Cum scapi de Candida cu remedii naturale - Doza de Sănătate
 

Cum scapi de Candida cu remedii naturale

Una dintre cele mai frecvente cauze ale infecțiilor vaginale este proliferarea Candidei albicans. Iaurtul natural este foarte eficace împotriva acestei ciuperci, pentru că bacteriile pe care le conține reechilibrează pH-ul zonei vaginale.
Cum scapi de Candida cu remedii naturale
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Infecțiile vaginale sunt provocate de diverse microorganisme care există în mod normal în vagin. De cele mai multe ori, vinovată de apariția unor astfel de infecții este Candida albicans, simptomele comune ale proliferării ei fiind secrețiile, mirosul neplăcut, înroșirea labiilor și în unele cazuri chiar a părții superioare a coapselor. Cum scapi de Candida?

O altă infecție vaginală este cea cunoscută ca vaginita bacteriană, care are ca simptome secrețiile abundente, cu miros neplăcut, accentuat în special după contactul sexual.

În cazul în care manifești simptomele unei infecții vaginale, în special cu Candida, este foarte important să te adresezi unui medic, care poate stabili tratamentul corespunzător în funcție de tipul microorganismelor care au provocat-o. Ține însă seama și de sfaturile următoare și încearcă câteva remedii naturale care te ajută să lupți împotriva infecțiilor vaginale.

Cum scapi de Candida

Păstrează zona genitală uscată

Ai grijă să te ștergi bine după ce faci baie. Ciupercile se reproduc și cresc în medii umede și calde, de aceea este important să ștergi zona genitală după ce faci baie sau duș.

Poartă lenjerie care permite aerisirea pielii

Cum scapi de Candida dacă ești femeie

Dacă este posibil, pentru a evita umiditatea și supraîncălzirea, poartă lenjerie care permite aerisirea pielii. Dacă vrei să porți lenjerie din nylon, alege totuși una care combină fibrele sintetice și fibrele din bumbac. În plus, nu rămâne cu costumul de baie ud o perioadă prea lungă de timp după ce faci baie.

Ai grijă de igiena personală

Indiferent dacă suferi sau nu de candidoză, trebuie să folosești un săpun delicat. Spală-te zilnic și evită să împrumuți prosopul sau alte obiecte personale. Pentru a elimina orice ciupercă, ar trebui să îți speli lenjeria intimă cu apă fierbinte sau cu o soluție de apă și oțet.

Evită săpunurile agresive

Cum scapi de Candida cu un săpun natural

Săpunurile agresive și alte produse de igienă personală care conțin alcool pot irita vaginul și modifica pH-ul natural al acestuia. În cazul în care manifești simptome de infecție, prepară-ți un detergent vaginal diluând în apă puțin oțet. Oțetul ajută la restabilirea pH-ului natural al vaginului, care este 4,5.

Cum scapi de Candida cu ajutorul remediilor naturale

Iaurtul

Cum scapi de Candida cu iaurt natural

Iaurtul natural este unul dintre cele mai bune remedii în lupta împotriva infecțiilor cu Candida, pentru că, datorită bacteriilor pe care le conține, acesta ajută la restabilirea echilibrului natural al vaginului.

Dacă suferi de infecție cu Candida, este bine să mănânci iaurt, dar îl poți folosi și ca tratament local sau diluat cu apă caldă pentru a spăla zona genitală.

Acidul boric

Acidul boric este un tratament economic împotriva infecției cu Candida. Mai multe studii au demonstrat că are efect împotriva infecțiilor vaginale. Sub supravegherea unui medic, poți folosiți capsule vaginale cu acid boric cel puțin o zi pe săptămână.

Remedii din plante

  • Pentru atenuarea senzațiilor de mâncărime și arsură, prepară o infuzie din rozmarin și aplic-o pe zona genitală cu ajutorul unui prosop.
  • De asemenea, poți bea 1 până la 4 ceaiuri de cimbru, preparat dintr-o linguriță de plante la o ceașcă de apă fiartă.
  • Nalba este un tratament excelent pentru combaterea infecției cu Candida albicans și a disconfortului pe care îl provoacă.  Această plantă este ideală pentru reducerea inflamației și are un efect relaxant și analgezic. Fierbe câteva frunze de nalbă într-un litru de apă, lasă să se răcească și fă o baie de șezut.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol despre cum scapi de Candida cu ajutorul remediilor naturale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.