8 obiecte reutilizabile pe care nu trebuie să le arunci - Doza de Sănătate
 

8 obiecte reutilizabile pe care nu trebuie să le arunci

Nu trebuie să le arunci! Aceste opt materiale refolosibile care se acumulează în casă pot avea multe utilizări. Reciclarea lor este o modalitate ideală de a le da o a doua viață.
8 obiecte reutilizabile pe care nu trebuie să le arunci

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Cu toții avem în casele noastre lucruri pe care nu le folosim. De obicei, sunt depozitate într-un colț al casei până când decidem ce să facem cu ele. Următoarele 8 obiecte reutilizabile care se acumulează în gospodărie te vor ajuta să faci primii pași în domeniul reutilizării și al reciclării.

8 obiecte reutilizabile pe care nu trebuie să le arunci

Dacă decizi să prelungești viața obiectelor pe care le credeai inutile, contribui la sănătatea planetei și economisești resurse pe care le-ai putea folosi pentru alte lucruri. A face lucruri utile din articolele de uz casnic pe care nu le folosești este foarte ieftin. Să aruncăm o privire la câteva idei ingenioase!

Cafea

Zaț de cafea în lingură
Zațul de cafea are multe utilizări în grădinărit.

Zațul de cafea veche are nenumărate utilizări. De la igiena personală la grădinărit, îți vom prezenta diverse utilizări pentru a-i oferi zațului de cafea o a doua șansă.

Zațul de cafea este un odorizant excelent pentru a elimina mirosurile neplăcute. Dacă îți speli mâinile cu el, vei elimina celulele moarte ale pielii. În plus, dacă îl folosești pentru a curăța frigiderul și suprafețele bucătăriei, acestea vor ajunge să strălucească. De asemenea, zațul de cafea este bun pentru degresarea oalelor și, amestecat cu apă fierbinte, te ajută să menții chiuveta curată.

Încearcă oricare dintre aceste utilizări!

Periuțe de dinți

Cine nu și-a aruncat vechea periuță de dinți atunci când a simțit că nu mai era eficientă pentru spălarea dinților?

Această ustensilă este utilă pentru curățare mult timp după ce încetezi să te speli pe dinți cu ea. De exemplu, poți folosi periuța de dinți pentru a curăța acele zone greu de abordat din baie. În plus, este minunată și pentru curățarea pantofilor.

Cutii de conserve

Cutiile de conserve sunt obiecte reutilizabile
Poți refolosi cutiile de conserve pentru a le transforma în ceva util. Chiar și capacele lor pot fi utile.

După ce savurăm un suc delicios sau o gustare gustoasă, aruncăm cutiile. Procedând astfel, pierdem o resursă valoroasă pe care am putea să o folosim pentru a realiza multe obiecte funcționale pentru gospodărie.

Cum poți folosi aceste cutii?

Vazele, suporturile pentru creioane sau jardinierele decorative sunt idei distractive pentru a face lucruri utile din acel teanc de cutii de conserve. Cheițele capacelor sunt foarte utile pentru confecționarea bijuteriilor. Dacă le prinzi cu o panglică, sfoară sau capse, poți face brățări decorative.

Cartonul de la hârtia igienică

Aruncarea tuburilor de hârtie igienică este mai mult o pierdere decât un beneficiu. Tuburile de hârtie igienică au multe utilizări după ce și-au atins scopul inițial. De la păpuși amuzante, până la recipiente pentru a depozita obiecte mici, poți face multe lucruri cu aceste obiecte reutilizabile.

Reviste și ziare

Revistele sunt obiecte reutilizabile
Revistele și ziarele sunt o sursă excelentă de materiale pentru lucru manual cu cei mici.

În mod normal, stau într-un colț pe o masă sau într-un dulap. Revistele, ziarele și broșurile acumulează praf în timp ce se transformă într-o neplăcere. Cu toate acestea, le poți folosi pentru orele de lucru manual cu cei mici. Decorațiunile de Crăciun, florile decorative, hârtia de ambalat, confetiile sau ghirlandele pot fi realizate din aceste materiale reutilizabile care tind să se acumuleze în casă.

Ziarele sunt excelente pentru a înfășura obiecte fragile, a coace legume și fructe și chiar pentru a usca și a lărgi pantofii. Sunt un material interesant, cu o mare varietate de utilizări.

Pâine tare

Printre numeroasele utilizări ale pâinii învechite, este important să evidențiem utilitatea acesteia în prepararea unor mese delicioase. Atât timp cât nu este mucegăită, pâinea veche poate fi refolosită pentru diferite mese, cum ar fi supele și salatele sau ca bază pentru tartine delicioase.

De asemenea, este utilă pentru a scăpa de mirosurile din frigider. După ce ai curățat bine frigiderul, dacă are în continuare un miros urât, pune în el o bucată de pâine învechită pentru a absorbi mirosurile.

Pliculețe de ceai

Există multe lucruri pentru care poți folosi pliculețele de ceai. De exemplu, poți profita de proprietățile lor antiinflamatoare și le poți aplica local pe o erupție cutanată sau pentru a reduce inflamația ochilor.

O altă utilizare este vopsirea părului în nuanța gri sau întărirea vopselurilor vegetale. În frigider, pliculețele de ceai folosite sunt absorbante de mirosuri. Fără ambalaj, conținutul lor poate fertiliza plantele.

Reciclarea: o opțiune excelentă pentru aceste obiecte reutilizabile

Simbolul operațiunii de reciclare
Reciclarea sau refolosirea lucrurilor din casă te va ajuta să economisești bani și să protejezi mediul înconjurător.

În practică, dacă vrei să scapi de toate materialele refolosibile care tind să se acumuleze în casă, poți alege reciclarea. Odată ce identifici instalația locală de reciclare, trebuie doar să le arunci în recipientele corecte.

  • Cutiile albastre sunt utilizate pentru hârtie și carton, atât timp cât nu au reziduuri alimentare sau alte substanțe.
  • În cele verzi, poți pune obiecte din sticlă, iar deșeurile alimentare merg în cele maro.
  • Recipientele galbene sunt pentru plastic și metal, iar materialul biodegradabil merge în cele gri.

(Notă: Aceste culori și instrucțiuni pot varia în funcție de țară sau regiune. Verifică instrucțiunile centrelor de reciclare locale și respectă regulile acestora.)

Per total, aceste opt materiale reutilizabile care se acumulează în mod normal în casă se pot transforma în economii substanțiale. Cu creativitate și răbdare, vei putea face obiecte utile fără a face investiții mari.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.