Flori de vară pentru grădină: 6 opțiuni - Doza de Sănătate
 

Flori de vară pentru grădină: 6 opțiuni

Știi care sunt florile care rezistă la căldură în timpul verii? Există multe flori de vară care îți pot înfrumuseța grădina în timpul celui mai cald anotimp al anului. Descoperă în acest articol șase dintre ele!
Flori de vară pentru grădină: 6 opțiuni

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În timpul verii, vedem peste tot terase, grădini și balcoane pline cu plante. Însă, în funcție de caracteristicile climatului, nu toate plantele reușesc să supraviețuiască regiunilor foarte calde. Tu știi care sunt cele mai rezistente flori de vară pentru grădină?

Unele specii de flori reușesc să reziste la temperaturile ridicate din acest sezon al anului. De fapt, sunt perfecte pentru a face grădinile și terasele mai plăcute și mai frumoase. Cu toate acestea, florile de vară necesită îngrijiri speciale. Descoperă-le în cele ce urmează!

Flori de vară pentru grădină: 6 opțiuni

Vara este ocazia perfectă de a te bucura de spațiile cu verdeață amenajate în aer liber. Căldura și energia pozitivă din acest sezon al anului sunt ideale pentru a petrece mai mult timp cu familia, prietenii sau partenerul.

Dacă decizi să profiți de zone precum grădina proprie, este bine să știi din timp ce flori rezistă la temperaturile ridicate de vară. În acest fel, le poți folosi pentru a decora spațiile exterioare și a obține o atmosferă mai armonioasă și prietenoasă.

1. Gazanii

Flori de vară pentru grădină
Gazaniile sunt uimitoare datorită culorilor vii ale acestora. În plus, ele rezistă la vremea extremă, cum ar fi temperaturile de vară.

Una dintre cele mai populare flori de vară datorită culorilor sale strălucitoare este gazania, al cărui nume botanic este gazania rigens. Aceasta este o plantă de origine sud-africană care crește între 30 și 35 cm. Principala sa caracteristică este faptul că florile se deschid doar dacă cerul este senin. Prin urmare, este foarte probabil să le vezi în grădini și terase în cele mai călduroase zile ale anului.

Cel mai interesant este faptul că le poți găsi în diverse culori: galben, portocaliu și roșu, printre altele. Care îți place cel mai mult?

2. Mușcate (geranium)

Mușcatele sunt unele dintre florile preferate ale multor oameni pentru a decora grădinile și spațiile în aer liber. Aceasta este o plantă de origine mediteraneană care poate atinge până la 60 cm. Florile sale colorate ies în evidență vara și pot avea mai multe culori: roșu, alb, portocaliu și roz.

3. Echinacea (pălăria soarelui)

Flori de echinacea
Această plantă are culori strălucitoare care ies în evidență în grădini. De asemenea, are numeroase utilizări medicinale.

Deși mulți o cunosc datorită utilizărilor sale medicinale, cert este că echinacea este planta perfectă pentru a decora grădina în aer liber. Această floare este originară din estul Americii de Nord, dar în prezent este cultivată în multe părți ale lumii.

De multe ori crește în curțile expuse la soare. De asemenea, poate ajunge până la 2 metri înălțime. Această floare este una dintre cele mai frumoase flori de vară pentru grădină, deoarece culoarea sa purpurie iese în evidență în grădinile verzi.

4. Lavandă

Există multe motive pentru a crește lavanda în grădină. În primul rând, florile sale rezistă la temperaturile ridicate ale verii, deoarece sunt originare din regiunea mediteraneană, care are veri calde și secetoase.

În plus, florile de lavandă au și alte utilizări importante în gospodărie, deoarece, pe lângă respingerea insectelor din grădină, poți utiliza această plantă pentru a pregăti diverse remedii și parfumuri naturale.

Această floare poate atinge 50 centimetri înălțime și este cunoscută pentru florile sale violet care au o aromă plăcută.

5. Garoafe

Flori de vară pentru grădină rezistente la căldură
Datorită mărimii lor, poți planta garoafe în grădină sau în ghivece. Acestea au diverse culori și sunt foarte rezistente.

Garoafe sunt alegeri perfecte pentru persoanele cărora le plac florile mici de vară. Le poți găsi în culori variind de la roz-violet strălucitor la roșu, alb, galben sau verde. De asemenea, petele de culoare ies în evidență lângă frunzele lor lungi și verzi.

Un avantaj important al garoafelor este faptul că nu necesită multă grijă. Prin urmare, garoafele sunt perfecte pentru persoanele care nu au mult timp pentru a dedica grădinăritului.

6. Margarete africane

Dimorphotheca sinuata, cunoscută și sub numele de margaretă africană sau margaretă ochi de bou, este o plantă originară din sudul Africii. Este o plantă foarte puternică și durabilă și este potrivită atât pentru grădină, cât și pentru ghivece.

Margaretele africane au devenit o floare preferată de vară, deoarece culorile lor diferite pot fi folosite pentru a pregăti aranjamente florale foarte atrăgătoare. Au frunze lungi, verzi, iar florile lor pot fi alb, roz, portocaliu, galben și violet, cu mijloc albastru, galben sau portocaliu.

Nu uita..

Deși florile de vară prezentate mai sus sunt rezistente la temperaturile ridicate ale acestui sezon al anului, asta nu înseamnă că nu au nevoie de îngrijire de bază. Așadar, pentru a le menține sănătoase și frumoase, udă-le în mod regulat (fără însă a exagera).

De asemenea, încearcă să le cultivi într-un sol adecvat, bogat în nutrienți, pentru a putea crește fără dificultăți. De asemenea, nu uita să îndepărtezi florile trecute și frunzele îngălbenite pentru a stimula înflorirea continuă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.