Cum amenajezi spațiul de depozitare din bucătărie - Doza de Sănătate
 

Cum amenajezi spațiul de depozitare din bucătărie

Există multe idei foarte practice pentru a obține suficient spațiu de depozitare în bucătărie. Trebuie să profiți de spațiul pe care îl ai pentru a te bucura mai mult de gătit. Cum îți poți optimiza spațiul de depozitare din bucătărie?
Cum amenajezi spațiul de depozitare din bucătărie

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Practică, organizare, estetică. În acest articol, îți vom oferi 8 idei ca să organizezi spațiul de depozitare din bucătărie. Te vei putea bucura de această cameră în timp ce pregătești mese delicioase. Este doar o chestiune de dăruire și creativitate!

Blatul tău este acoperit în mod normal cu diferite obiecte? Ghivecele, recipientele, condimentele, legumele și chiar carnea îți aglomerează blatul și oferă bucătăriei un aspect haotic. Simți imediat că nu ai suficient spațiu și este ușor să te apuce disperarea când trebuie să gătești.

Din fericire, trebuie doar să organizezi totul și să găsești un loc pentru orice lucru, astfel încât fiecare obiect să aibă poziția sa. Cu un pic de creativitate, vei avea spațiu pentru fiecare ustensilă și suficientă organizare pentru a te bucura din nou de gătit. Dacă te gândești la asta, chiar și coșul cu legume va fi un mare aliat în bucătăria ta!

Cum amenajezi spațiul de depozitare din bucătărie: 8 idei ingenioase

Dacă, chiar și după ce ai strâns toate oalele și tigăile, vezi că nu ai suficient spațiu în bucătărie, este timpul să iei câteva decizii. Ai pus deja paharele la locul lor și ai lăsat farfuriile esențiale la îndemână, dar mai ai mult de lucru.

Sertare organizate

În principiu, va trebui să profiți la maxim de spațiul pe care îl ai. Depozitează toate obiectele în ordine, folosind corect compartimentele din sertare. Asigură-te că profiți de adâncimea și lungimea tuturor sertarelor.

Dacă este posibil, pune tăvi sau separatoare în interiorul sertarelor – în acest fel, va fi mai ușor să iei ustensila dorită, fără a pierde timpul căutând-o într-un morman de obiecte amestecate.

Obiecte folosite zilnic

Mobilă de bucătărie
Pune instrumentele pe care le folosești cel mai mult undeva aproape pentru a-ți simplifica viața în timp ce gătești.

Pentru ușurință în utilizare, ar trebui să ai întotdeauna la îndemână obiectele pe care le folosești zilnic. Lucrurile pe care nu le folosești des pot sta pe cele mai înalte rafturi, pentru a le coborî numai atunci când ai nevoie de ele. De asemenea, poți stoca vasele pentru ocazii speciale în locurile mai puțin accesibile.

Depozitarea dispozitivelor nefolosite

Poți păstra blenderul, prăjitorul de pâine, mixerul sau aparatul pentru sandwich-uri în dulap. Dacă le scoți doar atunci când le utilizezi și apoi le pui imediat înapoi, vei avea mult mai mult spațiu pe blat. În acest fel, vei avea mai mult spațiu de lucru atunci când pregătești masa.

Rafturi deschise și reglabile

Dacă, chiar și după implementarea acestor măsuri, bucătăria ta nu este atât de organizată pe cât ți-ai dori să fie, atunci este timpul să cauți ajutor specific. Rafturile deschise îți permit să ții totul la vedere și la îndemână.

Poți alege rafturi care nu ocupă mult spațiu, dar te ajută să-ți organizezi mai bine bucătăria. De fapt, există chiar și rafturi reglabile care îți permit să le modifici în funcție de nevoi.

Pentru a face rafturile mai atractive, în loc să depozitezi obiectele în pungi, poți folosi cutii care să-ți ofere mai multă vizibilitate. Dacă ai o mulțime de pungi de condimente, de exemplu, le poți pune pe toate într-o cutie care le va menține organizate.

Uși glisante și bare suspendate

Spațiul de depozitare din bucătărie
Caută idei noi pentru a-ți organiza spațiul cu cutii, rafturi, bare sau cârlige.

Dulapurile cu uși glisante sau uși acordeon sunt o soluție foarte eficientă. Sunt perfecte pentru acele spații mici în care poți adăuga o piesă de mobilier, dar nu poți deschide ușile.

Pentru a obține mai mult spațiu, poți utiliza și bare suspendate. Acestea îți permit să depozitezi cu ușurință ustensile de bucătărie, căni și alte obiecte. Cele mai multe dintre ele pot fi instalate cu curele sau adeziv, astfel încât să nu fie nevoie să dai găuri în pereți.

De la podea la tavan

Dulapurile care merg de la podea la tavan sau opțiuni utile. Economisesc mult spațiu și îți oferă mai multe opțiuni pentru spațiul de depozitare din bucătărie. Poți pune în ele tăvi detașabile, rafturi și alte accesorii de depozitare care pot dubla spațiul utilizabil.

Folosirea pereților pentru organizarea bucătăriei

Nu uita să folosești și pereții. Poți agăța ustensile pe care le folosești frecvent, fără a afecta estetica bucătăriei. Le vei avea la îndemână ori de câte ori vei avea nevoie de ele și nu vor ocupa mult spațiu.

Gata de gătit

Femeie care gătește
A avea o bucătărie practică și funcțională te va ajuta să te bucuri și mai mult de gătit.

Înainte de a începe să gătești, este important să te organizezi. Adună toate ingredientele și vasele de la început. Nu uita faptul că, dacă nu respecți sistemul organizațional, treaba nu va funcționa. Gătește, spală, usucă și depozitează corect totul pentru a-ți menține bucătăria practică și organizată.

Ca o recomandare suplimentară, dacă ai un coș de reciclare, profită de el. Asigură-te că separi gunoiul în deșeuri organice, sticlă, carton și plastic.

Aceste 8 idei care te vor ajuta să-ți organizezi spațiul de depozitare din bucătărie vor face ca pregătirea mâncării să fie mult mai plăcută. Arta de a găti este, de asemenea, o plăcere, dar trebuie să o faci într-un mediu curat, organizat și practic.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.