5 culori la modă pentru casă - Doza de Sănătate
 

5 culori la modă pentru casă

Opțiunile vor depinde întotdeauna de camera care urmează să fie decorată și de gusturile tale, dar există câteva tendințe în designul de interior care îți pot oferi idei grozave. Știi ce culoare este la modă anul acesta?
5 culori la modă pentru casă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Una dintre cele mai importante întrebări care apar atunci când decorezi orice zonă a casei este ce culori să alegi. Există multe posibilități, iar alegerea depinde întotdeauna de camera pe care vrei să o decorezi, de iluminarea și utilizarea acesteia, de gusturile tale, etc. Cunoști principalele culori la modă pentru casă?

În acest articol, îți vom oferi câteva idei pentru a te face să te îndrăgostești din nou de casa ta.

5 culori la modă pentru casă

Culorile îți influențează starea de spirit și emoțiile. În plus, acestea îți pot influența chiar și ritmul cardiac sau capacitatea de a te concentra. Din acest motiv, este important să alegi culoarea potrivită pentru camera pe care vrei să o decorezi.

1. Roșu pasional

Mobilă de dormitor
Roșul înseamnă eleganță și pasiune. Folosește-l în dormitor fără a exagera.

Contrastul roșului cu tonurile de alb, gri și negru poate fi o adevărată plăcere estetică. Pe lângă faptul că oferă o notă modernă camerei, poate trezi simțurile și admirația oaspeților. Roșu te trezește cu adevărat.

Într-adevăr, datorită intensității sale, roșul iese în evidență și te ajută să te activezi. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi, deoarece poate provoca stres excesiv.

2. Ultraviolet

Potrivit Institutului de culori Pantone, culoarea anului 2018 a fost ultraviolet, în special nuanța 18-3838. Institutul explică faptul că:

„Din punct de vedere istoric, a existat o calitate mistică sau spirituală legată de ultraviolet. Această culoare este adesea asociată cu practicile de mindfulness, care oferă un refugiu departe de lumea actuală supra-stimulantă. Utilizarea nuanțelor de violet în iluminat inspiră conexiunea.”

Așadar, ce mod mai bun de a folosi această culoare în combinație cu altele pentru a transmite acel sentiment de misticism, spiritualitate, concentrare și creativitate?!

3. Albastru marin

Culori la modă pentru casă în zona de studiu
Nuanțele albastre transmit armonie și liniște, motiv pentru care sunt perfecte pentru spații de studiu sau de lucru.

Albastrul marin este o altă culoare relaxantă și senină, ideală pentru camera în care dormi, citești sau studiezi. Este o nuanță aflată la jumătatea distanței dintre albastru și verde. Mai mult, așa cum sugerează și numele său, culoarea „albastru marin” se referă la sunetele și senzațiile oceanului, la armonia și seninătatea acestuia. Oferă armonie și vitalitate în același timp.

Pe de altă parte, este culoarea perfectă pentru camere cu vedere la soare și cu multă lumină exterioară. Evocă simțul echilibrului, al libertății și al armoniei oceanului deschis. Nu trebuie să uiți că a fost și o tendință în 2018, albastru marin fiind ales drept culoarea acelui an de prestigiosul Sherwin Williams.

4. Verde, culoarea naturii

Atât timp cât nu îl folosești în exces, verdele este o opțiune bună atunci când alegi anumite elemente decorative pentru o cameră deschisă la culoare. Într-adevăr, natura va fi mereu la modă. Prin urmare, în ultimii ani s-a născut tendința de a încorpora elemente verzi intense și detalii ale naturii în diferite camere.

O culoare verde intensă aduce prospețime și vitalitate, precum și echilibru și fericire.

5. Coralul viu: o tendință de culoare din 2019

Culori la modă pentru casă
Ales de școala Pantone drept culoarea anului 2019, coraiul aprins transmite vitalitate și energie. Este perfect pentru camerele de zi!

Ales drept culoarea anului 2019 de către Pantone, coraiul aprins este o nuanță veselă care oferă vitalitate și înseamnă natură și viață. În plus, se pretează la confidențialitate și conexiune, fiind opțiunea perfectă pentru zonele în care socializezi.

Potrivit lui Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute:

„Consumatorii tânjesc după interacțiunea umană și conexiunea socială. Prin urmare, calitățile umanizante și reconfortante prezentate de Living Coral generează un răspuns pozitiv. ”

În orice caz, indiferent de culoarea și sentimentul pe care vrei să-l transmiți, trebuie să ții cont întotdeauna de sfaturile de mai jos. Ar trebui să te gândești mai ales la ce vei folosi camera:

  • Dormitorul ar trebui să includă culori care să invite la relaxare și somn.
  • Pe de altă parte, un birou ar trebui să invite la reflecție, relaxare și creativitate.
  • Camera de zi ar trebui să aibă culori calde. Invită oamenii să socializeze și să interacționeze.
  • În mod similar, decorarea bucătăriei ar trebui să fie stimulantă și relaxantă în același timp. În plus, este o idee bună să incluzi culori precum albul în bucătărie, deoarece acestea evocă o senzație de curățenie și igienă.

Ai decis deja care dintre aceste culori la modă pentru casă ți se potrivesc?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.