Cum să crești morcovi la tine acasă - Doza de Sănătate
 

Cum să crești morcovi la tine acasă

Ca să crești morcovi la tine acasă, păstrează partea superioară a acestei legume și pune-o în apă pentru a încolți. În cele din urmă, vei putea să o plantezi într-un ghiveci de flori.
Cum să crești morcovi la tine acasă

Ultima actualizare: 26 aprilie, 2019

Din motive practice, cum ar fi lipsa de spațiu, mulți dintre noi nu avem posibilitatea să construim o mică grădină de zarzavaturi în care să creștem morcovi, roșii sau ceapă. În acest articol îți vom arăta cum să crești morcovi la tine acasă într-un spațiu restrâns!

Lipsa de resurse nu înseamnă că trebuie să renunțăm la obiectivul de a mânca mai sănătos. De fapt, cu puțină ingeniozitate, putem să depășim orice obstacol și să plantăm, să creștem și să recoltăm plante la noi acasă.

Te invităm să descoperi cum să crești morcovi fără semințe, chiar dacă nu ai la dispoziție o grădină de zarzavaturi. Nu ai nevoie decât de un balcon sau o curte interioară, puțin pământ de flori și multă răbdare. Citește în continuare și ia aminte!

Cum să crești morcovi la tine acasă simplu și rapid

Cum să crești morcovi acasă în ghiveci

Un mare avantaj al morcovilor este faptul că pot fi crescuți pe tot parcursul anului și că nu necesită îngrijire excesivă. Această legumă crește repede, drept pentru care îngrijirea sa este o activitate satisfăcătoare și distractivă, pe care o poți întreprinde împreună cu cei mici.

„Grădinile urbane” au devenit din ce în ce mai populare în zilele noastre, multe persoane optând să își transforme balcoanele în mini-grădini pentru a putea scăpa de stres. Pe lângă faptul că ne calmează, aceste spații verzi ne oferă legume ecologice de calitate.

 • Morcovii sunt bogați în caroten, un antioxidant care oferă provitamine necesare pentru starea generală de sănătate.
 • Această legumă conține o cantitate semnificativă de potasiu, vitamina E și complexul de vitamine B.
 • Morcovii crescuți în „grădini urbane” tind să fie mici, drept pentru care îi putem include cu ușurință în salate.

Mai jos îți arătăm cum să crești crești morcovi în ghiveci fără semințe.

Materiale necesare

Căpățâni de morcovi
 • 5 morcovi
 • Un ghiveci de flori cu o adâncime de 30 cm (12 inch) și un diametru de 50 cm (20 inch)
 • Pământ pentru flori îmbogățit cu compost
 • Îngrășământ lichid ecologic

Instrucțiuni

 • Mai întâi, alege niște morcovi adecvați și taie părțile superioare ale acestora.
 • Nu trebuie decât să tai părțile superioare ale morcovilor pe care vrei să îi gătești și, în loc să le arunci la gunoi, să le pui deoparte.
 • Pune părțile superioare a cinci morcovi într-un recipient cu apă (vezi imaginea de mai sus) și lasă-le să încolțească.
 • De îndată ce au încolțit, plantează-le într-un ghiveci de flori.
 • Nu uita să creezi un drenaj adecvat în ghiveci, utilizând pietriș.
 • Poți crește morcovi în orice perioadă a anului.
 • Morcovii adoră soarele, așadar lasă-i la lumină toată ziua.
 • Udă-i puțin doar o dată sau de două ori pe săptămână. Ai grijă să adaugi puțin îngrășământ ecologic lichid în apa pe care o utilizezi, astfel încât să crești morcovi puternici și sănătoși.

Cum să recoltezi morcovii

Morcovi puși la încolțit

Cum îți poți da seama dacă morcovii pe care îi crești pot fi recoltați? Această legumă are nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a se dezvolta. Pur și simplu îngrijește-o și așteaptă să crească 5-7,5 cm (2-3 inch).

Uneori morcovii nu cresc prea mult în lungime, fiind mai degrabă rotunzi sau având diverse forme hazlii. Merită să crești această legumă la tine acasă. De asemenea, nu ezita să cultivi morcovi mov.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.