11 idei de decorațiuni cu vaze de sticlă
 

11 idei de decorațiuni cu vaze de sticlă

Când vine vorba de decorarea cu vaze de sticlă, limita este creativitatea proprie. Așezați-le în colțurile casei care au nevoie de un nou stil.
11 idei de decorațiuni cu vaze de sticlă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vazele din sticlă sunt un lucru de bază pentru a decora sufrageria, holul, băile și dormitoarele, așa că este necesar sa aveți idei bune. Acestea nu servesc doar la depozitarea florilor proaspete. Puteți pune și pietre de râu, nisip colorat sau flori uscate în ele. Vă prezentăm 11 idei de decorațiuni cu vaze de sticlă!

Există nenumărate modele, dimensiuni și culori. Prin urmare, nu vă limitați! Începeți căutarea vazelor care se potrivesc camerelor voastre, creând un contrast frumos, dar niciodată țipător.

Idei de decorațiuni cu vaze de sticlă pentru dormitor sau sufragerie

Fără îndoială, vazele de sticlă sunt un element clasic pentru decorarea camerelor. Le vedem adesea pe o măsuță de cafea, cu niște flori proaspete frumoase. Dar putem crea și alte compoziții.

1. Scoici sau stele de mare

Elementele marine sunt ideale pentru casele de lângă plajă, dar pot fi folosite și în oraș. Oricare ar fi cazul, încercați să umpleți o vază de sticlă transparentă sau deschisă la culoare cu câteva scoici și stele de mare.

Aceasta este o modalitate originală care nu va trece neobservată. Nici un pic de nisip de pe plajă nu ar strica acest design.

2. Plante tropicale

Plasarea plantelor tropicale de diferite forme și dimensiuni în interiorul vazelor de sticlă este la modă. Merită, deoarece, spre deosebire de florile proaspete, plantele tropicale sunt mai rezistente.

Plantă tropicală
Frunzele plantelor tropicale rezistă mult timp și creează o atmosferă verde deosebită în casă.

3. Funii de iută

Iuta este un material original. Funia de iută este foarte ieftină și o puteți găsi pe diferite diametre. Tăiați aproximativ 1 metru în fâșii, rulați-le în jurul mâinii și aruncați-le în vază.

4. Cactuși

Cactușii sunt folosiți pe rafturi, dulapuri sau mese. Aceste plante sunt cunoscute pentru rezistența lor și, deoarece necesită întreținere redusă, nu veți avea nicio problemă.

Puteți crea o compoziție frumoasă cu nisip sau pietre decorative pe fundul vazei și cactusul preferat. Plantele suculente funcționează și ele.

5. Fructe, legume și lumânări

Creativitatea este secretul. Această idee vă va ajuta să adăugați stil mesei din bucătărie sau din sufragerie:

  • Veți avea nevoie de fructe, fie că sunt mere, căpșuni, cireșe, lămâi sau portocale. Asigurați-vă că sunt curate și strălucitoare. Când sunt proaspete, rezistă foarte.
  • Ananas, porumb sau nuci în coajă sau fără. Le puteți stratifica.
  • Umpleți două vaze de sticlă cu unul dintre fructele menționate mai sus și încercați să le întoarceți fără ca fructele să cadă. Așezați o lumânare la baza vazei. Ați creat niște candelabre frumoase pentru o cină romantică!

6. Flori proaspete

Vă plac florile? Într-o vază cu gură largă din sticlă, puneți morcovi sau sparanghel. Asigurați-vă că acoperă întregul diametru al vazei. În centru, puneți florile preferate.

Idei de decorațiuni cu vaze de sticlă pentru baie

Da, vazele de sticlă arată grozav în baie.

7. Vaze cu pietre

Pietre albe, colorate sau de râu. Toate arată grozav într-o vază de sticlă. Pe lângă faptul că sunt ieftine, sunt și ușor de găsit dacă vă aventurați puțin în natură. În cazul în care mergeți la plajă, aduceți acasă câteva pietre. Puneți-le în vază.

8. Săpun cu glicerină

Aceste săpunuri au forme foarte drăguțe și distractive. Unele au arome delicioase. În plus, sunt adesea lucrate manual și ieftine. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți vaza cu ele și să o puneți pe blatul din baie sau poate deasupra toaletei.

9. Minerale sau bile din gel

Culorile vibrante și atrăgătoare fac ca baia să prindă viață. Umpleți câteva vaze cu săruri de baie de diverse culori sau bile din gel așezate în straturi, astfel încât tonurile sa contrasteze. Lumânările parfumate plutitoare funcționează și ele.

10. Dopuri pentru sticle

Vă place vinul? Este timpul să puneți dopurile sticlelor deoparte, deoarece acestea pot ajuta la decorarea casei. Nu contează dimensiunea sau forma. Strângeți suficiente dopuri și umpleți câteva vaze.

Dopuri din plută
Dopurile din plută au multiple utilizări. Umpleți o vază transparentă pentru baie cu dopuri din plută.

11. Flori proaspete și parfumate

Florile merg foarte bine în baie. Alegeți flori cu arome parfumate, cum ar fi lavanda. Citricele arată și ele bine. Puteți face o combinație între cele două. Puneți vaza pe blatul din baie.

Decorațiuni cu vaze de sticlă: concluzie

Vazele din sticlă au stiluri foarte variate. Ceea ce contează este să le achiziționați pe cele pe care le considerați mai apropiate de ceea ce vă place.

Posibilitățile țin doar de creativitate. Oamenii care nu au aptitudini pentru a crea aranjamente cumpără vaze pictate. Ce mai așteptați pentru a vă decora casa?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.