Cum să sterilizezi jucăriile sexuale corect - Doza de Sănătate
 

Cum să sterilizezi jucăriile sexuale corect

Când vine vorba de intimitate, utilizarea jucăriilor sexuale devine din ce în ce mai frecventă. Ele ajută la stimularea zonelor erogene și contribuie la excitare în timpul relațiilor sexuale. În acest articol, vei descoperi cum să sterilizezi în mod corect jucăriile sexuale.
Cum să sterilizezi jucăriile sexuale corect
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Pentru a evita să suferi de probleme de sănătate, este esențial să înveți cum să sterilizezi corect jucăriile sexuale. În acest fel, le vei putea folosi în siguranță și te vei putea bucura de intimitate fără probleme.

Nesterilizarea jucăriilor sexuale implică un risc ridicat de a contracta o infecție. Și, spre deosebire de ceea ce ai putea crede, nu este suficient să le pui pur și simplu sub apă sau să le ștergi cu un șervețel.

Cum să sterilizezi jucăriile sexuale corect

Utilizarea jucăriilor sexuale este mult mai frecventă decât ai putea crede. Unii oameni nu au nicio problemă în a-și mărturisi secretul, în timp ce alții preferă să-l păstreze ascuns.

Când vine vorba de sterilizarea jucăriilor sexuale, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să consulți instrucțiunile producătorului, deoarece acestea vor specifica modul în care ar trebui să cureți produsul pentru siguranța zonei intime și pentru a te asigura că nu îl deteriorezi, mai ales dacă funcționează cu baterii sau are motor.

Cuburi pe care scrie sex
Jucăriile sexuale trebuie să fie sigure și compatibile cu zona intimă.

Mai jos, vom detalia instrucțiunile de bază pentru sterilizarea jucăriilor sexuale, în funcție de caracteristicile lor:

Spală sau fierbe jucăria sexuală

În general, ar trebui să speli jucăriile sexuale înainte și după fiecare utilizare (mai ales dacă le-ai împărtășit cu altcineva). Nu trebuie să uiți de riscul apariției bolilor cu transmitere sexuală (BTS).

Dacă intenționezi să folosești săpun, evită-le pe cele parfumate sau care conțin alți aditivi. În mod ideal, ar trebui să utilizezi săpun neutru. De fapt, este chiar mai bine dacă optezi pentru un săpun special pentru zonele intime. Produsele destinate igienei intime sunt mai blânde și nu vor irita zona genitală.

Pentru siguranță sporită, poți alege să fierbi jucăria sexuală timp de câteva minute, atât timp cât nu are motor și materialul este, de exemplu, oțel inoxidabil sau silicon.

Notă: Deși unele persoane folosesc mașina de spălat vase pentru a-și curăța jucăriile sexuale, îți recomandăm să le speli manual, conform acestor specificații.

Folosește alcool pentru obiectele din piele

Cum sterilizezi jucăriile sexuale pentru o noapte de neuitat
Curățarea obiectelor din piele le crește durabilitatea și le face mai sigure în utilizare.

BDSM, care include diferite tipuri de practici sexuale ce necesită consimțământ reciproc, a devenit popular în ultimii ani. BDSM include sclavia, disciplina, dominația, supunerea și sadomasochismul. Îmbrăcămintea și accesoriile din piele însoțesc această practică.

În acest caz, ar trebui să folosești doar săpun și apă pentru a steriliza jucăriile sexuale sau articolele de îmbrăcăminte din piele. Pentru o dezinfectare mai profundă, poți utiliza, de asemenea, alcool izopropilic cu o concentrație de 70%, o opțiune simplă, ieftină și ecologică pentru a-ți atinge obiectivul. De asemenea, există produse specifice pentru aceste materiale.

Ai grijă la materialele poroase

Trebuie să iei măsuri extreme de precauție în cazul jucăriilor sexuale din materiale poroase, cum ar fi spuma sau altele. Acestea absorb ușor umezeala și murdăria și sunt greu de curățat, făcându-le locul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Din moment ce nu vei putea niciodată steriliza jucăriile sexuale poroase în mod corespunzător, îți recomandăm să le folosești cu prezervative (fără lubrifiant sau cu un lubrifiant pe bază de apă). În acest fel, vei crea o barieră de protecție mult mai sigură.

Ori de câte ori este posibil, ar trebui să eviți cumpărarea acestor tipuri de produse. Când vine vorba de alegerea unei jucării sexuale, nu trebuie să subestimezi calitatea materialului. Unele tipuri de materiale plastice pot conține substanțe potențial toxice, cum ar fi ftalații sau bisfenolul A (BPA).

Cum sterilizezi jucăriile sexuale motorizate

Femeie care știe cum să sterilizezi obiectele sexuale
Dacă jucăria ta sexuală are motor, o opțiune este să folosești produse de curățare specifice pe care le găsești în magazinele erotice sau sexuale.

Pentru a nu strica jucăriile motorizate, trebuie să fii foarte atent/ă. Le poți spăla sub apă curentă fără a le scufunda, evitând să uzi zonele care ar putea fi deteriorate. Sau poți folosi șervețele umede dezinfectante.

Pentru a steriliza jucăriile sexuale motorizate, poți căuta produse specifice care sunt vândute în acest scop. Există diferite tipuri și formate și le poți găsi în sex-shop. Vei găsi lichide, spray-uri, șervețele umede, etc. Acestea sunt produse antibacteriene adaptate zonei intime.

După ce ai terminat de sterilizat jucăriile sexuale…

În cele din urmă, nu trebuie să uiți faptul că, după ce ai curățat și spălat jucăriile sexuale, trebuie să te asiguri că acestea se usucă bine. În plus, depozitează-le în carcasă sau într-o pungă de pânză pentru a le proteja de tot felul de bacterii. Numai așa le vei păstra sterilizate corect.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.