7 idei pentru a decora livingul cu mobilier de culoare închisă
 

7 idei pentru a decora livingul cu mobilier de culoare închisă

Mobilierul închis la culoare vă atrage atenția? În acest articol vă spunem cum să decorați un living și să profitați la maxim de el!
7 idei pentru a decora livingul cu mobilier de culoare închisă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pentru a decora livingul cu mobilier de culoare închisă, trebuie să fim foarte atenți. Adăugarea acestor tonuri este ceva actual și în tendințe, deoarece aduce eleganță.

Deși mobilierul în tonuri închise poate da spațiilor personalitate și caracter, trebuie să știm să alegem accesoriile de decor pentru a obține echilibrul perfect și ca locul să nu pară supraîncărcat. Deși în magazin putem primi câteva sugestii sau avem deja idei anterioare, mai jos vă oferim câteva recomandări.

Caracteristicile și avantajele mobilierului închis la culoare

Mobilierul închis la culoare este legat de medii clasice și sobre sau minimaliste și elegante. Totuși, acest trend s-a schimbat și putem crea spații calde și relaxate, nu neapărat minimaliste, cu culori închise.

Cu toate acestea, este adevărat că mobilierul închis la culoare tinde să ofere eleganță. De fapt, este unul dintre punctele cheie în decorarea în stil nordic.

Unul dintre principalele avantaje ale mobilierului în tonuri închise este faptul că nu se pătează ușor. Din acest motiv, este ideal pentru casele care au animale de companie sau copii mici. Cu toate acestea, dacă animalele de companie au păr deschis la culoare, problema va fi mai vizibilă .

Un alt avantaj este faptul că rezistă mai bine trecerii timpului, deoarece pe lângă faptul că nu se pătează, este sofisticat. Este ușor să creați contraste. Cu toate acestea, canapelele din material închis la culoare tind să se decoloreze dacă sunt expuse la surse puternice de lumină, conform acestui ghid de utilizare și întreținere a mobilierului.

Cele mai bune idei pentru a decora livingul cu mobilier de culoare închisă

Nu vă fie teamă să includeți o piesă de mobilier de culoare închisă în decor. Cheia pentru a obține un rezultat excelent este a nu ocupa un procent mare față de restul mobilierului.

Mobilier negru
Mobilierul negru oferă eleganță încăperilor. Este ușor să creați un contrast puternic.

1. Profitați de camerele mari

Mobilierul închis la culoare arată grozav în spații mari și luminoase. Dacă îl alegem pentru camere mici, acestea vor părea și mai mici, mai ales dacă există iluminare slabă.

Când vine vorba de a pune o piesă de mobilier închis la culoare într-o cameră mică, piesa trebuie să fie și ea mică. I luminatul va juca un rol cheie.

2. Puneți culori deschise pe pereți

Mobilierul închis la culoare merge foarte bine atunci când este amestecat cu culori deschise atât pentru pereți, cât și pentru celelalte elemente care compun decorul. Dacă aveți pereții alb sau crem, mobilierul închis la culoare va oferi un contrast excelent.

Lemnul închise la culoare, precum stejarul și nucul, accentuează pereții deschiși la culoare.

Cu toate acestea, dacă aveți o zonă a casei cu un perete cu un accent puternic de culoare, precum roz, verde, albastru sau galben, mobilierul închis poate crea un contrast plăcut.

3. Optați pentru o podea simplă

Dacă vreți să aveți parchet laminat din lemn și, în același timp, mobilier închis la culoare, cel mai bine este să alegeți o pardoseală cu tonuri deschise. Este important să alegeți aceeași gamă de tonuri reci sau calde.

În acest sens, puteți alege pardoseli gri deschis și mobilier negru, de exemplu. Sau puteți opta pentru podele din lemn care merg spre tonuri de miere și mobilier maro închis.

Pe podelele cu gresie deschisă la culoare, mobilierul închis la culoare poate crea un contrast interesant. Totuși, trebuie să alegeți nuanțele în functie de stilul dorit. Dacă optați pentru stilul vintage, puteți folosi nuanțe de bleumarin. Dacă, în schimb, alegeți un stil nordic, verdele, albastrul sau griul face diferența.

În stilul industrial, mobilierul de culoare închisă cu aplicații metalice funcționează foarte bine.

4. Nu neglijați iluminatul

Ideal este să aveți o iluminare excelentă care sa ofere spațiu și căldură. În acest sens, este ideal să puneți mobilier închis la culoare în camerele care au lumină naturală bună.

Când vă decideți asupra lămpilor, cele cu lumină caldă sunt mai potrivite.

5. Profitați de elementele decorative pentru a da viață

Dacă nu vreți să decorați un living cu mobilier închis la culoare și să obțineți un efect plictisitor și sumbru, cel mai bine este să optați pentru un decor care să dea viață livingului. Folosiți elemente decorative care oferă căldură și lumină, în culori deschise.

Oglinzile sunt utile.

Plantele aduc mereu echilibru și viață pentru a completa decorul camerelor. Sunt ideale pentru realizarea unei atmosfere de relaxare și liniște. Acestea atenuează impactul mobilierului pentru a armoniza camera.

6. Jaluzelele și draperiile trebuie să contrasteze

Orice alegere ați face ca textură, design sau dimensiune atunci când alegeți sistemul de jaluzele, mergeți pe culori deschise, alb sau fildeș, care permit o bună iluminare naturală.

Cum poți decora livingul cu mobilier de culoare închisă

7. Cumpărați perne potrivite pentru canapeaua închisă la culoare

Ceva foarte important atunci când vine vorba de a avea o canapea închisă la culoare în sufragerie este alegerea pernelor sau a țesăturilor. Atenție la monotonie. Există o varietate infinită de țesături și texturi din care puteți alege, în funcție de stilul pe care doriți să îl obțineți. Cheia este generarea contrastelor.

Îndrăzniți să experimentați pentru a decora camera de zi cu mobilier închis la culoare

Acum că știți mai multe secrete pentru a decora livingul cu mobilier închis la culoare, puteți merge la cumpărături. Deși uneori pare că este un mobilier rar și simplu, amintiți-vă că există opțiuni dincolo de negru. De fapt, mare parte din mobilierul antic este complex și îndrăzneț.

Amintiți-vă că, pe lângă respectarea liniilor directoare și principiilor de bază pentru design interior, gustul și stilul personal sunt importante. Experimentați lucruri noi. Dacă simțiți că nu aveți prea multă creativitate, nu ezitați să verificați rețelele de socializare sau revistele pentru inspirație.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.