu între plante. În acest fel, te vei asigura că frunzele lor pot primi lumina soarelui și suficient oxigen. De asemenea, este necesar să tunzi în fiecare an trandafirii și să te asiguri că acestora nu le lipsește niciodată apa. Pe internet, poți găsi o mulțime de ghiduri despre tăierea corectă a trandafirilor.

3. Lavanda

Câmp cu lavandă

Lavanda oferă un parfum familiar proaspăt și curat oricărei grădini. În plus, florile sale albăstrui vor părea un mozaic viu și colorat în grădina ta. Planta înflorește din aprilie până în iulie, perioadă în care elimină uleiul său aromatic volatil, pe care îl poți folosi pentru a face propriile loțiuni, săpunuri și produse cosmetice.

Pentru a profita la maxim de parfumul acestei plante, ar trebui să o plantezi într-un loc însorit. Alege o locație care să o protejeze și de frig. În plus, această plantă nu necesită îngrijire specială. De fapt, udarea în timpul verii și protejarea acesteia de temperaturile extrem de scăzute va fi suficientă.

4. Zambilele

Zambila, cunoscută și sub denumirea de Hyacinthus orientalis, este o floare aromată foarte populară. Și știi ce? Există zambile de culori diferite, pe care le poți combina și potrivi pentru a-ți umple grădina cu culori intense. Această plantă este perenă și are bulbi, care produc o tulpină asemănătoare cu o baghetă, cu flori vii, parfumate și cărnoase.

În ceea ce privește îngrijirea zambilelor, udă-le des. De fapt, dacă le plantezi în ghiveci, pune dedesubt o farfurie cu apă pentru ca solul să fie tot timpul umed.

5. Caprifoiul

Iată și o plantă mai rar întâlnită, specifice zonei montane: caprifoiul. Nu trebuie să-ți faci griji în privința spațiului, deoarece caprifoiul nu crește prea mult. Aroma sa caracteristică este dulce. Planta are denumirea populară de Mâna Maicii Domnului, înflorește toamna, iar forma florilor sale este asemănătoare cu niște clopote.

Aceste flori parfumate sunt destul de ușor de îngrijit. De fapt, caprifoiul va supraviețui într-o zonă parțial umbrită, dar va crește rapid și puternic în plin soare. Udă planta la fiecare 3 până la 4 zile. Caprifoiul poate rezista la temperaturi extrem de reci.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.