Ce ar trebui să știți pentru cultivarea orhideelor acasă
 

Ce ar trebui să știți pentru cultivarea orhideelor acasă

Orhideele sunt o specie ideala atât în interior, cât și in exterior în anotimpul cald. Pentru ca orhideele să înflorească des, acestea necesită atenție și îngrijirea specială.
Ce ar trebui să știți pentru cultivarea orhideelor acasă

Ultima actualizare: 26 octombrie, 2022

Orhideele sunt plante elegante și sofisticate, ușor de întreținut și fără inconveniente majore. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel ca orice plantă. Există diferite tipuri care necesită anumite procedee specifice. Cultivarea orhideelor acasă este o sarcină ușoară dacă sunt respectate anumite condiții.

Este o plantă care aduce în casă eleganță. Atât de mulți oameni o aleg ca element decorativ!

Orhideele se pot usca sau pot contracta boli. Este important să știm ce tip de orhidee avem în casă, pentru a aplica tratamente specifice.

Sfaturi pentru cultivarea orhideelor acasă

Aceasta este o specie ușor de îngrijit, dar cu o anumită delicatețe. Cultivarea orhideelor necesită atenție la udare, lumina indirectă a soarelui și umiditate constantă.

Spațiu și iluminare pentru cultivarea orhideelor acasă

În general, aceste flori trebuie puse în zone ale locuinței unde lumina soarelui ajunge indirect. Trebuie să aveți mare grijă să nu le lăsați în contact direct cu razele solare, deoarece se pot usca și nu vor înflori. Oricum, depinde de tipul de orhidee pe care îl aveți. Alegerea unui colț cu suficientă lumină, dar fără raze de soare directe este ideală.

Puteți apela la iluminatul artificial. Folosiți becuri fluorescente și țineți-le la 20 cm distanță de flori, în medie, 15 ore pe zi.

Irigare

În ceea ce privește apa, creșterea orhideelor necesită o îngrijire specială. Apa obișnuită de la robinet poate fi prea dură pentru rădăcinile orhideelor, așa că este recomandat să folosiți un lichid cu conținut scăzut de minerale. Este important să păstrați umiditatea constantă, dar fără excese.

Se recomandă efectuarea acțiunii de udare cu un pulverizator. Este nevoie și de un drenaj bun.

Sistem de aspersie pentru cultivarea orhideelor acasă

Tăiere

Tulpinile trebuie tăiate în cazul în care orhideea nu mai înflorește sau nu mai face muguri. Este suficient să rupeți 1 centimetru. Efectuați această sarcină înainte ca tulpina să devină galbenă.

Temperatură

Unul dintre cele mai importante aspecte ale îngrijirii orhideelor este temperatura. Rețineți că orhideele nu tolerează prea mult frigul.

Sunt plante care necesită un climat temperat, cu temperaturi cuprinse între 10 și 30 de grade Celsius. În plus, este important să aibă umiditate. În cazul zonelor uscate, folosiți pietre și apă din abundență sau un umidificator.

Îngrășământ

Pentru cultivarea corectă a orhideelor acasă, este necesar să folosiți îngrășământ la fiecare câteva luni. Obținerea produsului necesar este simplă. Mergeți la un magazin specializat și solicitați-l.

Poate fi ambalat într-o pungă sau plic, dar trebuie să conțină vitaminele și nutrienții necesari pentru creșterea sănătoasă a plantelor. Cele mai importante elemente sunt azotul, potasiul și fosforul.

Aer

Este sănătos ca plantele de acest tip să primească anumiți curenți de aer. Pot fi amplasate lângă o fereastră sau într-un spațiu din locuință în care circulă vântul. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie un curent foarte puternic.

Vas

Orhideele cresc pe trunchiurile și scoarța copacilor. Prin urmare, neprimind lumină naturală, ele fac fotosinteză și în rădăcini.

Nu trebuie așezate în ghivece opace. Utilizarea recipientelor transparente care permit contactul cu iluminatul este optimă.

Transplantare

Transplantarea orhideelor are loc la fiecare 2 ani. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este atunci când încep să crească după înflorire. În acest fel sunt create flori noi, bogate în nutrienți.

Caracteristicile orhideelor

Orhideele sunt o familie mare de plante, formată din mii de specii, cu caracteristica comună de a produce flori de diferite culori. Ele înfloresc adesea simultan timp de câteva săptămâni și pot avea nuanțe de galben, roșu, verde, alb sau maro.

Este o specie originară din mediile tropicale, cum ar fi pădurile umede sau văile râurilor, așa că necesită îngrijire care simulează aceste condiții. Dacă aveți mai multe exemplare, plasarea lor împreună generează un procent mai mare de umiditate.

Au tendința de a crește în medii cu temperaturi ridicate, aproape întotdeauna pe trunchiurile copacilor. Ele aparțin unor zone foarte umede. Au nevoie de iluminare indirectă.
Fată care se ocupă de cultivarea orhideelor acasă

Cum să recunoaștem eșecurile în cultivarea orhideelor acasă?

Este important să identificăm erorile în îngrijirea plantelor, cu scopul de a le rezolva la timp. De exemplu, dacă orhideea nu înflorește sau dacă frunzele sale sunt închise la culoare sau galbene, lipsește lumina. Dacă există un exces de iluminare, plantele se usucă.

Orhideele trebuie păstrate în zone ventilate. Dacă nu au suficient aer, este posibil să dezvolte ciuperci sau alte boli. În cazul în care florile rezistă mai puțin de 12 săptămâni, ar putea lipsi căldura sau irigarea.

Dacă îngrijirea este eficientă, este posibil ca plantele acestei specii să crească aproximativ 60 sau chiar 70 cm în înălțime. În plus, florile vor rezista foarte mult timp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.