7 plante negre deosebite și elegante - Doza de Sănătate
 

7 plante negre deosebite și elegante

Negrul este o culoare foarte atractivă și enigmatică, care nu trece neobservată într-o grădină. Descoperă câteva plante negre care vor da o notă dramatică și modernă spațiilor tale!
7 plante negre deosebite și elegante

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă ești iubitor de eleganță și rafinament, cu siguranță vei dori ca grădina ta să arate altfel. Din acest motiv, nu ezita să descoperi aceste 7 plante negre deosebite care îți vor permite să dai o notă de distincție spațiilor din gospodărie. În plus, vor atrage atenția pentru aspectul lor exotic sau neobișnuit.

Culoarea neagră este rară în natură. Cu toate acestea, există unele specii care captează slab lumina în procesele de fotosinteză, care au concentrații mai mari de clorofilă sau care cresc în sol cu ​ pH specific ce permite această pigmentare.

O curiozitate? Florile și plantele negre sunt produsul amestecării unor nuanțe de maro foarte închis, roșu, verde sau violet, care face ca ochiul să le perceapă ca fiind negre. Ești gata să vezi care sunt cele mai spectaculoase plante negre?

Plante negre care te vor cuceri

Flori de plante negre
Nigrescens este una dintre cele mai frumoase plante negre; când înflorește, uimește prin frumusețea sa.

Din timpuri străvechi, negrul este o culoare care provoacă fascinația omului. Această culoare și diferitele sale nuanțe au avut multe fațete de-a lungul istoriei, deoarece au simbolizat mortalitatea, doliul, fertilitatea, învățătura și chiar evlavia, așa cum se explică în cartea Viețile secrete ale culorii.

Fără îndoială, este o culoare asociată eleganței și modei. De fapt, este unul dintre tonurile cele mai folosite în ultimele tendințe decorative. Din acest motiv, plasarea uneia dintre aceste plante negre în casă poate fi o opțiune excelentă.

Nigrescens

Nigrescens, cunoscută și sub numele de iarbă neagră, este un tip foarte rezistent și spectaculos de plantă neagră. În lunile de primăvară, frunzele sale au o nuanță verde; Cu toate acestea, odată cu venirea verii, se întunecă până când par negre.

De asemenea, în lunile cele mai fierbinți, frumoasele flori albe au formă de clopot, cu nuanțe violet și semințe negre.

Această plantă atinge o înălțime cuprinsă între 20 și 30 cm, dar are o creștere lentă. Unul dintre avantajele sale este versatilitatea. Se adaptează atât la grădinile în aer liber, cât și la ghivece. Cu toate acestea, necesită prezența unei lumini constante.

Alocasia (catifea neagră)

Alocasia este o varietate de plantă din Asia și este foarte apreciată pentru frunzele sale mari și frumoase. Catifeaua neagră Alocasia are frunze asemănătoare ca textură acestui material.

Acest soi este de dimensiuni mici comparativ cu altele din aceeași familie, crescând până la aproximativ 50 cm. Este perfect pentru a fi amplasat în camera de zi.

Catifeaua neagră Alocasia este o adevărată frumusețe cu un fler dramatic. Toată atenția este atrasă de frumoasele sale frunze în formă de inimă, de un verde atât închis încât par negre. Frunzele au margini albe ca de platină, care fac planta să iasă în evidență și mai mult.

Este foarte important să iei în considerare faptul că, dacă această plantă este ingerată, poate fi toxică. Prin urmare, nu este recomandată pentru gospodăriile cu animale de companie sau copii mici.

Laleaua regina nopții

Lalea neagră
Laleaua regina nopții este o floare exotică care poate da o notă diferită și elegantă oricărui interior sau oricărei grădini.

Potrivit unui ghid practic elaborat de Ministerul Agroindustriei din Argentina pentru cultivarea florilor și bulbilor de lalele, laleaua este un gen care are aproximativ 125 de specii, toate originare din Asia Centrală.

Deși Olanda este renumită la nivel mondial pentru cultivarea lalelelor, cea mai mare varietate există în Afganistan, Iran și Turcia. În această din urmă țară a fost dezvoltată laleaua regina nopții.

Culoarea neagră îi conferă o frumusețe specială și misterioasă. Nu trece neobservată printre celelalte flori. Deși necesită lumină, nu este o plantă pretențioasă în ceea ce privește lumina.

