Hipertensiunea și colesterolul mărit: remediu natural - Doza de Sănătate
 

Hipertensiunea și colesterolul mărit: remediu natural

Suferi de hipertensiune sau colesterol mărit? Încearcă acest remediu natural minunat cu ghimbir și usturoi!
Hipertensiunea și colesterolul mărit: remediu natural
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Hipertensiunea arterială și colesterolul mărit sunt două probleme cardiovasculare din ce în ce mai frecvente. Explicația stă în stilul de viață sedentar adoptat de majoritatea persoanelor.

Cele două afecțiuni suprasolicită miocardul (mușchiul inimii) și afectează circulația sanguină și sănătatea arterelor. În plus, ambele se dezvoltă în mod tacit, astfel încât de cele mai multe ori sunt diagnosticate abia când ajung într-un stadiu avansat.

Prin urmare, riscul de arterioscleroză, infarct miocardic și atac cerebral crește.

În plus, hipertensiunea și colesterolul mărit pot afecta și alte organe din corp, drept pentru care calitatea vieții pacientului se diminuează considerabil.

Din fericire, poți prepara acasă anumite remedii naturale care combat cele două probleme de sănătate în mod sigur și eficient, grație proprietăților benefice ale ingredientelor folosite.

În articolul de azi, îți prezentăm un tratament cu ghimbir și usturoi bogat în nutrienți, care scade tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

Află mai multe din rândurile de mai jos!

Remediu natural cu ghimbir și usturoi care combate hipertensiunea și colesterolul mărit

Acest remediu natural cu ghimbir și usturoi este folosit din timpuri străvechi pentru a combate hipertensiunea arterială și a reduce nivelul de colesterol rău (LDL).

Ghimbirul și usturoiul au proprietăți antiinflamatoare, depurative și vasodilatatoare care, odată absorbite în organism, scad tensiunea arterială și colesterolul.

Remediul prezentat nu este vreun leac miraculos, însă poate fi de mare ajutor persoanelor diagnosticate cu hipertensiune sau colesterol mărit.

Beneficiile ghimbirului

Beneficiile ghimbirului pentru hipertensiunea și colesterolul mărit

Beneficiile principale ale ghimbirului care combat hipertensiunea și colesterolul mărit sunt atribuite substanței sale active, numite gingerol.

Gingerolul îi oferă ghimbirului gustul specific și acționează ca un agent natural antiinflamator, fiind ideal pentru ameliorarea problemelor circulatorii.

Ghimbirul are și proprietăți detoxifiante care ajută la curățarea sângelui, reducând nivelul lipidelor acumulate pe pereții arteriali. În plus, această rădăcină are un ușor efect diuretic.

Prin urmare, ajută la eliminarea retenției de apă din țesuturi, drept pentru care echilibrează sărurile minerale și reglează tensiunea arterială.

Beneficiile usturoiului

Beneficiile usturoiului pentru hipertensiunea și colesterolul mărit

Încă din timpuri străvechi, usturoiul este considerat unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea aparatului cardiovascular. Beneficiile sale se datorează concentrației ridicate de alicină.

Alicina este un compus sulfuric prezent și în ceapă, cu proprietăți antiinflamatoare, anticoagulante și vasodilatatoare. Aceasta reglează tensiunea arterială și previne acumularea colesterolului.

În plus, efectul detoxifiant al usturoiului sprijină procesele care filtrează sângele. Astfel, acest aliment reduce prezența toxinelor și a particulelor dăunătoare din sânge.

Totodată, usturoiul conține numeroase vitamine și minerale care întăresc miocardul și arterele.

Cum se prepară remediul cu ghimbir și usturoi?

Remediu cu ghimbir și usturoi pentru hipertensiunea și colesterolul mărit

Pentru a întări proprietățile ghimbirului și ale usturoiului, acest remediu valorifică și calitățile altor ingrediente benefice: oțet de mere, lămâie și miere de albine. Astfel, atunci când îl consumi în mod regulat, acest tratament previne o gamă largă de afecțiuni. 

Pe lângă faptul că ajută la îmbunătățirea sănătății aparatului cardiovascular, remediul pe bază de ghimbir și usturoi întărește sistemul imunitar și însănătoșește plămânii.

Ingrediente

  • 1 linguriță de ghimbir ras (5 g)
  • 1 cățel de usturoi
  • ½ cană de zeamă de lămâie (125 ml)
  • 1 lingură de miere de albine (25 g)

Mod de preparare

  • Toarnă zeama de lămâie într-un borcan de sticlă, apoi adaugă ghimbirul măcinat și usturoiul pisat.
  • Amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn, apoi adaugă mierea și oțetul de mere.
  • Ai grijă ca borcanul să fie închis etanș și lasă-l să stea deoparte 24 de ore.
  • Agită recipientul de mai multe ori pentru ca ingredientele să se amestece bine.
  • După 24 de ore, ia o lingură din acest remediu pe stomacul gol și apoi câte una înainte de fiecare masă.
  • Pune remediul rămas în frigider și consumă-l zilnic.
  • Nu uita că efectele sale nu sunt imediate, dar vei începe să te simți mai bine după câteva zile.

Pentru a obține cele mai bune rezultate cu acest tratament, este important să îți îmbunătățești dieta și să faci exerciții fizice în mod regulat. Aceste măsuri te ajută să combați hipertensiunea și colesterolul mărit înainte să apară alte complicații.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Absorption, C. (2013). Cholesterol Absorption, Synthesis, Metabolism, and Fate. Marks’ Basic Medical Biochemistry: A Clinical Approach. https://doi.org/10.1038/sj/thj/6200042
  • Liu, Q., Liu, J., Guo, H., Sun, S., Wang, S., Zhang, Y., … Qiao, Y. (2013). [6]-Gingerol: A novel AT1 antagonist for the treatment of cardiovascular disease. Planta Medica. https://doi.org/10.1055/s-0032-1328262
  • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
  • Gordillo-Paniagua, G., & Valencia-Espinoza, L. C. (1992). HIPERTENSION ARTERIAL. Acta Pediatrica Espanola.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.