Săpun pentru igiena intimă - rețetă simplă și eficientă - Doza de Sănătate
 

Săpun pentru igiena intimă - rețetă simplă și eficientă

Se știe că sănătatea intestinelor este strâns legată de cea a organelor genitale. De aceea este important să mențineți această zonă curată pentru a evita complicațiile.
Săpun pentru igiena intimă - rețetă simplă și eficientă

Ultima actualizare: 26 noiembrie, 2018

În acest articol vă vom prezenta o rețetă simplă pentru a prepara acasă un săpun pentru igiena intimă, folosind ingrediente naturale, care previn infecțiile, mâncărimile și iritațiile, menținând în același timp această zonă curată și sănătoasă.

Săpunurile obișnuite din comerț pot provoca iritarea zonei intime, care necesită o îngrijire atentă și delicată, cu produse speciale.

Motive pentru a folosi un săpun pentru igiena intimă

Multe femei fac greșeala de a-și spala zona genitală cu același săpun pe care îl folosesc pentru corp. Este bine însă să folosiți un săpun special, care să nu conțină chimicale sau alte substanțe agresive care pot irita țesuturile extrem de sensibile din această zonă.

Este nevoie de un produs cu ingrediente naturale cu efecte calmante, care să reechilibreze nivelul pH-ului și să să prevină infecțiile, care apar destul de frecvent în această zonă.

Te-ar putea interesa și:

5 obiceiuri de igienă intimă nocive

Săpun pentru igiena intimă

De ce aveți nevoie pentru a pregăti acasă un săpun pentru igiena intimă

Toate ingredientele sunt destul de ușor de găsit la drogherie și în magazine. Nu uitați să faceți rost de ulei de arbore de ceai, care previne candidoza.

Ingrediente și instrumente

 • 210 ml de ulei de cocos
 • 30 g de sodă caustică
 • 65 ml de apă distilată
 • Ulei esențial de arbore de ceai
 • Ulei esențial de cimbru
 • Formă de săpun, din orice material doriți, mai puțin aluminiu
 • Mănuși
 • Tel
 • Vas pentru amestecarea și încălzirea compoziției
 • Vas de sticlă
 • O lingură cu mâner lung

Preparare

Respectați cu strictețe indicațiile de mai jos pentru a obține un săpun de calitate:

Puneți-vă mănușile.

Adăugați în vasul de sticlă mai întâi soda caustică și apoi turnați încet apa distilată ca să nu vă stropiți. Combinarea lor se produce cu degajare de căldură și vapori. Puneți soluția în frigider până se limpezește. Vă recomandăm să îndepliniți această primă etapă într-o cameră bine ventilată, în apropierea unei ferestre.

În celălalt vas amestecați uleiul de cocos deasupra ochiului de aragaz, dat la minimum. Când temperatura ajunge la 40 de grade Celsius, închideți aragazul. Turnați deasupra soda caustică și amestecați cu telul, având grijă să nu vă stropiți. Compoziția trebuie să ajungă la consistența unui gel.

Turnați 15 picături de ulei de arbore de ceai și 30 de picături de ulei esențial de cimbru.

Așezați compoziția în forma pregătită dinainte.

Acoperiți cu un prosop pentru pentru a asigura temperatură necesară procesului de solidificare a săpunului.

Lăsați să se întărească între 12 și 24 de ore, fără a deplasa forma.

După ce s-a răcit puteți scoate săpunul din formă.

Depozitați-l într-un loc uscat și răcoros și lăsați-l se usuce. După aproximativ o lună veți putea folosi acest săpun pentru igiena intimă 100% natural!

Recomandări pentru igiena intimă

Dacă ați mai avut în trecut probleme cu infecțiile vaginale vă recomandăm să respectați următoarele sfaturi pentru îngrijirea corectă a organelor genitale.

 • Folosiți lenjerie din materiale naturale, precum bumbacul.
 • După ce v-ați spălat, vă puteți hidrata zona intimă aplicând extract din ulei de gălbenele sau salvie, cu proprietăți antibiotice și antibacteriene. Ambele uleiuri previn infecțiile vaginale.
Gălbenele pentru igiena intimă
 • Când apar primele semne ale unei infecții vaginale, adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai pe absorbantul zilnic. Uleiul se va volatiliza, iar zona va fi dezinfectată în mod natural.
 • Spălați-vă zona genitală numai cu produse special concepute în acest scop. Renunțați la săpunurile clasice și optați pentru cele din ingrediente naturale și organice.
 • Nu uitați că sănătatea organelor genitale este strâns legată de cea digestivă.
 • Un alt remediu natural pe care îl puteți încerca este clisma din iaurt și apă sărată, amestecate în măsuri egale.
 • Includeți în dieta dumneavoastră alimente precum iaurtul, chefirul și sana, care țin la depărtare infecțiile.

Sursa fotografiilor: mommyknows, Kim Becker, cuervo_J și Jess.

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.