11 plante de interior sigure pentru animalele de companie
 

11 plante de interior sigure pentru animalele de companie

Înainte de a cumpăra o plantă de interior, întrebați dacă poate fi dăunătoare animalelor de companie. Această listă reunește cele mai bune opțiuni, astfel încât să puteți proteja câinii și pisicile de otrăvire!
11 plante de interior sigure pentru animalele de companie

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Dacă aveți câini sau pisici, este important să știți care plante de interior sunt sigure pentru animalele de companie. Atât pisicile, cât și câinii sunt animale curioase, mai ales în primul an de viață.

Este obișnuit ca animalele să roadă frunzele și chiar să le mănânce. În cazul în care aveți plante care sunt dăunătoare sănătății animalelor, acest tip de joc ar putea fi mortal. Vă invităm să descoperiți o listă de plante pe care le puteți crește acasă și care sunt sigure pentru animale!

11 plante de interior sigure pentru animalele de companie

1. Orhidee (Phalaenopsis)

Pentru iubitorii acestor plante, iată o veste excelentă! Este una dintre speciile preferate pentru interior. Acest lucru se datorează faptului că oferă o mare varietate de culori. Florile rezistă mult timp.

Nu există dovezi că această plantă ar fi otrăvitoare, așa că o puteți crește lângă animalele de companie fără a le pune în pericol. Cu toate acestea, vă sugerăm să plasați orhideele în locuri inaccesibile, deoarece animalele le pot deteriora cu ușurință.

Orhideele sunt plante de interior sigure pentru animalele de companie

2. Areca

Cunoscută și sub numele de palmier galben, este o plantă tropicală care va avea nevoie de multă lumină și sol mereu umed pentru a se putea dezvolta. Poate sta într-un colț și nu prezintă niciun risc pentru animalele de companie.

Printre beneficiile sale putem menționa capacitatea de purificare a aerului, pe lângă faptul ca oferă un stil exotic spațiilor interioare. Nu uitați că areca poate ajunge la 1.5 m înălțime.

3. Planta păianjen sau panglică

Această specie pare a fi planta aproape perfectă pentru a decora casa sau apartamentul. Nu dăunează animalelor de companie, este foarte ușor de îngrijit, rezistentă și foarte elegantă. Folosiți un ghiveci suspendat pentru că, atunci când frunzele cresc, atârnă foarte frumos.

4. Ferigă

Feriga este ideală pentru ghivecele suspendate. Este o plantă purificatoare și sigură pentru prietenii noștri patrupezi, atât timp cât optați pentru soiul pteridofit.

Nu necesită prea multă îngrijire; doar un spațiu cu lumină naturală suficientă (dar nu directă) și udare frecventă cu o cantitate mică de apă. Feriga reglează nivelul de umiditate a mediului.

5. Pilea peperomioides

Este o plantă decorativa de interior care nu poate lipsi din nicio casă. Se mai numește și iederă suedeză. Nu este necesar să o udați prea mult și preferă locurile cu multă lumină indirectă. Nu este periculoasă pentru animalele de companie, așa că vă puteți bucura de frunzele sale frumoase, verzi și rotunjite, care vor înfrumuseța spațiile.

6. Cactuși și suculente

Acestea sunt plantele preferate de cei care nu sunt foarte pasionați de grădinărit. Nu au nevoie de îngrijire specială, se adaptează oricărui spațiu și nu sunt dăunătoare sănătății animalelor de companie.

Unii cactuși pot dezvolta țepi foarte mari, așa că săriți peste aceste soiuri și alegeți specii cu ace mici.

7. Bananier

Această opțiune este populară printre plantele de interior care sunt sigure pentru animalele de companie. Crește destul de puțin, așa poate sta într-un colț.

Are frunze mari, verzi și frumoase. Fiind o plantă tropicală, va avea nevoie de lumină solară și multă apă. Aveți răbdare pentru că durează aproximativ 3 ani pentru a se dezvolta.

8. Calathea

Calathea este o plantă cu mare valoare ornamentală. Frunzele sale rotunjite au o combinație unică de verde și alb. Nu reprezintă nicio amenințare pentru câini și pisici.

9. Piciorul elefantului

Piciorului elefantului crescut în ghiveci poate ajunge la o înălțime de 1.5 m. Este o plantă tropicală, inofensivă pentru animalele de companie. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu alte specii tropicale, aceasta nu se înțelege bine cu lumina directă și excesul de apă.

10. Gerbera

Oferă o supradoză de culoare mediului înconjurător și este complet inofensivă pentru animalele din casă. Înflorește până la aproximativ 6 săptămâni.

Gerberele sunt plante de interior sigure pentru animalele de companie

11. Rozariul inimilor

Această plantă frumoasă crește precum vița de vie, iar frunzele sale în formă de inimă se împletesc între ele și cad la pământ. Cu alte cuvinte, planta poate fi agățată în orice colț al casei.

Se adaptează la toate tipurile de medii și nu necesită multă apă, așa că suntem siguri că va deveni una dintre preferatele voastre.

Aceste plante de interior sigure pentru animalele de companie oferă armonie în cămin

Sperăm că veți putea crește unele dintre aceste 11 soiuri de plante decorative care nu afectează animalele de companie. Aveți grijă să vă consultați cu specialiștii cu privire la toxicitatea unei specii, înainte de a aduce o plantă nouă acasă.

Plantele celebre, precum ficus lyrata, crinul păcii sau pothos pot cauza probleme digestive la câini și pisici. Acesta este motivul pentru care trebuie să cunoașteți ce plante nu sunt toxice pentru animale!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Zeinsteger, P. A., & Gurni, A. A. (2004). Plantas tóxicas que afectan el aparato digestivo de caninos y felinos. Revista Veterinaria15(1), 35-44.
  • Sánchez Araya, P. (2015). Plantas tóxicas para perros y gatos en Costa Rica.
  • Uhlig, M. (2008). Cactus y otras suculentas. Editorial HISPANO EUROPEA.
  • Cambi, V. N., & Pérez Cuadra, V. (2010). Conozcamos las plantas: Galería fotográfica de ornamentales presentes en los jardines de infantes del partido de Bahía Blanca (Arg.).
  • Rivas-Morales, C., Oranday-Cárdenas, M. A., & Verde-Star, M. J. (2016). Investigación en plantas de importancia médica. OmniaScience.
  • González, G. J. D. (2010). Plantas tóxicas de importancia en salud y producción animal en Colombia. Universidad Nacional de Colombia.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.