Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol?

12 noiembrie 2017
Apa simplă este foarte sănătoasă, dar știai că poți profita de beneficii suplimentare dacă o bei pe stomacul gol? Citește în continuare pentru a descoperi lucruri uimitoare!

Consumul de apă înainte de micul dejun este un obicei răspândit în rândul japonezilor. Deși moștenirea genetică are cu siguranță un impact important, multe persoane susțin că, dacă bei apă pe stomacul gol, vei fi mai slab și sănătos.

Un lucru este cert: această practică te va ajuta să tratezi numeroase probleme de sănătate. Dar oare ce se întâmplă în corpul tău când bei apă pe stomacul gol? În articolul de azi îți vom răspunde la această întrebare.

1. Organismul elimină toxinele

Este bine să bei apă pe stomacul gol ca să scapi de toxine

Apa stimulează în mod natural mișcările intestinale. Noaptea, organismul uman trece printr-o serie de procese de reparare și elimină toate toxinele acumulate în el. Din acest motiv, când bei apă pe stomacul gol, îți ajuți corpul să scape mai ușor de orice toxine nocive, astfel încât acesta să fie revigorat și sănătos.

În plus, consumând o cantitate mare de apă, vei stimula producția de noi celule musculare și globule roșii. Ambele tipuri de celule îți vor menține organismul lipsit de toxine.

2. Metabolismul se îmbunătățește când bei apă pe stomacul gol

Să bei apă pe stomacul gol este benefic pentru metabolism

Apa pe stomacul gol accelerează metabolismul cu până la 24%. În cazul în care urmezi o dietă strictă, o rată mai mare a metabolismului permite sistemului tău digestiv să își îndeplinească funcțiile.

Practic, consumul de apă pe stomacul gol îți permite să îți urmezi mai ușor cura deoarece stimulează digestia. Dacă bei acest lichid dimineața, de îndată ce te-ai trezit, îți cureți colonul. Drept rezultat, organismul tău va absorbi nutrienții mai eficient.

3. Vei pierde în greutate într-un mod sănătos

Un alt beneficiu de care profiți când bei apă pe stomacul gol este reprezentat de eliminarea toxinelor din organism și îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv. Astfel, îți va fi mai puțin foame și vei putea evita gustările.

Totodată, acest obicei previne câștigul în greutate cauzat de mâncatul în exces din cauza anxietății și a factorilor asociați.

4. Vei evita hiperaciditatea și indigestia

Indigestia este, de obicei, cauzată de acizii din stomac. Dacă suferi frecvent de indigestie asociată hiperacidității, poți să bei apă pe stomacul gol pentru a te simți mai bine.

Ingerarea de apă înainte de micul dejun împinge acidul care a pătruns în esofag în jos și îl dizolvă, ceea va remedia problema. De asemenea, acest obicei pregătește stomacul pentru servirea micului dejun.

5. Tenul tău va arăta mai atractiv și sănătos

Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale apariției ridurilor și ale măririi porilor. Acesta este motivul pentru care apa poate proteja pielea.

Consumul a două pahare de apă pe stomacul gol stimulează circulația sângelui de sub piele și ajută acest organ să arate luminos. Pe de altă parte, dacă bei apă pe tot parcursul zilei, organismul tău va putea elimina toxinele mai ușor.

6. Părul tău va fi mai sănătos, lucios și moale

Când bei apă pe stomacul gol, părul tău are de câștigat

Pe lângă faptul că afectează negativ pielea, deshidratarea poate avea un impact major asupra creșterii podoabei capilare. Consumul de apă este foarte important dacă vrei să ai un păr sănătos atât pe plan intern, cât și extern.

Apa alcătuiește aproximativ un sfert din greutatea totală a unei rădăcini de păr. Dacă nu o bei în cantități suficiente, părul tău va deveni foarte subțire și fragil.

Așadar, te sfătuim să îți satisfaci necesarul zilnic de apă. Dacă bei acest lichid pe stomacul gol, aspectul părului tău se îmbunătățește imediat, iar tu nu ești nevoit să depui un efort suplimentar în acest scop.

7. Vei evita pietrele la rinichi și infecțiile vezicii urinare

Pentru a-ți menține vezica urinară și rinichii sănătoși, este foarte important să consumi apă pe stomacul gol. Acest obicei ajută organismul să dilueze mai ușor acizii care induc formarea calculilor renali.

Cu cât bei mai multă apă, cu atât organismul tău va fi mai puțin predispus infecțiilor provocate de acumularea toxinelor produse de vezica urinară.

8. Sistemul tău imunitar va fi mai puternic

Consumul de apă curăță și echilibrează sistemul limfatic, îmbunătățind imunitatea. Un sistem imunitar puternic te va ajuta să fii sănătos și să eviți neplăcerile provocate de boli. Practic, te vei îmbolnăvi mult mai rar.

Cum este indicat să bei apă pe stomacul gol?

  • Nu trebuie decât să bei 3-4 pahare de apă de îndată ce te trezești.
  • Bea acest lichid înainte de a te spăla pe dinți și a servi micul dejun.
  • Apoi, așteaptă 45 de minute înainte de a mânca.
  • Încearcă să bei apa cu cel puțin o jumătate de oră înainte de masă. După ce ai mâncat, așteaptă 2 ore înainte să bei din nou apă.

Deși pare greu să bei 4 pahare de apă pe stomacul gol, acest obicei va avea un impact pozitiv asupra corpului tău. La început, poți servi o cantitate de apă mai mică, pe care apoi o poți mări progresiv, pe măsură ce te acomodezi cu noua rutină.

Nu ezita să adopți această practică!

Te-ar mai putea interesa