Cum să scapi de herpes într-o noapte
Leziunile herpetice sunt niște bășici mici și dureroase cauzate de virusul herpes simplex. Această problemă de sănătate este foarte contagioasă, virusul putând fi transmis prin contactul direct cu o leziune activă. Astfel, pe lângă faptul că sunt foarte inestetice, leziunile herpetice se pot transmite de la o persoană la alta foarte ușor. Află cum să scapi de herpes într-o singură noapte!
Ce factori provoacă leziunile herpetice?
Așa cum am menționat mai sus, această infecție virală la nivelul gurii este cauzată de virusul herpes simplex de tip 1. Majoritatea persoanelor care suferă de leziuni herpetice contactează virusul înainte de a împlini vârsta de 20 de ani.
După erupția primară, virusul rămâne inactiv la nivelul țesutului nervos ale bolnavului. În cele din urmă, acesta poate redeveni activ, provocând apariția unor noi leziuni herpetice.
De obicei, leziunile herpetice sunt cauzate de virusul herpes simplex de tip 1, care este mai ușor de tratat. Există însă cazuri când această problemă este provocată de virusul herpes simplex de tip 2, același virus care provoacă și herpesul genital. În această situație, virusul se transmite prin intermediul sexului oral.
Leziunile herpetice pot fi transmise cu ușurință de la o persoană la alta atunci când bolnavul prezintă o erupție activă. Dacă vrei să știi cum să scapi de herpes, este important să eviți contactul direct cu o persoană care are leziuni herpetice sau cu obiecte ce fac posibilă transmiterea virusului, inclusiv prosoape, argintărie și machiaj.
Cum să scapi de herpes într-o singură noapte
Următorul truc naturist simplu te poate ajuta să îndepărtezi leziunile herpetice într-o singură noapte. Ingredientul cheie al acestui tratament este usturoiul, ce acționează ca un antibiotic natural care poate opri sau încetini acțiunea virusurilor, a bacteriilor și a ciupercilor.
Usturoiul conține nitrați, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, silicon, hidrogen sulfurat, acid fosforic, vitaminele B, C și D, fitosteroli și uleiuri esențiale. De asemenea, acest aliment conține un compus numit alicină.
Conform cercetărilor, usturoiul poate vindeca foarte rapid infecțiile herpetice. De fapt, numeroase studii sugerează faptul că usturoiul este chiar mai eficient decât medicamentele și nu provoacă niciun efect secundar nedorit.
Usturoiul are abilitatea de a îmbunătăți circulația sanguină și de a preveni problemele cardiovasculare. Și diabeticii au de câștigat dacă aleg să consume usturoi. Acest aliment poate reduce nivelul de colesterol, luptă împotriva radicalilor liberi și previne un număr mare de boli.
Citește și:
Remediu pentru herpes
Taie sau rade un cățel de usturoi și aplică-l direct pe leziunile herpetice. Dacă acestea sunt mari, aplică acest tratament de mai multe ori cu bucăți proaspete de usturoi. Lasă să remediul să acționeze pentru 10 minute, apoi clătește-te cu apă caldă.
Este posibil să experimentezi mâncărime sau o senzație de arsură imediat după ce aplici acest tratament. Simptomele vor dispărea în câteva secunde. Mai mult, usturoiul poate ameliora durerea produsă de herpes.
Dacă leziunile nu dispar complet, aplică din nou tratamentul pe parcursul zilei. O altă variantă este să pisezi usturoiul până obții o pastă. Aplică pasta pe leziunile herpetice, acoperă cu un pansament și lasă remediul să acționeze pe timp de noapte. Dimineața, spală regiunea afectată și vezi dacă leziunile s-au uscat.
Încearcă și:
Cum să previi o nouă erupție de herpes
Nu uita, leziunile herpetice se pot transmite ușor prin intermediul anumitor obiecte. De îndată ce leziunea se vindecă, spală bine sau înlocuiește-ți periuța de dinți, precum și rujul, balsamul de buze și prosoapele.
Cel mai probabil, aceste obiecte au fost contaminate cu virusul herpes simplex și pot cauza o nouă infecție. De asemenea, aplică balsam pentru buze și cremă de protecție solară pentru a preveni o nouă erupție. Evită expunerea directă la lumină solară, aceasta putând cauza reapariția leziunilor herpetice.
Acum că ai aflat cum să scapi de herpes, nu mai sta pe gânduri: aplică imediat tratamentul de mai sus!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
Strumia, R. (2016). Herpes simplex. In Dermatological Cryosurgery and Cryotherapy. https://doi.org/10.1007/978-1-4471-6765-5_81
Steiner, I., Kennedy, P. G., & Pachner, A. R. (2007). The neurotropic herpes viruses: herpes simplex and varicella-zoster. Lancet Neurology. https://doi.org/10.1016/S1474-4422(07)70267-3