Cum să practici sărutul negru (anilingus) - Doza de Sănătate
 

Cum să practici sărutul negru (anilingus)

Pentru a preveni infecțiile, este foarte important să respecți anumite reguli de igienă înainte și după practicarea sărutului negru, mai ales dacă te îndrepți apoi spre alte zone ale corpului. 
Cum să practici sărutul negru (anilingus)

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Știi cum să practici sărutul negru și ce este acesta? Numit și „rimming”, anilingusul reprezintă stimularea anusului cu limba și cu gura. Deși a fost considerată un subiect tabu ani la rând, în prezent din ce în ce mai multe persoane vorbesc deschis despre această practică sexuală.

Deși anumite persoane consideră că stimularea oral-anală este „dezgustătoare” sau „neigienică”, anusul este una dintre cele mai sensibile zone erogene, ceea ce înseamnă că unii oameni găsesc plăcere în această practică.

Te întrebi cum să practici sărutul negru în mod sigur sau în ce constă acesta? În articolul de față îți oferim răspunsuri detaliate la aceste întrebări.

Ce este sărutul negru?

Având denumirea științifică de anilingus, sărutul negru se referă la orice formă de sex oral care implică anusul. Ne referim la orice tip de stimulare anală cu limba și gura prin diverse tehnici. Mai exact, vorbim despre „sărut negru” atunci când buzele sau limba ating exteriorul anusului.

Din motive religioase și morale, anilingusul a fost considerat mulți ani o practică tabu în rândul indivizilor heterosexuali, fiind atribuit exclusiv relațiilor intime dintre persoanele homosexuale.

În ziua de azi, sărutul negru poate fi practicat de oricine, fiind foarte stimulant în vederea obținerii orgasmului, atât la femei, cât și la bărbați.

Cum să practici sărutul negru

Cum să practici sărutul negru într-un mod sigur și confortabil

Poziția 69 și în patru labe sunt preferate pentru orice tip de stimulare oral-anală. Însă poți schimba aceste poziții dacă dorești!

Pentru a evita disconfortul de orice fel, este indicat ca tu și partenerul tău să vă puneți de acord în privința adoptării acestei practici sexuale, pentru a nu constitui o surpriză în timpul actului sexual. Dacă la un moment dat unul dintre voi vrea să renunțe, cel mai bine este să vă opriți.

Cum să procedezi

 • Ai grijă ca anusul să fie curat.
 • Începe prin a mângâia fesele partenerului. Masează-i fundul și joacă-te cu fesele sale pentru a le stimula. 
 • Îndreaptă-te apoi către zona genitală și mișcă-ți mâna încet pe perineu. Începe apoi să stimulezi anusul cu degetul sau limba, prin mișcări rotative.
 • Masează perineul cu limba și folosește-ți gura pentru a suge. Încearcă mai multe viteze, niveluri ale presiunii și mișcări, pentru a descoperi ce anume îl excită cel mai tare pe partenerul tău.
 • Dacă vrei ca experiența să fie și mai plăcută, alternează între anilingus și masturbare sau stimularea altor zone ale corpului.

Observație: Evită să treci de la sărutul negru la sex oral fără să îți speli mai întâi gura. În caz contrar, poți facilita dezvoltarea infecțiilor urinare. 

Care sunt riscurile pe care le implică sărutul negru?

Cum să practici sărutul negru și care sunt riscurile la care te supui

La fel ca în cazul oricărei alte practici sexuale, anilingusul prezintă anumite riscuri privind bolile cu transmitere sexuală și alte tipuri de infecții bacteriene sau virale. Cele mai frecvente afecțiuni care se pot contracta sunt:

 • Hepatita A, B sau C
 • Paraziții intestinali
 • Herpesul (HPV)
 • Gonoreea
 • HIV/SIDA
 • Shigella
 • Infecțiile urinare

Desigur, cât de scăzute sau ridicate sunt aceste riscuri depinde de măsurile de igienă adoptate și de cât de atenți sunteți tu și partenerul tău. Este recomandat să practici sărutul negru numai cu un singur partener și doar într-o relație stabilă. 

Totodată, este indicat să vă protejați, fie cu un prezervativ tăiat pentru a obține forma dorită, fie prin folosirea unor metode de protecție orală care se vând în sex shop-uri.

Cum să practici sărutul negru într-un mod sigur: sfaturi și recomandări

Cum să practici sărutul negru luând anumite măsuri de protecție sub duș

Pe lângă măsurile de protecție menționate mai sus, este esențial să ții cont și de alți pași dacă vrei să practici sărutul negru într-un mod sigur și confortabil.

 • Spală-ți anusul și celelalte zone intime cu apă din abundență. Poți face baie sau duș chiar împreună cu partenerul.
 • Evită să folosești săpunuri parfumate deoarece acestea pot irita mucoasa anală.
 • Asigură-te că ai curățat orice urmă de materie fecală prin spălare cu mișcări circulare în interior și în exterior.
 • Epilează-te în zona anală pentru a te simți confortabil și pentru a menține pielea curată.
 • Înainte de a te muta către zona genitală sau gura partenerului, clătește-ți bine cavitatea bucală.

Considerat neigienic și ușor pervers de unii, dar o modalitate sigură de a atinge orgasmul de alții, sărutul negru capătă din ce în ce mai multă popularitate. Chiar dacă părerile sunt împărțite, cel mai bine este să te informezi, să discuți cu partenerul tău și să ții cont recomandările de mai sus.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.