De fapt, nu este recomandat să lași expusă la soare toată ziua, deoarece petalele sale se pot usca. Este o varietate care se adaptează foarte bine mediilor interioare și exterioare.

Violeta (Molly Sanderson)

Violeta Molly Sanderson este una dintre cele mai frumoase plante negre. La fel ca celelalte violete, se adaptează foarte bine la diferite temperaturi și spații, atât în ​​ghivece, cât și în aer liber.

Această varietate se remarcă prin petalele sale violet închis, aproape negre, care contrastează cu un punct galben în centru, înconjurat de culori mai deschise. Este o plantă care necesită lumină, dar se poate adapta la condiții parțiale de umbră. În general, nu este o floare foarte solicitantă. Este nevoie de irigare care să păstreze solul umed, dar nu îmbibat cu apă.

Soc negru

Există o varietate de soc cunoscută sub numele de Black Beauty Eldelberry. Este foarte asemănător cu socul tradițional, dar are frunze violet foarte închis. Acesta se adaptează foarte bine solurilor umede, motiv pentru care se dezvoltă de obicei lângă lacuri sau iazuri. Cu toate acestea, cu udare constantă, este perfect și pentru grădini.

Pe lângă frumusețea sa foarte atractivă, acest soc produce numeroase fructe de pădure care sunt folosite pentru a face gemuri, jeleuri și siropuri cărora li se atribuie beneficii pentru ameliorarea simptomelor răcelii.

Trandafir negru suculent (Aeonium arboreum)

Trandafirul negru suculent este o plantă foarte atractivă și ușor de îngrijit, deoarece crește aproape oriunde și nu necesită udare frecventă. După cum sugerează și numele său, are o formă foarte asemănătoare cu trandafirii. Culoarea sa este un violet foarte închis, cu tonuri roșiatice. Cu toate acestea, spre centru devine verde și are nevoie de multă lumină, astfel încât culoarea sa să fie saturată.

Este o plantă spectaculoasă. În lunile de primăvară produce flori în formă de stea în tonuri galbene și aurii, care o fac și mai extraordinară.

Plante de apartament
Alocasia are frunze în formă de inimă, care sunt atât de închise la culoare, încât par negre chiar și atunci când sunt verzi.

Trandafiri Halfeti

Poți găsi trandafiri vopsiți artificial în multe nuanțe, inclusiv negru. Cu toate acestea, există un mic sat în Turcia numit Halfeti, unde crește o varietate de trandafiri naturali care au o pigmentare atât de concentrată, încât par negri.

Potrivit unui articol din ziarul turcesc Daily Sabah, frumusețea extraordinară a acestor trandafiri se datorează pH-ului unic pe care râul Eufrat îl dă solului acestui mic sat din regiunea Urfa. Pentru ca această floare să poată fi produsă în alte regiuni ale lumii, este necesar să se imite condițiile de pH și sol ale acestei zone.

Află condițiile de creștere înainte de a alege plante negre

Plantele negre sunt rare și exotice, așadar prețurile lor sunt adesea ridicate. Prin urmare, este important să verifici dacă condițiile grădinii sau regiunii tale se potrivesc nevoilor plantelor înainte de a investi în ele.

Mergi la pepiniera din zona ta și întreabă un specialist dacă este posibil să crești aceste plante negre acasă. Mai bine să fii în siguranță decât să cumperi o plantă frumoasă care nu se adaptează la climă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hatier, Jean-Hugues & Gould, Kevin. (2007). Black coloration in leaves of Ophiopogon planiscapus ‘Nigrescens’. Leaf optics, chromaticity, and internal light gradients. Functional Plant Biology – FUNCT PLANT BIOL. 34. 10.1071/FP06220.
  • Kandur J. The black rose of Halfeti [Internet]. Daily Sabah. 2015 [cited 15 December 2020]. Available from: https://www.dailysabah.com/feature/2015/07/24/the-black-rose-of-halfet
  • Ministerio de Agroindustria. guía práctica para el cultivo de flores y bulbos de tulipán,. Buenos Aires; 2013.
  • St Clair, K., 2017. Las Vidas Secretas Del Color. Barcelona: Urano.
  • Viola ‘Molly Sanderson’ Care Plant Varieties & Pruning Advice [Internet]. Shootgardening.co.uk. 2020 [cited 14 December 2020]. Available from: https://www.shootgardening.co.uk/plant/viola-molly-sanderson

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.