5 elemente decorative esențiale pentru hol - Doza de Sănătate
 

5 elemente decorative esențiale pentru hol

Mulți oameni nu profită de obicei de holurile de la intrare. În acest articol, descoperă câteva idei pentru a profita la maxim de holul casei!
5 elemente decorative esențiale pentru hol

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Holul de la intrare este o introducere perfectă în casă. Așa cum îți pasă să-ți arăți cea mai bună față în fiecare zi și să te îmbraci în funcție de ocazie, ar trebui să îți decorezi holul de la intrare astfel încât acesta să-ți arate personalitatea și să fie practic și plăcut estetic. În cele ce urmează, îți prezentăm 5 elemente decorative esențiale pentru hol.

Te-ai gândit vreodată la lucrurile care nu ar trebui să lipsească de la intrarea în casă? Ai analizat ce elemente văd pentru prima dată oaspeții? Citește mai departe pentru a descoperi elementele de care are nevoie holul de la intrare.

5 elemente decorative esențiale pentru hol

Holul de la intrare nu ar trebui să fie doar primitor și frumos, ci trebuie să ofere oaspeților și o privire asupra decorului general al casei. În plus, ar trebui să fie practic! După cum am explicat mai sus, este important ca acesta să îndeplinească funcțiile pentru care a fost creat.

Din acest motiv, mai jos, vom vorbi despre lucrurile care îți ușurează viața și pe care trebuie să le ai la intrare. Ia notițe!

1. Spațiu de depozitare

Pantofar așezat pe hol
Găsește un loc adecvat pentru pantofi și geci, iar casa ta va fi organizată.

Care este primul lucru pe care vrei să îl faci când vii acasă seara după o zi grea la serviciu? Să-ți scoți haina și pantofii. Prin urmare, este important să ai un dulap în holul de la intrare. În acest fel, vei evita mizeria și vei avea grijă de haine și încălțăminte!

Dulapul nu trebuie să fie imens, ci trebuie să aibă suficient spațiu pentru a-ți permite să depozitezi geci și pantofi. De fapt, poți așeza chiar și un suport pentru haine din lemn pe perete și un suport pentru pantofi sau o tavă de plastic pe podea. Rafturile pot fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a menține lucrurile organizate.

În plus, este o idee bună să plasezi la intrare un coș pentru umbrele. În acest fel, nu vei uda întreaga casă în zilele ploioase! Același lucru este valabil și pentru chei. Unde le lași în mod normal? Un suport de agățat chei pe perete poate fi soluția.

După cum poți vedea, a avea un spațiu de depozitare în holul de la intrare este practic și necesar! Oaspeții tăi îți vor mulțumi, iar casa nu va mai fi aglomerată.

2. Bancă pentru odihnă

Elemente decorative necesare pentru hol la intrarea în casă
Banca din holul de la intrare oferă casei o notă primitoare și un loc unde să descalți în mod confortabil pantofii.

Îți sugerăm să pui o mică bancă pe holul de la intrare, astfel încât să te poți așeza și să te încalți (sau să te descalți). În Spania și țările din America Latină, oamenii nu sunt obișnuiți să se descalțe înainte de a intra acasă, dar acest lucru este o idee minunată!

În țări precum Japonia, Germania, România sau Elveția, oamenii se descalță înainte de a intra în casele lor sau în casele altora. În acest fel, murdăria de pe stradă nu va pătrunde înăuntru și nu va degrada podelele.

Pune o mică bancă rustică din lemn sau un scaun mic în holul de la intrare. Chiar și un scaun poate ajuta la evitarea pierderii echilibrului în timp ce te încalți sau te descalți.

3. Preș la ușa de la intrare

Preșul pe lista de elemente decorative necesare pentru hol
Preșurile te ajută să-ți menții casa curată, îndepărtând particulele de murdărie.

Preșurile sunt frumoase și foarte practice pentru îndepărtarea excesului de umiditate și murdărie de pe pantofi. Astfel, un covoraș te va ajuta să-ți menții casa mai curată.

Alege un preș pentru intrare în funcție de decorul și personalitatea casei. Preșurile au orice design imaginabil, inclusiv scris și modele hazlii. Tu alegi!

4. Lumină bună

Corp de iluminat
Un hol luminos la intrare te va face să te simți mai confortabil.

După cum am menționat mai sus, holul de la intrarea în casă este prima impresie pe care vizitatorii o vor avea despre tine. Nu crezi că este important ca acesta să fie bine luminat? Lumina caldă este mai primitoare decât o casă întunecată!

Asigură-te că lămpile din hol luminează bine. Dacă nu, poți remedia această problemă cu o lampă de podea frumoasă! Dacă ai un hol lat, poți așeza chiar și o masă cu o lampă deasupra.

5. Oglindă

Elemente decorative necesare pentru hol
Pe lângă faptul că este un element decorativ excelent, oglinda va fi mereu la îndemână înainte de a ieși din casă.

Oglinzile se potrivesc perfect cu orice design de interior și sunt funcționale, deoarece îți permit să verifici cum arăți chiar înainte de a părăsi casa. Poți amplasa o oglindă lungă sau una mică. Alegerea este a ta!

La fel ca în cazul covoarelor, există multe opțiuni pe piață care completează orice decor: oval, rotund, pătrat, cu ramă sau fără ramă și orice culoare… Poate ai deja o idee despre ce tip de oglindă ar arăta bine în holul de la intrare.

Acum că știi care sunt cele cinci elemente decorative necesare pentru hol, este timpul să-ți lași imaginația să zboare! Uimește-ți oaspeții cu un decor minunat și fă din holul de la intrare un loc de vis! Un hol de intrare confortabil te va înveseli cu siguranță după o zi lungă și grea.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vaivasuata. (2013). Diferencia entre diseño interior y decoración interior.
  • Fisch, O. (1955). Decoración Interior. SIAP.
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.