3 remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală - Doza de Sănătate
 

3 remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală

În acest articol îți prezentăm 3 remedii pe bază de usturoi. Usturoiul este un antifungic natural puternic care ajută la combaterea rapidă și eficientă a candidozei. 
3 remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Candidoza vaginală este o problemă pe care multe femei o întâmpină în mod frecvent. Această infecție provoacă disconfort și mâncărimi, cauzând impedimente în desfășurarea activităților zilnice sau în relațiile amoroase. Prin urmare, este bine să o tratezi natural cât mai repede posibil. În acest articol îți prezentăm 3 remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală. 

Usturoiul este un antifungic natural puternic care ajută la combaterea rapidă și eficientă a candidozei.

Candidoza vaginală

Multe femei apelează la remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală

Majoritatea femeilor au avut candidoză măcar o dată în viață sau chiar se confruntă frecvent cu această problemă. Chiar dacă vaginul conține microorganisme naturale benefice, neplăcerile apar atunci când acestea se înmulțesc excesiv ca urmare a acțiunii mai multor factori:

 • Schimbări hormonale (apărute în timpul menopauzei, de pildă);
 • Antibiotice, steroizi și pilule anticoncepționale;
 • Căldură și umiditate excesivă;
 • Diabet;
 • Obezitate;
 • Lenjerie intimă din materiale sintetice;
 • O alimentație bogată în zahăr și alimente rafinate.

Cele mai frecvente simptome ale candidozei vaginale sunt: iritații, mâncărimi, inflamații și secreții vaginale albicioase. Dacă sistemul imunitar funcționează așa cum ar trebui, acesta va regla nivelul microorganismelor din vagin.

Candida albicans

Candidoza este cauzată de o ciupercă numită Candida albicans. Aceasta afectează numeroase femei, unele dintre ele nefiind conștiente de prezența ei. 

Este important de menționat faptul că aproape toate femeile au Candida în organism. Însă, în general, aceasta este echilibrată și nu provoacă probleme de sănătate.

După ce observi primele simptome, este necesar să combați infecția cu remediile naturale de mai jos sau cu alte tratamente corespunzătoare.

Prevenirea și tratarea rapidă a candidozei sunt esențiale, deoarece infecția se poate răspândi și în alte părți ale corpului: sistemul digestiv, respirator, etc.

Beneficiile usturoiului

Remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală care oferă multe beneficii

Usturoiul este un aliment medicinal folosit de veacuri întregi pentru tratarea multor afecțiuni. Acesta este un antibiotic natural care nu provoacă efecte secundare și care îmbunătățește circulația sanguină, prevenind bolile cardiovasculare.

Usturoiul conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea celulelor. În plus, proprietățile sale detoxifiante ajută la eliminarea toxinelor din organism. Prin urmare, acest aliment menține sănătatea organismului în stare optimă.

Datorită conținutului bogat de alicină, usturoiul combate o gamă largă de bacterii și virusuri, ajutând și la tratarea candidozei vaginaleAcesta oferă beneficii atât consumat pe cale orală, cât și aplicat local.

Remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală

1. Introducerea usturoiului în vagin

Remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală cu proprietăți antibiotice

Acesta este unul dintre cele mai simple remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală. Nu trebuie decât să introduci în vagin o jumătate de cățel de usturoi proaspăt tăiat. 

 • Pentru a ușura extragerea, coase un fir de ață în usturoi pentru a-l putea scoate ca pe un tampon. În acest fel, nu vei avea probleme în a-l localiza ulterior.

Lasă remediul să acționeze toată noaptea dacă nu îți provoacă disconfort și iritații. Poți resimți o ușoară mâncărime sau usturime.

Introdus în vagin, usturoiul eliberează treptat alicina, eliminând candidoza.

 2. Săculeț cu usturoi

Dacă vrei să folosești un remediu mai elaborat, poți proceda în felul următor:

 • Pisează doi sau trei căței de usturoi.
 • Înfășoară-i într-un pansament steril, formând un săculeț. Leagă-l bine la capăt.
 • Introdu săculețul în vagin ca pe un tampon, lăsând nodul în exterior.
 • Lasă remediul să acționeze maxim patru ore. Este important să nu îl lași prea mult în interior, întrucât poți provoca iritații în zona intimă.

3. Ulei de usturoi

Remedii cu usturoi pentru candidoza vaginală precum uleiul de usturoi

Dacă vrei să optezi pentru o variantă mai comodă, poți cumpăra capsule sau ulei de usturoi. Aceste suplimente se găsesc în diverse magazine și pot fi administrate oral sau aplicate extern.

 • Deschide o capsulă de ulei și toarnă-l pe un absorbant zilnic.
 • Lipește absorbantul de lenjeria intimă și lasă căldura și umiditatea naturală a vaginului să activeze ingredientele principale. 
 • Acestea vor intra în contact direct cu canalul vaginal prin intermediul căldurii, fără să fie nevoie să introduci usturoi direct în vagin.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.