4 tipuri de pomi fructiferi crescuți în ghiveci - Doza de Sănătate
 

4 tipuri de pomi fructiferi crescuți în ghiveci

În ciuda concepțiilor greșite, există numeroase tipuri de pomi fructiferi care pot fi crescuți în ghiveci. Acești arbuști vor aduce un plus de culoare și armonie locuinței tale.
4 tipuri de pomi fructiferi crescuți în ghiveci

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vrei ca aerul curat și energia pozitivă să domnească în locuința ta? Dacă răspunsul tău la această întrebare este da, este indicat să îți decorezi casa sau apartamentul cu diverse de plante. Pe lângă clasicele ghivece cu flori, există numeroase tipuri de pomi fructiferi crescuți în ghiveci pentru care poți opta.

Asemenea plante oferă multă bucurie, dar și fructe delicioase. Crescându-ți propriile fructe ecologice la tine acasă, vei evita substanțele chimice care abundă în produsele de pe rafturile supermarketurilor.

Grija pe care trebuie să le-o oferi îți va face bine și ție. Acest hobby te va ajuta să uiți temporar de propriile responsabilități și griji.

Grădinăritul reprezintă o modalitate excelentă de a combate stresul, deoarece ne permite să stabilim o conexiune directă cu un organism viu, fără obstacole. Dacă nu ai încercat niciodată să crești pomi fructiferi în ghiveci, te sfătuim să începi chiar acum.

Desigur, nu orice pom poate fi ținut în locuință. În articolul de azi îți prezentăm 4 tipuri de pomi fructiferi crescuți în ghiveci pentru care poți opta. Astfel, nu îți vei irosi timpul și vei evita frustrarea cauzată de eșec.

1. Smochinul turcesc cu fruct maro, unul dintre cei mai frumoși pomi fructiferi crescuți în ghiveci

Toți smochinii au un aspect plăcut și emană o mireasmă incredibilă, dar trebuie să selectezi soiul potrivit dacă vrei să crești acest pom în ghiveci. Așadar, te sfătuim să optezi pentru smochinul turcesc cu fruct maro, care se poate adapta cu ușurință condițiilor climatice din locuința ta și care are abilitatea de a se autopoleniza.

Cu alte cuvinte, smochinul turcesc cu fruct maro nu are nevoie de albine pentru a produce fructe. Crescând acest pom la tine acasă, te vei putea bucura mereu de gustul dulce natural al smochinelor maro, unul dintre cele mai delicioase și hrănitoare fructe existente.

Smochinul turcesc cu fruct maro nu va crește foarte mult. De fapt, dimensiunile sale depind de mărimea ghiveciului în care îl plantezi. În plus, îți va fi ușor să îl îngrijești:

  • Nu trebuie să îl uzi decât o dată pe săptămână.
  • Nu are nevoie de lumină solară naturală. Pur și simplu pune-l în cel mai luminos colț din locuința ta și ferește-l de curent.

2. Lămâiul Meyer

Acești pomi fructiferi crescuți în ghiveci îți vor înfrumuseța locuința

Dintre acești pomi fructiferi crescuți în ghiveci, lămâiul este probabil cel mai aromat. De asemenea, culoarea sa poate înveseli orice încăpere, transformând-o într-un loc special. Unul dintre motivele pentru care am inclus lămâiul pe această listă este reprezentat de dimensiunile sale, acesta făcând parte din grupul de pomi pitici.

  • Lămâiul Meyer adoră umiditatea, drept pentru care este ideal pentru apartamente și viața la oraș.
  • Reține însă că acest pom, asemenea tuturor arbuștilor citrici, are nevoie de cel puțin 8 ore de lumină solară.

3. Măslinul de Arbequina

Măslinul intră în categoria de pomi fructiferi crescuți în ghiveci

Acest pom iese în evidență prin faptul că nu are nevoie de îngrijire excesivă. Deși frunzele sale au tendința să cadă, este suficient să pui o bază lată sub ghiveci.

Așază ghiveciul astfel încât frunzele să nu cadă direct pe podea. Există farfurii și alte accesorii speciale care te pot ajuta în acest scop. Totodată, măslinul de Arbequina este ieftin și ușor de curățat.

  • Nu va trebui să uzi acest pom des sau să respecți un anumit program.
  • Pentru a-ți da seama dacă a venit momentul să îl uzi sau nu, studiază stratul superior al pământului din ghiveci. Dacă s-a uscat, poți să uzi pomul.
  • În ceea ce privește lumina, măslinul de Arbequina are nevoie de cel puțin 6 ore de soare în fiecare zi. Aproape ca prin magie, vei avea măsline la tine acasă!

4. Bananul pitic cu fruct roșu

Banane obținute de la pomi fructiferi crescuți în ghiveci

Îți recomandăm să optezi pentru acest soi de banan pitic deoarece poate fi crescut ușor în locuință și oferă banane comestibile. Asemenea celorlați pomi fructiferi crescuți în ghiveci prezentați în acest articol, bananul pitic cu fruct roșu se autopolenizează.

  • Are nevoie și de multă apă, dar nu îl uda până când pământul nu se usucă.
  • În plus, are nevoie de mult soare, iar fiecare componentă a plantei ar trebui să primească la fel de multă lumină.

Profită de beneficiile acestor 4 pomi fructiferi crescuți în ghiveci chiar la tine acasă. Prezența lor îți va îmbunătăți sănătatea și va crea un mediu benefic în spațiul în care trăiești. Familia și musafirii vor observa diferența de îndată ce intră în cameră.

Ești pregătit să îți îmbogățești viața?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.