Îngrijirea florii flamingo sau anthurium: 4 probleme comune
 

Îngrijirea florii flamingo sau anthurium: 4 probleme comune

Anthurium, cunoscut și sub numele de floarea flamingo, este o plantă ornamentală populară. Aflați cum să aveți grijă de ea și să profitați la maxim de frumusețea ei!
Îngrijirea florii flamingo sau anthurium: 4 probleme comune

Ultima actualizare: 14 decembrie, 2021

Anthurium exprimă bunătate, bucurie, putere și fericire. Este una dintre florile preferate pentru cadouri datorita durabilității sale în condiții optime. Poate rezista pana la 6 săptămâni. Descoperiți în acest articol 4 probleme comune în îngrijirea florii flamingo sau anthurium!

Acest gen de plante nativ din America de Sud cuprinde peste 600 de specii, ale căror culori variază de la roșu, alb, violet, roz aprins și verde măr, până la portocaliu, negru și galben.  

Numele grecesc înseamnă floare cu coadă ( anthos înseamnă „floare” și oura înseamnă „coadă”). De asemenea, anthurium este numit popular floarea iubirii datorită frunzelor sale în formă de inimă. Una dintre cele mai uimitoare particularități ale sale este înflorirea constantă.

Îngrijirea florii flamingo sau anthurium: 4 probleme comune

Să vedem care pot fi cele mai frecvente 4 probleme în îngrijirea florii flamingo sau anthurium! Dacă știm să le recunoaștem la timp, vom avea mai multă grijă de plantă.

1. Florile cad sau se ofilesc

Când este îngrijit corespunzător, anthurium poate înflori pe tot parcursul anului, fiecare înflorire durând aproximativ 3 luni. Dacă florile încep să se ofilească, cel mai bine este să le tăiați complet. Acest lucru face ca planta să furnizeze energia unei flori sănătoase și să nu o irosească pe una care este deja pe moarte.

Deoarece florile nu vor apărea pe aceeași tulpină, puteți îndepărta florile deja ofilite de la baza plantei cu foarfece curate și sterilizate pentru a preveni răspândirea bolilor.

Frunzele florii flamingo
Frunzele în formă de inimă sunt la fel de frumoase ca florile de anthurium.

2. Frunze uscate și ofilite

Aceste plante sunt foarte populare în lumea grădinăritului datorită durabilității lor. Cu toate acestea, dacă frunzele se usucă și se ofilesc rapid, este posibil să nu udați suficient planta. Este indicat să o udați de două ori pe săptămână vara și o dată iarna.  

Alte cauze pot fi curenții excesivi de aer care, însoțiți de udarea slabă, fac frunzele să se usuce și să-și piardă umiditatea. Un sfat bun este să evitați plasarea plantelor anthurium lângă ferestre deschise sau alte surse de ventilație.

3. Lipsa frunzelor mici

Dacă anthurium stagnează și încetează să înflorească, producând doar frunze mici, poate fi un semn al lipsei de compost. Folosiți un compost organic și adăugați-l puțin câte puțin până când vedeți îmbunătățiri.

Compostul lichid pentru plante de apartament poate fi adăugat în apa de irigare. Faceți acest lucru la fiecare 14 zile pentru a încuraja creșterea florii.

4. Pete pe frunze

Deși este adevărat că anthurium are nevoie de umiditate constantă pentru a supraviețui, atunci când există o udare excesivă, sănătatea plantei poate fi afectată, până la moartea acesteia. Primul simptom al acestei probleme este îngălbenirea frunzelor.

Cel mai indicat lucru în acest caz este să duceți ghiveciul într-un loc mai cald și să nu exagerați cu udările săptămânale.

Dacă petele sunt maro sau albicioase, planta este atacată de ciuperci sau insecte, cum ar fi afidele. Trebuie să acționați rapid și să încercați să fumigați frunzele cu un fungicid ecologic.

Îngrijirea florii flamingo sau anthurium

Toate plantele au nevoie de îngrijire deosebită. Anthurium nu fac excepție de la regulă. Deși este o plantă ușor de îngrijit și întreținut, la fel ca toate ființele vii, are particularitățile sale. Iată câteva sfaturi pentru a evita cele mai frecvente probleme ale plantei anthurium!

Umiditatea

Unele plante trebuie udate doar o dată pe săptămână pentru a-și menține sănătatea și creșterea. Cu toate acestea, nu este cazul florii de față. Provine din climatul tropical și are nevoie de o aprovizionare constantă cu apă pentru a-și menține frunzele ferme.

Udarea de două ori pe săptămână, pulverizarea cu apă de câteva ori pe zi și asigurarea unui mediu umed sunt esențiale pentru a păstra intactă frumusețea exotică a florii flamingo. Asigurați-vă că ghiveciul are un sistem de filtrare bun și nu exagerați cu apa.

Lumina soarelui

Florile flamingo sunt plante cu o mare sensibilitate la frig, de aceea au nevoie de lumina indirectă constantă a soarelui pentru o înflorire corectă și sănătoasă. Este indicat sa așezați ghiveciul într-un loc luminos.

Dacă puneți anthurium într-o parte a căminului în care există întotdeauna umbră,frunzele vor începe să se stingă și să-și piardă din vitalitate.

Transplantarea

Pentru ca anthurium să-și continue creșterea și înflorirea normală, este necesar să fie transplantat atunci când rădăcinile ies prin orificiul de filtrare. Găsiți un ghiveci care este cu 3 până la 5 centimetri mai lat și transplantați planta cu atenție.

Este recomandat să efectuați această procedură vara. Încercați să folosiți un pământ cât mai asemănător cu cel al ghiveciului original.

Anthurium necesită un mediu foarte ușor, cu un pH de aproximativ 6,5. Odată transplantat, nivelul solului ar trebui să fie același cu cel original. Udați planta pentru a așeza substratul.

Probleme în îngrijirea florii flamingo

Aveți grijă de anthurium și evitați cele mai frecvente probleme ale sale

Florile flamingo sunt una dintre cele mai frumoase plante de interior. Satisfaceți-i nevoile și lăsați frumusețea sa colorată să vă umple de bucurie și vitalitate. Țineți cont de aceste patru probleme ale florii flamingo și respectați recomandările de mai sus!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.