Descoperă multiplele beneficii ale laptelui de orez - Doza de Sănătate
 

Descoperă multiplele beneficii ale laptelui de orez

Consumul de lapte de orez vă oferă energie, ajută la digestie și la regenerarea celulelor și stimulează circulația sanguină. 
Descoperă multiplele beneficii ale laptelui de orez
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 octombrie, 2018

Uneori, cele mai bune leacuri se prepară din cele mai simple ingrediente. De exemplu, ați auzit de lapte de orez? Știați că vă poate ajuta sistemul digestiv? Această băutură este delicioasă și ușor de preparat. În cele ce urmează, vă vom arăta câteva dintre cele mai uimitoare beneficii ale laptelui de orez. 

Principalele beneficii ale laptelui de orez

Beneficii ale laptelui de orez cu scorțișoară

Vreți un sfat? Nu aruncați niciodată apa în care ați fiert orezul. Acest lichid conține multe vitamine și minerale, bune pentru întreaga familie. Este pur și simplu incredibil cât de ușor le puteți obține și cât de puțin vă costă să le aveți.

Scurgeți apa în care a fiert orezul, adăugați puțină scorțișoară și puneți-o într-un recipient de sticlă. Este delicioasă. Acest produs nu conține calciu și de aceea majoritatea celor care produc lapte de orez în scopuri comerciale adaugă și acest mineral.

Din fericire, puteți obține calciu din alte surse, cum ar fi legumele sau fructele oleaginoase (după cum probabil știți, laptele de vacă nu este atât de sănătos pentru noi).

Haideți să vedem care sunt principalele beneficii ale laptelui de orez și de ce ar trebui să îl adaugi în alimentație.

1. Bun pentru piele

Multiplele beneficii ale laptelui de orez pentru piele se datorează conținutului de acid para-aminobenzoic. Acest compus protejează pielea împotriva razelor nocive ale soarelui, este antioxidant și acționează ca un agent antiinflamator.

Nu uitați că trebuie să avem grijă de aspectul exterior pornind din interior.

2. Previne îmbătrânirea prematură

Laptele de orez este bogat în inozitol. Acest compus ajută regenerarea celulelor și întârzie procesul de îmbătrânire prin îmbunătățirea circulației sângelui. Drept urmare, pielea va avea un aspect mai luminos, tonifiat și mai elastic.

Având în vedere cele menționate, laptele de orez este o metodă simplă și economică de a-ți îngriji pielea.

3. Oferă energie

Multiplele beneficii ale laptelui de orez brun

Laptele de orez este energizant. Prin urmare, îl puteți consuma când suferiți de răceală sau nu aveți poftă de mâncare.

Aveți nevoie doar de două căni pe zi pentru a beneficia de o cantitate suficientă de nutrienți pentru a vă menține hidratați și pentru a vă însănătoși mai repede.

Laptele de orez este bun, în special, pentru copii sau persoane în vârstă. În plus, doctorii îl recomandă mamelor care alăptează, deoarece stimulează producția de lapte.

4. Îmbunătățește digestia

Prin consumul de lapte de orez vă puteți ajuta digestia într-un mod natural, sănătos. Astfel, intestinele vor funcționa mai eficient, protejând flora intestinală și prevenind senzația de balonare, atât de neplăcută după ce mâncăm.

În concluzie, uimitoarele beneficii ale laptelui de orez îl transformă într-o băutură perfectă pentru toată lumea. Acesta poate fi servit atât după-amiaza, cât și seara.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de anumite aspecte importante.  Laptele de orez nu conține toate mineralele de care aveți nevoie pe parcursul zilei, unul din ele fiind calciul.

Băuturile pe bază de nuci sau ovăz au mai mulți nutrienți, așa că folosiți laptele de orez doar ca supliment. Acesta acoperă tot necesarul unei diete sănătoase, dar oferă un plus de energie și un ajutor în digestie.

Vă recomandăm să vă îmbogățiți alimentația și cu legume, fructe oleaginoase, sucuri proaspete, fibre și proteine. Laptele de orez este benefic mai ales pentru femei, în îngrijirea pielii. Merită să îl încerci!

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Madar, Z. (1983). Effect of brown rice and soybean dietary fiber on the control of glucose and lipid metabolism in diabetic rats. American Journal of Clinical Nutrition. http://doi.org/10.1093/ajcn/38.3.388  
  • Robertson, Robin; Ryan, Nancy Ross (February 2000). “Got soy, almond, rice Milk?”. Vegetarian Times (270): 78.  
  • “Beverages, rice milk, unsweetened”, United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service.  
  • “Milk, whole, 3.25% milkfat, with added vitamin D”, United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service. 
  • U.S. Department of Agriculture. Rice Milk. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/336110/nutrients
  • World J Gastroenterol. 2012 Dec 28; 18(48): 7378–7383. Published online 2012 Dec 28. Effect of dietary fiber on constipation: A meta analysis. doi: 10.3748/wjg.v18.i48.7378
  • The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 69, Issue 1, January 1999, Pages 30–42,
    Cholesterol-lowering effects of dietary fiber: a meta-analysis. https://doi.org/10.1093/ajcn/69.1.30

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.