Nu mai aruncați apa de orez
Apa de orez a devenit cunoscută în ultimul timp deoarece nu este benefică doar pentru păr și piele, ci și pentru întregul corp. Apa de orez este bogată în vitamine și minerale și este recomandată persoanelor care se confruntă cu diareea sau voma, dar și femeilor însărcinate pentru a spori producția de lapte.
În Asia, apa de orez este unul dintre cele mai bine păstrate secrete de frumusețe datorită vitaminelor și nutrienților din conținutul acesteia. Aveți nevoie și de alte motive pentru a păstra apa de orez?
Apa de orez pentru sănătate
Această apă este bogată în complexul de vitamine B, acid folic, fier, potasiu, magneziu și zinc. Orezul alb este mai bun decât cel integral, deoarece în timpul fierberii acesta eliberează mai mulți nutrienți în apă. Iată câteva beneficii aduse de acest lichid:
- Oferă energie naturală.
- Ajută în problemele gastrointestinale, precum diareea, greața sau voma.
- Previne gastroenterita.
- Ajută la menținerea temperaturii corpului.
- Ajută mămicile să secrete mai mult lapte.
- Ajută la ameliorarea iritațiilor pielii.
- Vindecă și previne constipația.
Citește și:
Pentru frumusețe
Apa de orez conține antioxidanți, vitamine și minerale care fac adevărate minuni pentru piele. Aceasta poate proteja pielea de efectele nocive ale razelor soarelui, combate inflamația, iritația și previne îmbătrânirea prematură.
Unul dintre cele mai impresionante componente ale acestei ape este inositolul, un element complex ce contribuie la dezvoltarea celulelor și care stimulează circulația sângelui. Acest lichid previne apariția primelor semne de îmbătrânire prematură și reduce dimensiunea porilor. Iată cele mai evidente efecte asupra frumuseții:
- Piele fină și cu aspect uniform
- Un excelent tonic natural
- Deschide porii înfundați
- Adaugă un strat protector pielii
- Pentru un păr lucios și moale, aplicați apa pe toată lungimea sa și pe scalp
Cum preparăm apa de orez
Multe persoane cred că apa de orez este ceea ce rămâne după ce ați gătit în orice mod orezul, dar nu este așa. Puteți folosi și apa aceea, dar ea nu conține aceleași proprietăți ca și apa care rămâne după fierberea sa.
Ingrediente:
- 1/2 cană de orez alb
- 4 căni cu apă
Preparare:
- Puneți apa într-o oală și aduceți-o la temperatura de fierbere. Adăugați orezul și lăsați să fiarbă timp de 20 de minute.
- Strecurați orezul și puneți apa rămasă într-un recipient de sticlă. Dacă vreți să o aplicați pe față, lăsați-o să se răcească, puneți-o în frigider, apoi folosiți o dischetă de bumbac pentru aplicare.
Femeilor însărcinate li se recomandă să bea zilnic 8 până la 10 căni de apă de orez răcită.
Te-ar putea interesa și:
În țări precum Mexic există obiceiul de a îndulci această apă cu zahăr. Deasupra se presară scorțișoară. Se poate servi cu lactate sau fructe uscate. Pentru tratamentul diareei, această apă trebuie consumată ca atare.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Russell, K., & Delahunty, C. (2004). The effect of viscosity and volume on pleasantness and satiating power of rice milk. Food Quality and Preference. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2003.07.005
- Deeseenthum, S., Luang-In, V., & Chunchom, S. (2017). Characteristics of Thai Pigmented Rice Milk Kefirs with Potential as Antioxidant and Anti-Inflammatory Foods. Pharmacognosy Journal. https://doi.org/10.5530/pj.2018.1.26