Idei pentru modificarea zonei chiuvetei din baie
 

Idei pentru modificarea zonei chiuvetei din baie

Zona chiuvetei este un loc minunat pe care îl poți renova pentru un plus de confort. Există mai multe modalități de a face acest lucru, care sunt simple, ieftine și arată excelent.
Idei pentru modificarea zonei chiuvetei din baie

Ultima actualizare: 02 septembrie, 2021

Mulți cred în mod eronat că realizarea renovărilor – cum ar fi modificarea zonei chiuvetei – este costisitoare. Desigur, dacă angajezi un designer scump, așa se întâmplă. Dar poți face pe cont propriu schimbări eficiente, moderne și economice.

Noile tendințe ale modei creează intrigi. Apar noi tipuri de decor în fiecare zi, iar casa proprie este un loc ideal pentru a explora noi stiluri. Modificarea zonei chiuvetei este interesantă, deoarece baia este una dintre cele mai importante părți ale casei. Fiind destinată igienei personale zilnice, este esențial ca aceasta să transmită sentimentul de curățenie.

Idei pentru modificarea zonei chiuvetei

Primul pas pe care trebuie să-l iei în considerare când vine vorba de renovarea zonei chiuvetei este pregătirea. Aceasta este esențială pentru cei care doresc să analizeze ce elemente nu le plac și să le schimbe cât mai curând posibil.

În plus, este momentul în care trebuie să definești tehnicile pe care le vei utiliza, precum și noile elemente pe care le vei adăuga și distribuția lor adecvată. Este esențial să faci un plan care să-ți permită să iei în considerare toate detaliile și să stabilești o schemă clară a rezultatului pe care vrei să-l obții.

Există tot felul de idei, în funcție de gusturi și spațiu. Modificarea zonei chiuvetei poate varia de la ceva simplu, la ceva elaborat. Aceasta este o zonă asociată cu curățenia, deci designul trebuie orientat în această direcție. Să aruncăm o privire la câteva sfaturi utile!

1. Vopsirea pereților

Simpla schimbare a culorii pereților va produce modificări vizibile și va schimba total zona chiuvetei. Motivele sunt multe: vopseaua actuală nu arată bine, există o nouă culoare excelentă pe piață (o alegere mai bună pentru structura actuală a băii), etc.

Cel mai important aspect este selectarea vopselei de bună calitate, care să garanteze rezistența în timp. Vopseaua de calitate nu se va deteriora din cauza unor factori precum umiditatea.

2. Vopsirea faianței

Există momente în care nu ai o problemă cu culoarea pereților, dar nu îți plac plăcile ceramice uzate sau de modă veche. În plus, este posibil ca acestea să nu fie deteriorate și să nu-ți permiți să le schimbi. Din fericire, există câteva alternative inovatoare pentru modificarea zonei chiuvetei folosind vechea faianță. Este un mod simplu și eficient: tot ce trebuie să faci este să dai o nouă viață faianței folosind vopseluri special concepute.

Mai întâi, trebuie să șlefuiești plăcile pentru ca vopseaua să adere și apoi să le vopsești cu un produs glazurat. Curăță și chitul dintre plăci.

3. Montarea plăcilor adezive

Nu există o modalitate ușoară de schimbare a plăcilor vechi. Acesta este motivul pentru care există o alternativă ieftină care poate oferi un design unic: plăcile adezive. Este o alegere bună pentru acei oameni care consideră că sistemul de vopsire a plăcilor este prea complicat. Plăcile adezive sunt disponibile pe piață în diferite culori și modele pentru a fi îmbinate după bunul plac.

Mai întâi, trebuie să cureți peretele pentru ca adezivul să adere uniform. Apoi, îndepărtează folia de plastic și lipește plăcile. Există două opțiuni: cele care acoperă întregul perete și cele care pot fi montate doar pe o porțiune. Alege ce-ți place mai mult!

4. Tapetul

Nu-ți plac plăcile ceramice. S-ar putea să-ți placă această tehnică mai nouă de aplicare a tapetului. Tapetul poate acoperi întregul perete și înlocui vopseaua. Oamenii îl aleg pentru că modelele fac ca locul să pară mai modern. De asemenea, această idee îți permite să recreezi un stil original cu alte tipuri de texturi. Tapetul din vinil este materialul recomandat pentru zona chiuvetei, deoarece rezistă la umiditate și se curăță rapid și ușor.

Chiuvetă în baie
Obiectele mici și decorațiunile fac parte din designul chiuvetei și sunt importante pentru aspectul final.

5. Mobilierul și accesoriile din zona chiuvetei

Încerci să renovezi fără modificări majore? Atunci păstrează aceleași elemente și vopsește-le pentru a obține un stil nou. Totuși, dacă vrei cu adevărat o schimbare dramatică, cumpără mobilier nou. Există multe piese la prețuri accesibile.

Nu subestima accesoriile, deoarece acestea adaugă o notă plăcută și interesantă spațiului. Oglinzile, rafturile și dulapurile pot adăuga o notă specială și pot scoate în evidență culorile din jur.

Modificarea zonei chiuvetei necesită planificare

Recomandările finale pentru renovarea zonei chiuvetei sunt:

  • Fă o sesiune de brainstorming pentru a selecta o idee grozavă și apoi ajustează bugetul și execută-l fără improvizații.
  • Cere sfaturi tehnice pentru a evita deteriorarea produselor achiziționate și a chiuvetei.
  • Fii atent la fiecare detaliu, de la cel mai mare la cel mai mic. Acesta este secretul unui design de calitate.
  • Pune în practică mai multe idei în același timp dacă spațiul îți permite acest lucru. De exemplu, poți alterna tapetul din vinil cu plăcile vopsite dacă îți place combinația.

Sperăm că ți-au plăcut aceste sfaturi despre modificarea zonei chiuvetei din baie!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Gibbs, Jenny, and Simon Osborne. Diseño de interiores: Guía útil para estudiantes y profesionales. Editorial Gustavo Gile, SA, 2006.
  • GUTIÉRREZ, PALOMA MIGOYA. “El color en el diseño de interiores.” CSIF Revistas (2010): 1-10.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.