6 remedii naturiste împotriva Candidei - Doza de Sănătate
 

6 remedii naturiste împotriva Candidei

Deși Candida este o ciupercă prezentă în mod normal în corpul uman, proliferarea sa excesivă poate provoca complicații. Citește în continuare pentru a afla cum poți combate dezvoltarea sa.
6 remedii naturiste împotriva Candidei

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Candida albicans este cea mai răspândită ciupercă din corpul uman. Deși poate fi găsită în cantități mici în regiuni precum cavitatea bucală și intestine, aceasta provoacă mai multe infecții decât orice alt microorganism nociv. Din fericire, există câteva remedii naturiste împotriva Candidei foarte eficiente.

Dezvoltarea excesivă a Candidei, stimulată de factori externi ca dietele deficitare și toxinele, alterează flora bacteriană din intestine. Totodată, această infecție inhibă activitatea sistemului imunitar.

Drept consecință, se declanșează o serie de reacții inflamatorii în diverse regiuni ale corpului. Astfel, pot surveni neplăceri ca intestinele permeabile, infecțiile vaginale și problemele cutanate.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase remedii cu proprietăți antifungice care, alături de o dietă sănătoasă, ne ajută să stopăm dezvoltarea Candidei și să evităm complicațiile.

În articolul de azi îți prezentăm în detaliu cele mai bune 6 remedii naturiste împotriva Candidei. Nu ezita să le aplici atunci când această ciupercă îți provoacă neplăceri!

1. Uleiul de cocos

Ulei de cocos în remedii naturiste împotriva Candidei

Acizii grași din componența nucilor de cocos au proprietăți antibacteriene și antifungice care pot combate atacurile Candidei. Datorită unor substanțe precum acidul caprilic și acidul lauric, uleiul de cocos intră în categoria de remedii naturiste împotriva Candidei.

Instrucțiuni:

 • Dacă ești deja afectat de candidoză, consumă 2-3 linguri de ulei de cocos ecologic în fiecare zi.
 • Ca măsură preventivă, ia cel mult 2 linguri de ulei de cocos pe zi.
 • În cazul în care Candida ți-a afectat pielea, aplică uleiul de cocos direct pe regiunea vizată.

2. Extractul din sâmburi de grepfrut

Extractul din sâmburi de grepfrut este un produs antifungic și antibacterian puternic, ale cărui bioflavonoide și minerale oferă protecție celulelor și țesuturilor. Pe lângă faptul că poate să descompună celulele Candidei, acesta fortifică sistemul imunitar și repară regiunile afectate.

Printre altele, extractul din sâmburi de grepfrut poate inhiba dezvoltarea Candidei și a multor alți patogeni care îți pun în pericol sănătatea.

Instrucțiuni:

 • Adaugă 5-10 picături de extract din sâmburi de grepfrut într-un pahar de apă caldă. Bea remediul rezultat de 2-3 ori pe zi.
 • Poți dilua aceeași cantitate de extract în apă pentru a obține un tratament topic pentru infecțiile vaginale și cutanate.

3. Uleiul de cuișoare

Remedii naturiste împotriva Candidei cu uleiuri naturale de cuișoare

Uleiul de cuișoare conține un ingredient activ numit eugenol. În afară de a oferi o aromă picantă, eugenolul are proprietăți antifungice și antioxidante. Uleiul de cuișoare elimină celulele Candidei (precum și orice altă ciupercă ce afectează țesuturile corpului) foarte rapid.

Instrucțiuni:

 • Adaugă până la 30 de picături de ulei de cuișoare într-o cană de apă caldă și bea remediul rezultat de 2 ori pe zi.
 • Dacă vrei, poți amesteca acest produs cu scorțișoară, astfel încât remediul să aibă o aromă mai specială.

4. Usturoiul, pe lista de remedii naturiste împotriva Candidei

Compușii sulfuroși ai usturoiului, împreună cu fitochimicalele acestuia, asigură un efect antifungic și antibacterian care te ajută să ții sub control infecțiile fungice, bacteriene și virale. Aplicat topic sau intern, usturoiul inhibă dezvoltarea Candidei și previne complicațiile.

Instrucțiuni:

 • Consumă până la 4 căței de usturoi în fiecare zi.
 • Dacă ai nevoie de un tratament topic, pisează mai mulți căței de usturoi și amestecă-i cu puțin ulei. Aplică remediul rezultat pe porțiunile de piele vizate.

5. Uleiul de șovârf

Uleiul de șovârf în remedii naturiste împotriva Candidei

Uleiul de șovârf este bogat în carvacrol și timol, două componente cu proprietăți antifungice care deshidratează și ucid celulele de Candida albicans.

Instrucțiuni:

 • Adaugă 3-5 picături de ulei de șovârf într-o cană de apă caldă. Bea remediul rezultat de 2 ori pe zi.
 • Amestecă acest produs cu ulei de cocos ca să obții un tratament pentru infecțiile externe.

6. Oțetul de mere

Datorită enzimelor și compușilor săi organici, oțetul de mere este unul dintre cele mai bune remedii naturiste împotriva Candidei. Acizii organici din componența sa descompun celulele acestei ciuperci. În timp, se creează un mediu favorabil bacteriilor benefice în intestine.

Instrucțiuni:

 • Adaugă 2 linguri de oțet de mere ecologic într-o cană de apă caldă. Bea remediul preparat pe stomacul gol.
 • În caz de infecție, consumă acest remediu de 3 ori pe zi.
 • Poți dilua oțet de mere în apă pentru a obține un tratament topic împotriva infecțiilor vaginale sau cutanate provocate de ciuperci.

Bănuiești că suferi de o infecție cu Candida? Înainte ca problema să se agraveze, încearcă unul dintre remediile prezentate în acest articol pentru a stopa dezvoltarea ciupercii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Soll, D. R. (2003). Candida Albicans. In Antigenic Variation. https://doi.org/10.1016/B978-012194851-1/50034-2
 • Sudbery, P. E. (2011). Growth of Candida albicans hyphae. Nature Reviews Microbiology. https://doi.org/10.1038/nrmicro2636
 • Mayer, F. L., Wilson, D., & Hube, B. (2013). Candida albicans pathogenicity mechanisms. Virulence. https://doi.org/10.4161/viru.22913
 • Ogbolu, D. O., Oni, A. A., Daini, O. A., & Oloko, A. P. (2007). In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2006.1209
 • Reagor, L., Gusman, J., McCoy, L., Carino, E., & Heggers, J. P. (2002). The effectiveness of processed grapefruit-seed extract as an antibacterial agent: I. An in vitro agar assay. Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/10755530260128014
 • Cleff, M. B., Meinerz, A. R., Xavier, M., Schuch, L. F., Meireles, M. C. A., Rodrigues, M. R. A., & de Mello, J. R. B. (2010). In Vitro activity of Origanum vulgare essential oil against Candida species. Brazilian Journal of Microbiology. https://doi.org/10.1590/S1517-83822010000100018
 • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific Reports. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.