Loțiune facială cu oțet de mere - Doza de Sănătate
 

Loțiune facială cu oțet de mere

Pentru a preveni o reacție alergică, este important să-ți amintești să diluezi oțetul de mere în apă. Folosește loțiunea numai seara, deoarece contactul său cu razele solare poate provoca apariția petelor pe piele. 
Loțiune facială cu oțet de mere

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Pe lângă utilizarea sa ca dressing pentru salate, oțetul de mere este extrem de util și ca tratament de înfrumusețare. O loțiune facială cu oțet de mere are numeroase beneficii. Află din articolul de azi care sunt acestea!

Oțetul de mere este extrem de benefic pentru piele și păr – după ce vei citi rândurile de mai jos, nu vei mai vrea să te lipsești de acest elixir natural.

Loțiune facială cu oțet de mere: beneficii pentru piele

O loțiune facială cu oțet de mere este o opțiune excelentă pentru pielea ta. Unele dintre beneficiile acestui produs natural sunt următoarele:

Elimină petele de bătrânețe

Oțetul de mere conține ingrediente puternice care îndepărtează celulele moarte și oferă pielii un aspect revigorat și întinerit. În loc să cumperi produse cosmetice scumpe care au efect doar pe termen scurt, încearcă o loțiune facială cu oțet de mere.

Acizii alfa hidroxilici sunt cei mai buni prieteni ai tăi atunci când vine vorba de întinerirea tenului.

Diluează o lingură de oțet de mere într-o jumătate de cană de apă și aplică amestecul cu o bucată de vată pe fața proaspăt spălată. Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Repetă acest tratament în fiecare zi, timp de șase săptămâni.

Reduce acneea și coșurile

Loțiune facială cu oțet de mere care tratează acneea

Oțetul de mere reduce cantitatea de sebum de pe față, ameliorând acneea și coșurile. Conținutul său de acid malic ajută la prevenirea infecțiilor care pot fi cauzate de acnee sau de coșurile sparte.

În plus, oțetul de mere destupă porii, permițând pielii să respire și echilibrează nivelul de pH dacă ai tenul gras (o altă cauză a acneei).

Îți recomandăm să citești și:

5 trucuri cosmetice cu oțet de mere

Este un tonic excelent pentru ten

Înmoaie o bucată de vată într-un amestec obținut din două căni de apă și o lingură de oțet. Aplică pe fața curată și uscată în fiecare seară înainte de culcare. Nu necesită clătire.

Nu-ți face griji în privința mirosului, deoarece acesta va dispărea curând. Această loțiune facială strânge pielea și stimulează circulația la nivelul feței. 

Câteva sfaturi privind utilizarea oțetului de mere pe piele

În primul rând, nu trebuie să aplici oțet de mere în stare pură pe piele, ci doar diluat în apă. Dacă nu respecți această regulă, poți avea o reacție alergică sau îți pot apărea pete pe piele.

Proporția trebuie să fie măcar de o parte oțet la trei părți apă. Dacă prepari un litru din acest amestec tonic, folosește 250 ml de oțet de mere și 750 ml de apă.

Poți să mărești treptat cantitatea de oțet, dar să nu-l folosești niciodată în stare pură. Înainte de a folosi această loțiune naturală, agită bine conținutul, deoarece acesta are tendința de a se separa. Poți să adaugi și alte ingrediente, cum ar fi:

  • Ceai verde
  • Ulei esențial de hamamelis
  • Gel de aloe vera

Înainte să aplici loțiunea facială cu oțet de mere pe zonele sensibile ale tenului, verifică dacă aceasta îți provoacă o reacție alergică sau mâncărimi severe. Testeaz-o pe bărbie sau pe mână. Las-o să stea pe piele timp de câteva minute și dacă nu se întâmplă nimic, o poți aplica și pe față. 

Pentru o aplicare mai ușoară, folosește o bucată de vată sau o dischetă demachiantă. Unele femei folosesc oțetul de mere pe post de demachiant, profitând de toate beneficiile acestui produs rezervat de obicei uzului alimentar.

Atunci când folosești această loțiune facială cu oțet de mere pentru prima dată, este bine să îți clătești fața cu apă caldă după cinci minute de la aplicare. Începând cu următoarele aplicări o poți lăsa să acționeze mai mult timp, fără să clătești.

Tratamentele pe bază de oțet de mere se aplică doar seara. În caz contrar, dacă pielea intră în contact cu razele solare, îți pot apărea pete sau poți dezvolta o sensibilitate la soare. 

Poți pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator pentru a-l aplica mai ușor, dar trebuie să ai grijă să nu îți ajungă stropii în ochi. Dacă dorești, îl poți adăuga în crema hidratantă pe care o folosești zilnic.

Beneficii pentru restul corpului

Oțetul de mere nu este un produs incredibil numai pentru ten. Îl poți folosi și pentru a trata coșurile și punctele negre de pe alte părți ale corpului.

Iată ce alte beneficii mai oferă oțetul de mere:

Te protejează împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui

Loțiune facială cu oțet de mere care oferă protecție solară

Oțetul de mere reduce bășicile și grăbește vindecarea după expunerea excesivă la soare.

Elimină firele de păr crescute sub piele

Dacă ai fire de păr crescute sub piele, înmoaie o bucată de vată în oțet de mere nediluat și masează ușor zona afectată.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și a conținutului său de acid acetic, oțetul de mere înmoaie firele de păr și facilitează extragerea lor. 

Combate mătreața

Masează-ți scalpul cu oțet de mere înainte de duș pentru a elimina celulele moarte acumulate. Poți adăuga oțet de mere și în șamponul tău obișnuit. Pentru aplicare, folosește vârfurile degetelor și nu unghiile.

Tratează vânătăile

Oțetul de mere este antiinflamator și ameliorează problemele pielii, astfel că grăbește vindecarea vânătăilor și îmbunătățește circulația. Înmoaie o bucată de vată în oțet de mere și aplică pe vânătaie. Lasă-l să acționeze timp de o oră, apoi aplică o loțiune delicată.

Tratează înțepăturile de țânțari

Loțiune facială cu oțet de mere care tratează înțepăturile de țânțari

Vara, se întâmplă deseori să te înțepe țânțari sau alte insecte.  Conținutul acid al oțetului de mere neutralizează în mod eficient mâncărimea. Proprietățile sale antiinflamatoare ajută la reducerea umflăturii și accelerează procesul de vindecare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.