6 motive pentru a bea apă caldă dimineața - Doza de Sănătate
 

6 motive pentru a bea apă caldă dimineața

Consumul zilnic de apă caldă pe stomacul gol este benefic pentru sistemul digestiv și stimulează eliminarea toxinelor care ne afectează sistemul imunitar. Potrivit specialiștilor, cel mai bine este să ne începem ziua cu un pahar cu apă caldă cu lămâie sau cu un ceai. Acestea scad acțiunea radicalilor liberi și constituie o barieră împotriva a numeroase boli.
6 motive pentru a bea apă caldă dimineața

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Mulți dintre noi avem bunul obicei de a ne începe ziua cu un pahar de apă, un ceai sau o cafea care să ne trezească. Dacă alegem să bem apă, preferăm aproape întotdeauna apa rece, pentru că este mai răcoritoare. În realitate, este mai bine să bem apă caldă dimineața, pe stomacul gol.

Consumul zilnic de apă caldă pe stomacul gol este benefic pentru sistemul digestiv și stimulează eliminarea toxinelor care ne afectează sistemul imunitar.

Potrivit specialiștilor, cel mai bine este să ne începem ziua cu un pahar cu apă caldă cu lămâie sau cu un ceai. Acestea scad acțiunea radicalilor liberi și constituie o barieră împotriva a numeroase boli.

Deși apa caldă nu este foarte plăcută, există numeroase motive să începem să o consumăm, fie simplă, fie cu lămâie sau sub formă de ceai.Vă prezentăm în continuare 6 motive ca să începeți să consumați apă caldă dimineața.

Un pahar de apă caldă  dimineața îmbunătățește digestia

Un pahar de apă caldă sau fierbinte băută înainte de masă ne purifică organismul de toxinele care ne afectează sănătatea. Apa, dar și alte lichide, stimulează sistemul digestiv, ajutând la digerarea hranei și eliminarea rezidurilor.

Consumul de apă rece poate face mai mult rău decât bine. Apa rece solidifica uleiurile și grăsimile din mâncare, îngreunând digestia și conducând la depunerea acestora. Experții recomandă să înlocuim un pahar cu apă rece cu unul cu apă caldă.

Poți preveni constipația dacă bei apă caldă dimineața

Apă caldă dimineața pentru constipație

Pentru că mare parte din mâncarea pe care o consumăm se digeră greu, mulți oameni se confruntă cu un tranzit intestinal lent. Această problemă, cunoscută drept constipație, provoacă eliminarea cu dificultate a reziduurilor, balonare, durere și disconfort.

Consumul de apă caldă îmbunătățește peristaltica și luptă împotriva constipației. Stimulând digestia, acest bun obicei este vital pentru eliminarea reziduurilor.

Combate durerile cu apă caldă

Un pahar de apă caldă poate fi uneori cele mai bun mijloc de ameliorare a crampelor menstruale și a durerilor de cap. Căldura are un efect calmant asupra organismului, ajutând la relaxarea musculaturii abdominale și la ameliorarea crampelor și spasmelor.

Potrivit unor studii, consumul de apă caldă stimulează circulația și este foarte bună pentru tratarea crampelor musculare.

Ajută în curele de slăbire

Apă caldă dimineața pentru slăbire

Probabil cunoașteți deja că apa caldă băută pe stomacul gol este ideală pentru pierderea în greutate. Este adevărat. Apa caldă crește temperatura corpului și accelerează metabolismul, acest lucru stimulând arderea grăsimilor. Consumul de apă caldă îmbunătățește funcțiile tractului gastro-intestinal și ale rinichilor. Ideal ar fi să beți apa caldă cu lămâie.

Îmbunătățește circulația

Un pahar cu apă caldă stimulează eliminarea depozitelor adipoase. Datorită acestor proprietăți permite eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățirea circulației și purificarea organismului. Apa caldă ajută la relaxarea musculaturii și stimulează circulația sângelui.

Previne îmbătrânirea prematură

Apă caldă dimineața pentru îmbătrânire

Simplul obicei de a bea apă caldă pe stomacul gol previne îmbătrânirea prematură și consecințele acesteia. Când acumulează toxine, organismul nostru este predispus la boli și îmbătrânește.

Un pahar de apă caldă dimineața stimulează detoxifierea și previne multe boli. În plus, apa caldă este ideală pentru refacerea celulară și redobândirea elasticității pielii.

Cel mai bine este să vă bucurați de beneficiile apei calde consumând-o cu lămâie sau sub formă de ceai.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Martínez Álvarez, J. R., Villarino Marín, A. L., Polanco Allué, I., Iglesias Rosado, C., Gil Gregorio, P., Ramos Cordero, P., … Legido Arce, J. C. (2008). Recomendaciones de bebida e hidratación para la población Española. Nutricion Clinica y Dietetica Hospitalaria.

  • Ruiz, J., Mesa, J., Mula, F., Gutiérrez, Á., & Castillo, M. (2002). Hidratación y rendimiento : pautas para una elusión efectiva de la des hidratación por ejercicio. Revista Científica De Educación Física.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.