Idei pentru organizarea spațiului de studiu al copilului - Doza de Sănătate
 

Idei pentru organizarea spațiului de studiu al copilului

Dacă zona de studiu a copiilor tăi nu este organizată, nu le va fi ușor să își facă temele sau să studieze, printre altele. O modalitate bună de a te asigura că totul este la locul lui sunt sfaturile pe care le vom împărtăși mai jos.
Idei pentru organizarea spațiului de studiu al copilului

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Zonă de studiu pentru copii tinde să acumuleze foarte repede elemente nedorite. Este suficient ca cei mici să vină acasă după școală pentru ca locul să se umple de creioane, caiete și alte obiecte. Și când se întâmplă acest lucru, copiii nu mai pot găsi nimic. Prin urmare, îți vom oferi sfaturi pentru organizarea spațiului de studiu al copilului.

Din fericire, există multe modalități de a rezolva această problemă. Multe idei și obiecte te vor ajuta să organizezi această zonă într-un mod mai eficient. Avantajul este faptul le poți face acasă, cu materiale foarte simple și lăsând ideile să curgă.

Mai jos, îți vom prezenta câteva obiecte de artizanat pentru a organiza zona de studiu a copiilor și pentru a-i ajuta să profite la maxim de timpul lor.

Sfaturi pentru organizarea spațiului de studiu al copilului

Cutii reciclate pentru a menține totul în ordine

Cutiile sunt soluția perfectă pentru a menține totul în ordine. Ideea este să găsești cutii de diferite dimensiuni și să le reciclezi pentru a crea spații de depozitare suplimentare. Poți folosi cutii din carton, tablă, fibră sau orice alt material.

De asemenea, poți alege cutii cu forme diferite, deoarece toate sunt ideale pentru a stoca ceva. Cutiile pătrate, rotunde sau dreptunghiulare, cu sau fără capace, sunt perfecte pentru a depozita creioane, reviste și toate tipurile de materiale de lucru.

Poți acoperi cutiile cu hârtie colorată frumoasă și poți amenaja un colț cu așa ceva pentru a organiza mai bine zona de studiu a copiilor. De asemenea, poți adăuga panglici sau fotografii sau poți picta cutiile pentru a le face mai atractive.

Organizator de perete

Organizarea spațiului de studiu al copilului
Dacă nu ai o casă mare, un organizator de perete îți va permite să profiți la maxim de spațiul disponibil.

Un organizator cu buzunare pe care îl poți agăța de perete este excelent pentru organizarea spațiului de studiu al copiilor, mai ales dacă nu ai o casă mare.

Pentru a face acest organizator, ai nevoie de o placă de lemn medie, foi de spumă EVA de orice culoare, ață, șnur alb, o mașină de cusut și lipici.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să tai opt dreptunghiuri din spumă EVA. Apoi, coase dreptunghiurile câte două, lăsând una dintre laturile de 25 cm libere pentru a face buzunare. Aplică lipici (sau silicon) pentru a atașa buzunarele pe placa de lemn.

În cele din urmă, fă două găuri în lemn și trece șnurul alb prin ele. Acum tot ce trebuie să faci este să atârni placa de perete! Poți depozita creioane, pensule, foarfece și alte tipuri de materiale în aceste buzunare.

Cutii decorative pentru organizarea creioanelor

Poți folosi cutii reciclate pentru a organiza creioanele în spațiul de studiu. Pur și simplu spală-le bine și acoperă-le cu țesături atractive și panglici colorate. Poți să le lipești între ele și chiar să le agăți de perete. Aceste cutii îți vor permite să organizezi creioanele, astfel încât să le poți găsi rapid și să arate spectaculos în zona de studiu a copiilor.

Cutii de cereale ca despărțitoare

Organizarea spațiului de studiu pentru copii
Poți realiza obiecte de artizanat pentru rafturi, inclusiv separatoare creative și atrăgătoare.

Cutiile de cereale pot fi separatoare excelente pentru rafturi. În interiorul lor, poți pune reviste, caiete și tot felul de hârtii, ajutându-te să le clasifici și să păstrezi spațiile ordonate.

Pentru a transforma cutiile de cereale în separatoare, pur și simplu tăie-le parțial în diagonală și acoperă-le cu hârtie colorată. Poți folosi hârtie de ambalat cadouri sau orice alt tip de hârtie atractivă și colorată. În mod ideal, utilizează diferite culori și modele pentru a face zona de studiu a copiilor cu adevărat atractivă.

Borcane de sticlă pentru obiecte mici

Borcanele de sticlă pot deveni recipiente pentru obiecte de birou mici care se pierd mereu, precum agrafele, elasticele de cauciuc sau capsele, printre altele. În acest fel, obiectele mici vor fi întotdeauna la îndemână și organizate. Nu uita că o bună organizare înseamnă o utilizare mai eficientă a materialelor.

Pentru a recicla aceste borcane, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să le speli foarte bine cu apă fierbinte. Apoi, alege câteva animale mici din plastic și lipește-le pe capace. Odată ce lipiciul se usucă și animalele sunt atașate de capace, vopsește totul cu vopsea tip spray.

Toate aceste obiecte sunt un mod excelent de a organiza zona de studiu a copiilor simplu, diferit și ieftin. De asemenea, te ajută să reciclezi obiecte care altfel ar fi ajuns în coșul de gunoi.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.