Scapă de părul crescut sub piele - Doza de Sănătate
 

Scapă de părul crescut sub piele

Nu folosi penseta pentru a îndepărta firele de păr crescute sub piele deoarece, dacă nu procedezi în mod corespunzător, poți provoca o infecție.
Scapă de părul crescut sub piele
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Multe femei ar da orice să stopeze creșterea părului de pe corp pentru a avea pielea fină și frumoasă. Cu toate acestea, pentru a scăpa de părul crescut sub piele, este necesar să folosești metoda cea mai potrivită pentru tine.

Problema este că majoritatea metodelor de epilare irită pielea și cauzează apariția firelor crescute sub piele. Acestea sunt foarte inestetice și uneori chiar dureroase.

Pentru ca foliculul să ajungă la suprafață, el trebuie să străpungă stratul subțire de piele care îl acoperă. Uneori nu reușește, fie pentru că firul este prea subțire, fie pentru că pielea este prea groasă.

Atunci când un fir de păr nu poate ajunge la suprafață, el continuă să crească sub piele în direcția opusă. Abia în acest stadiu îl putem observa cu ochiul liber.

Nu este ușor să îndepărtezi firele de păr de sub piele. Dacă nu alegem procedeul corect, poate fi destul de dureros. Tocmai de aceea îți arătăm în cele ce urmează care sunt cele mai bune trucuri pentru a scăpa de această problemă supărătoare.

Alege metoda de epilare adecvată pentru părul crescut sub piele

Epilarea cu ceară și alte metode care presupun smulgerea părului din rădăcină pot provoca diverse probleme dermatologice, printre care și firele de păr crescute sub piele.

Deși sunt tehnici rapide și eficiente de a îndepărta părul nedorit, este mai bine să cauți o altă metodă dacă firele crescute sub piele devin o problemă.

Dacă te confrunți des cu această neplăcere, optează pentru epilarea cu lama de ras sau pentru cremele depilatoare. Acestea sunt mai blânde cu pielea ta și reduc riscul apariției firelor de păr crescute sub piele.

Epilare adecvată pentru a elimina părul crescut sub piele

Exfoliere regulată pentru părul crescut sub piele

Una dintre condițiile esențiale pentru a combate firele de păr crescute sub piele este exfolierea regulată a pielii în vederea îndepărtării celulelor moarte ce se acumulează la suprafața sa și care blochează foliculii.

Poți să folosești un produs exfoliant din comerț, unul cu ingrediente naturale sau o mănușă din păr de cal.

Este recomandat să repeți tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele.

Hidratarea zilnică

Dacă îți hidratezi pielea zilnic, vei preveni uscarea sa și alte probleme frecvente.

Dacă pielea ta este uscată și dură, vei fi mai predispusă la apariția firelor de păr crescute sub piele, deoarece acestea nu vor putea străpunge stratul gros de la suprafață.

Hidratarea este importantă pentru a elimina părul crescut sub piele

Apa fierbinte

Apelează la acest truc înainte de epilare, întrucât apa fierbinte înmoaie pielea și deschide porii.

Dacă ai deja fire crescute sub piele, poți să aplici comprese cu apă fierbinte pentru a face pielea mai moale, ajutând firul să iasă la suprafață.

Ceapa prăjită combate părul crescut sub piele

Dacă ți-a crescut un fir de păr sub piele și te îngrijorează umflătura care urmează să apară, prăjește puțină ceapă și aplic-o pe zona afectată.

În acest fel umflătura se va sparge și va permite firului să iasă la suprafață.

Ceapa combate părul crescut sub piele

Evită utilizarea pensetei pentru părul crescut sub piele

Atunci când firul de păr nu poate ieși la suprafață, este tentant să încerci să îl smulgi. Acest procedeu poate fi periculos. Dacă nu este executat corect, acesta poate cauza o infecție sau alte probleme care lasă în urmă cicatrici.

Dacă ai folosit penseta și te îngrijorează riscul unei infecții, folosește acid glicolic pentru a dezinfecta și vindeca porul. Dacă acesta se infectează, mergi la dermatolog.

Medicamentele antiacneice

În general, firele de păr crescute sub piele seamănă cu acneea, mai ales atunci când sunt pline de puroi. O altă modalitate de a le combate este cu ajutorul tratamentelor antiacneice, cum ar fi peroxidul de benzoil sau acidul salicilic.

Remediile prezentate, alături de exfolierea pielii, pot fi suficiente pentru eliminarea problemei. Acestea reduc inflamațiile și oferă firului mai mult loc pentru a ieși mai ușor la suprafață.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Anand P, Sarin N, Misri R, Khurana VK. Eruptive Vellus Hair Cyst: An Uncommon and Underdiagnosed Entity. Int J Trichology. 2018;10(1):31–33. doi:10.4103/ijt.ijt_61_17
  • Grajqevci-Kotori M, Kocinaj A. Exfoliative Skin-peeling, Benefits from This Procedure and Our Experience. Med Arch. 2015;69(6):414–416. doi:10.5455/medarh.2015.69.414-416
  • Kraft J, Freiman A. Management of acne. CMAJ. 2011;183(7):E430–E435. doi:10.1503/cmaj.090374

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.