8 flori de toamnă pentru grădină
 

8 flori de toamnă pentru grădină

Odată cu sosirea toamnei, apare căderea frunzelor copacilor. Totuși, acest lucru nu este sinonim cu moartea florilor. Aflați care sunt cele mai bune flori de semănat toamna!
8 flori de toamnă pentru grădină

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Odată cu sosirea toamnei, orașul își schimbă complet culorile și începe frigul. Cu toate acestea, este un moment în care vă puteți bucura și de grădinile înflorite și colorate. În acest articol, vom vorbi despre 8 flori de toamnă de semănat în gradină.

Alegerea florilor și legumelor de sezon este întotdeauna o opțiune bună. Sunt ușor de crescut și se dezvoltă corespunzător. În plus, sunt mai ușor de obținut și au un preț mai bun. Sunt scuza perfectă pentru a grădinări și pentru a te bucura de beneficiile acestei activități pentru sănătate.

Când sosesc anotimpurile reci ale anului, trebuie să încălzim locuințele pentru ca starea de spirit să nu fie afectată și să menținem o atmosferă confortabilă. Florile sunt mari aliați pentru a umple spațiile cu viață și bucurie.

8 flori de toamnă pentru grădină

1. Hortensii

Hortensia este o floare foarte frumoasă și înflorește constant. Este ușor de îngrijit și are o varietate de culori. Ultima sa înflorire are loc toamna, cu tonuri mai discrete și romantice.

Există culorile violet, albastru, roz și alb. Toamna, tonalitatea este mai slabă. Cu toate acestea, are un aspect mai rustic și mai vintage.

Ghidul pentru înflorirea hortensiilor de la Universitatea Politehnică din Valencia indică faptul că este necesar să le puneți la umbră atunci când temperatura depășește 30 de grade Celsius pentru perioade lungi de timp. Se recomandă o fertilizare cu azot care să fie redusă în septembrie și eliminată în octombrie.

Hortensii înflorite

2. Panseluțe

Panseluțele sunt foarte ușor de îngrijit, în ciuda aspectului lor delicat. Există multe nuanțe, înfloresc din abundență și sunt foarte populare pentru că se adaptează bine în diferite zone. Pentru a stimula înflorirea toamna, este indicat să folosiți îngrășăminte la sfârșitul verii.

Au nevoie de o bună expunere la soare și de un sol umed, dar nu apos, care are un drenaj bun. Întrucât există diferite nuanțe (galben, portocaliu, albastru, violet, alb și roz), sunt una dintre plantele care aduc viață caselor.

3. Fuchsia

Această plantă, după cum sugerează și numele, are o culoare fucsia intensă combinată cu violet, care atrage multă atenție. Tonalitățile sale contrastează perfect cu culorile toamnei. În plus, are o formă delicată, ca un clopot.

Înflorirea are loc din vară până la mijlocul toamnei. În timpul primăverii și la începutul verii, îngrășămintele lichide trebuie folosite la fiecare două săptămâni. Apoi, pot fi folosite doar o dată pe lună.

4. Trandafir chinezesc

Trandafirul chinezesc, cunoscut și sub numele de hibiscus sau cayenne, este perfect pentru sezonul de toamnă, deoarece înflorirea lui poate avea loc în acest sezon. În ciuda aspectului său tropical, rezistă la temperaturi scăzute.

Cu toate acestea, temperatura ideală este între 12 și 23 de grade Celsius. Din acest motiv, trandafirul chinezesc înflorește mai ales la începutul toamnei.

Pentru a-i susține înflorirea, este necesar să-i puneți îngrășăminte care să-i ofere suficienți nutrienți. Alegeți granule pentru eliberare treptată, lucru care previne riscul de ardere.

Vara necesită multă apă. Cu toate acestea, pe măsură ce vremea devine mai rece și mai umedă, această cantitate scade.

5. Gălbenele

Pe lângă faptul că este o plantă aromată cu multe beneficii pentru sănătate, renumită pentru acțiunea sa vindecătoare, are flori portocalii uimitoare. Înflorirea are loc de obicei primăvara. Cu toate acestea, dacă este ferită de căldura excesivă a verii și i se acordă suficient compost, poate înflori și toamna.

Este important să fie amplasată într-un loc cu iluminare bună, astfel încât să primească soare în mod constant. De asemenea, este nevoie de udare persistentă, dar nu în cantități abundente.

6. Floare de măr

Dacă aveți o grădină mare sau o curte care vă permite să aveți copaci, mărul este un copac minunat. Pe lângă faptul că vă permite să mâncați fructe delicioase, toamna vă poate încânta cu florile sale frumoase. Sunt albe și roz, cu mici cercuri fucsia care ies în evidență.

Îngrijirea unui măr necesită un sol bogat în nutrienți care să permită un bun drenaj. Este foarte iubitor de îngrășăminte organice. Necesită udare constantă și abundentă.

7. Brândușă de toamnă

Aceasta este una dintre cele mai frumoase flori de toamnă. Este violet sau roz. În centru are tonuri de alb și galben. Este cunoscută și sub numele de șofran sălbatic. Este originară din Europa și are o înălțime între 10 și 30 de centimetri.

Este un tip de floare care preferă umbra și solurile umede, deși bine drenate. Ar trebui să fie plantată vara și să primească îngrășământ lichid la fiecare 15 zile.

Înflorirea începe toamna. În plus, este rezistentă la dăunători și boli. Există și o specie cunoscută sub numele de crocus auriu. Nu este aceeași varietate de șofran care se folosește în bucătărie.

8. Lavandă

Lavanda este o planta foarte dorită deoarece, pe lângă aspectul sau frumos care îi conferă proprietăți ornamentale, are și un miros minunat. După cum se știe, poate fi folosită pentru a trata diferite afecțiuni și are proprietăți relaxante.

De parcă nu ar fi de ajuns, este o plantă foarte rezistentă și ușor de cultivat, ce poate rezista frigului de toamnă. Printre cerințele sale se numără un sol alcalin cu un bun drenaj.

Udarea este moderată. În caz contrar, poate putrezi sau poate dezvolta ciuperci. Este important să nu folosiți foarte mult îngrășământ, deoarece nu necesită.

Lavanda pe lista de flori de toamnă

Decorați cu buchete de flori de toamnă

Dacă nu aveți o grădină sau o terasă, o alternativă excelentă este să cumpărați buchete de flori. Alegeți flori portocalii, roșii și galbene.

În plus, înainte de sosirea iernii, puteți lua florile din buchete sau din grădină pentru a le usca. Pentru a realiza acest lucru, puneți petalele în cărți și lăsați-le câteva luni să se usuce. Apoi, faceți bijuterii din rășină pentru a decora felicitările de Crăciun sau creați colaje.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.