4 produse pentru sănătatea sexuală - Doza de Sănătate
 

4 produse pentru sănătatea sexuală

Ce știi despre produsele necesare pentru sănătatea sexuală? Astăzi, le vei descoperi pe acelea pe care ar trebui să le ai întotdeauna la îndemână.
4 produse pentru sănătatea sexuală
María Belén del Río

Verificat și aprobat de medicul biolog María Belén del Río.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Aceste produse pentru sănătatea sexuală sunt mai mult decât necesare. Însă este posibil să nu le acorzi atenția pe care o merită. Acesta este motivul pentru care, pe parcursul acestui articol, îți vom prezenta câteva produse pentru sănătatea sexuală pe care le considerăm esențiale (adică ar trebui să le ai întotdeauna la îndemână).

A te bucura de o sexualitate sănătoasă și responsabilă este un aspect căruia, uneori, nu îi acorzi suficientă atenție. Acest lucru are anumite consecințe asupra sănătății. Mai jos, îți vom împărtăși produsele de sănătate sexuală pe care ar trebui să le ai întotdeauna în casă sau în geantă.

4 produse pentru sănătatea sexuală

1. Metode contraceptive de barieră

Femeie care folosește produse pentrusănătatea sexuală
Prezervativul este principala metodă contraceptivă care previne și infecțiile cu transmitere sexuală.

Unul dintre cele mai importante produse pentru sănătatea sexuală sunt metodele contraceptive. Trebuie să abordezi acest lucru mai pe larg, deoarece nu este vorba doar de evitarea sarcinilor nedorite. De fapt, este vorba și despre alt aspect important: evitarea bolilor cu transmitere sexuală.

Așa cum se specifică în articolul Sexually transmitted infections: epidemiology and control, bolile și infecțiile cu transmitere sexuală au avut o tendință ascendentă în ultimii ani, în loc să se întâmple opusul, în ciuda faptului că avem metode din ce în ce mai eficiente de a le controla.

  • Prezervative. Sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru a evita răspândirea gonoreei, a clamidiei, a virusului HIV și a papilomavirusului uman, printre alte boli și infecții. De fapt, ar trebui să le folosești chiar și atunci când practici sexul oral.
  • Baraj dentar. Este un tip de latex care îți permite să practici sexul oral cu măsurile de precauție adecvate și să eviți contractarea de infecții sau boli cu transmitere sexuală.

2. Bile Ben Wa

Oamenii confundă uneori acest produs de sănătate sexuală cu o jucărie sexuală. Cu toate acestea, rolul său este de a întări podeaua pelvină. În plus, poți îmbunătăți acest lucru dacă faci exerciții Kegel în timp ce bilele sunt introduse în vagin.

Întărirea podelei pelvine te va ajuta să previi pierderea urinei și să te bucuri mult mai mult de sex. Îți recomandăm să alegi cele ușoare bile atunci când începi și apoi să optezi pentru cele mai grele. De asemenea, este mai bine să le folosești 5 minute pe zi decât 1 oră pe săptămână.

  • Deși poți face exerciții Kegel atunci când folosești bilele Ben Wa, dacă nu ai timp pentru asta sau nu îți place, îți recomandăm să mergi. Bilele Ben Wa acționează prin mișcare. Astfel, să faci exerciții Kegel și să te plimbi purtând bilele sunt opțiuni la fel de bune.

3. Lubrifianți

Tub de lubrifiant
Lubrifiantul extern este un produs sexual uimitor, deoarece facilitează penetrarea și stimulează sexul.

Un alt produs uimitor pentru sănătatea sexuală este lubrifiantul. De fapt, chiar dacă crezi că te lubrifiezi foarte bine, uneori acest tip de gel este necesar. De exemplu, dacă nu există timp pentru preludiu, este posibil să nu te lubrifiezi, iar acest produs va fi foarte util.

De asemenea, pentru a practica sexul anal, o zonă care nu se lubrifiază singură, pot fi necesari lubrifianți. Îți recomandăm să folosești întotdeauna lubrifiant pe bază de apă. Ce înseamnă asta? Aceste tipuri de lubrifiant sunt mai naturale decât cele din silicon și sunt compatibile cu prezervativele, prevenind deteriorarea și ruperea acestora.

4. Alte produse de sănătate sexuală: Soluție de curățare pentru jucăriile sexuale

Ultimele produse de sănătate sexuală despre care vom vorbi sunt produsele de curățare destinate dezinfectării jucăriilor sexuale. După fiecare utilizare, trebuie să cureți bine jucăriile sexuale cu un produs adecvat care le igienizează și nu le deteriorează.

Poți folosi detergenți spray sau spumă. În plus, îți recomandăm să nu împarți niciodată jucăriile sexuale și, dacă faci acest lucru, să utilizezi o metodă de protecție adecvată, cum ar fi prezervativul.

Ai folosit vreodată produsele despre care am vorbit mai sus? Sperăm că acest articol te-a ajutat să devii mai conștient de importanța îngrijirii sănătății sexuale, în special în ceea ce privește prevenirea bolilor cu transmitere sexuală.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Allen, Betania, Cruz-Valdez, Aurelio, Rivera-Rivera, Leonor, Castro, Roberto, Arana-García, María Ernestina, & Hernández-Avila, Mauricio. (2003). Afecto, besos y condones: el ABC de las prácticas sexuales de las trabajadoras sexuales de la Ciudad de México. Salud Pública de México45(Supl. 5), S595-S607. Recuperado en 15 de marzo de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0036-36342003001100004&lng=es&tlng=es.
  • Calvillo Paz, CR, & Rodríguez Cabrera, A. (2014). Conocimientos y comportamientos en salud sexual de estudiantes indígenas guatemaltecos residentes en una comunidad rural. Revista Cubana de Medicina General Integral30(4), 467-480. Recuperado en 15 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-21252014000400008&lng=es&tlng=es.
  • García Roche, René G., Cortés Alfaro, Alba, Vila Aguilera, Luis Enrique, Hernández Sánchez, Mariela, & Mesquia Valera, Alina. (2006). Comportamiento sexual y uso del preservativo en adolescentes y jóvenes de un área de salud. Revista Cubana de Medicina General Integral22(1) Recuperado en 15 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-21252006000100003&lng=es&tlng=es.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.