Igiena în cazul sexului oral: înainte și după - Doza de Sănătate
 

Igiena în cazul sexului oral: înainte și după

Igiena în timpul actului sexual, chiar și în timpul sexului oral, este foarte importantă. Astăzi, vei descoperi câteva sfaturi pentru igiena sexului oral.
Igiena în cazul sexului oral: înainte și după
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Igiena în cazul sexului oral este foarte importantă. Cu toate acestea, oamenii nu îi acordă suficientă atenție. În acest articol, nu vei găsi doar câteva sfaturi de igiena orală, ci și consecințele nerespectării regulilor elementare.

Când vine vorba despre sexul oral, oamenii tind să ignore diferite măsuri de precauție pe care le-ar lua în considerare în cazul sexului vaginal sau anal. Un exemplu este neutilizarea prezervativului sau a barierelor orale.

Igiena în cazul sexului oral: înainte și după

După cum subliniază articolul Level of knowledge and risk behaviors related to sexually transmitted infections among female adolescents, riscul de a contracta o BTS prin sex oral este ridicat. Din acest motiv, este necesar să abordăm problema igienei.

Deși s-ar putea să crezi că igiena înainte și după sexul oral este aceeași, este necesar să conștientizezi importanța de a face acest lucru în cel mai potrivit mod pentru sănătatea ta. Pentru aceasta, vom aprofunda diferite aspecte cărora trebuie să le acorzi o atenție sporită.

Igiena de dinainte

Igiena în cazul sexului oral la femei
Înainte de orice contact sexual, trebuie să faci duș, deoarece acesta reduce riscul de infecții fungice sau mirosurile neplăcute.

Vom începe cu igiena pe care trebuie să o efectuezi înainte de sex oral. Spală foarte bine zona cu săpun sau, mai bine, cu un gel creat pentru zona intimă. Bărbații nu ar trebui să uite de testicule și perineu, iar femeile ar trebui să se concentreze pe labiile majore și labiile minore.

Bărbații care nu sunt circumciși acumulează deseori smegmă, așa cum subliniază articolul Male circumcision for reducing risk of infection with human immunodeficiency virus and sexually transmitted infections. Aceasta este o secreție albă care poate produce mirosuri neplăcute. Modul de a evita acest lucru este să tragi prepuțul înapoi și să aplici multă apă pe capul penisului. Apoi, trebuie să usuci zona intimă foarte bine pentru a preveni umezeala ce generează infecții fungice.

În cazul femeilor, după curățarea corectă a zonei genitale, inclusiv a anusului, acestea ar trebui să usuce bine această parte a corpului. Este o modalitate de a evita problemele, cum ar fi candidoza vaginală.

Igiena după sexul oral

După ce ai făcut sex, este posibil să nu vrei să-ți speli din nou zona intimă. Dar acest lucru este extrem de important. În ce mod ar trebui să o faci? De ce este atât de important? Descoperă mai jos:

  • Pentru a evita formarea bacteriilor. Curățarea zonei genitale împiedică dezvoltarea bacteriilor, mai ales dacă ai folosit lubrifianți, uleiuri sau prezervative.
  • Pentru a reduce riscul de cistită. Aceasta este o problemă care afectează femeile și poate fi evitată prin spălarea zonei intime după sex oral. Nu este convenabil ca aceasta să rămână umedă.

Dacă ai făcut sex în afara casei și nu există posibilitatea de a folosi dușul sau măcar un bideu, poți utiliza șervețele de unică folosință. Prin urmare, este important să le ai întotdeauna la îndemână.

Șervețele umede
În absența unei băi, șervețelele de unică folosință sunt un instrument adecvat de igienă.

Gura în sexul oral

Am analizat câteva sfaturi despre igiena în cazul sexului oral. Cu toate acestea, trebuie să acorzi o atenție specială și igienei bucale, mai ales înainte de a face sex. Motivul este faptul că gura este o sursă excelentă de bacterii.

Trebuie să ne amintim și de importanța prevenirii bolilor cu transmitere sexuală. Utilizarea prezervativelor și a barierelor dentare previn răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.

Oamenii cred adesea că BTS nu se răspândesc de la organele genitale la gură. Dar aceasta este o greșeală imensă. De exemplu, papilomavirusul uman poate duce la cancer oral. Prin urmare, în ceea ce privește igiena, trebuie să menționăm importanța protejării adecvate a gurii.

Sperăm că acest articol ți-a permis să înțelegi mai bine ce presupune igiena în cazul sexului oral. De asemenea, te încurajăm să conștientizezi importanța protejării în timpul acestui tip de contact intim.

Bolile cu transmitere sexuală sunt din ce în ce mai frecvente. Dacă vrei să te bucuri de sex oral fără griji, nu uita să iei în considerare metodele de protecție. Tu cum faci sex oral? Cum te protejezi?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.