Cum să-ți întinerești fața cu orez! - Doza de Sănătate
 

Cum să-ți întinerești fața cu orez!

Orezul este un aliat de nădejde atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Bobul propriu-zis poate fi folosit ca un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii, iar apa de orez hidratează, regenerează și fortifică pielea.
Cum să-ți întinerești fața cu orez!
Valeria Sabater

Scris și verificat de psihologul Valeria Sabater.

Ultima actualizare: 15 august, 2023

Te-ai întrebat vreodată ce trebuie să faci ca să-ți întinerești fața cu orez? E clar că nu poți să te aștepți la miracole, dar există modalități pentru a-ți face fața mai luminoasă, tonifiată și elastică.

În acest articol îți vom prezenta cum poți folosi orezul pentru a-ți prepara propria mască pentru față japoneză, ce este un remediu cu care poți să-ți întinerești fața foarte simplu și economic. Citește în continuare și nu vei regreta!

Orez: beneficii cu care îți întinerești fața

Orezul: mască pentru față de orez

Știm cu toții cât de scumpe sunt tratamentele cosmetice convenționale. Oare știai că majoritatea acestor produse au ca ingredient principal câte un produs natural ce ne stă la dispoziție tuturor?

În articole mai vechi ți-am vorbit despre beneficiile minunate ale fructelor de avocado, strugurilor și plantei aloe vera în ceea e privește frumusețea, iar astăzi îți vom vorbi despre un nou ingredient pe care poate că nu l-ai mai asociat niciodată cu tratamentele de frumusețe: orezul.

Orezul este un remediu tradițional pentru frumusețe în Orient, acesta oferindu-ne mai multe beneficii:

 • Orezul este un tonic bun pentru piele: Conține un ingredient numit inozitol, ce promovează circulația sanguină și sănătatea pielii.  Este ideal dacă vrei să încetinești procesului de îmbătrânire.
 • Orezul are un conținut bogat de vitamina B: după cum bine știi deja, vitamina B este un element benefic atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, părului și unghiilor. Vitamina B stimulează regenerarea pielii, o face mai moale și o fortifică împotriva elementelor externe.
 • Orezul hidratează, regenerează și fortifică pielea: Aceste beneficii ne sunt oferite în mare parte de apa de orez, ce este un remediu tradițional japonez.
 • Orezul are un efect anti-rid: Așa cum ți-am menționat deja, secretul orezului în ceea ce privește întinerirea feței este inozitolul, ce poate combate ridurile și stimula circulația la nivelul pielii feței—piele ce este foarte delicată.
 • Orezul este un exfoliant minunat: Printre numeroasele beneficii pe care orezul ni le oferă se numără și acidul fitic. Acest element ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, ceea ce îți va reîntineri fața puțin câte puțin.
 • Orezul poate îndepărtat acneea și petele de pe piele: Apa de orez este foarte utilă dacă vrei să-ți cureți pielea, s-o tonifiezi și să-ți ameliorezi acneea. Tratamentul cu această apă trebuie aplicat de cel puțin două ori pe săptămână.

Folosește orezul ca să-ți prepari propria mască pentru față japoneză!

Orezul: tratament pentru față

Acum știi că poți folosi chiar și orez pentru a-ți prepara propria mască pentru față japoneză, cu care îți întinerești fața. Această mască are un conținut bogat de vitamine și îți va putea ajuta pielea să întinerească, motiv pentru care nu strică să încerci acest tratament de două ori pe săptămână.

Dacă vrei, poți să continui să folosești și cremele tale pentru față obișnuite, ca să obții rezultate maxime. Nu e greu deloc și nici nu te va costa foarte mult.

1. De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara masca?

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 3 linguri de orez brun organic (poți găsi acest ingredient în orice magazin de produse naturiste. Asigură-te că e organic, adică lipsit de pesticide sau chimicale. Astfel vei putea beneficia de toate proprietățile naturale ale orezului)
 • O jumătate de lingură de apă distilată
 • Două linguri de avocado
 • O jumătate de lingură de miere
Orezul: o față frumoasă

Îți recomandăm și:

Nu mai aruncați apa de orez

2. Cum prepar masca?

 • Nu e greu deloc! Mai întâi fierbe orezul până când acesta devine moale, iar apoi strecoară-l și păstrează apa. Nu ai nevoie de foarte mult orez! Dacă vrei să profiți de toate proprietățile benefice ale măștii, acesta trebuie să fie proaspăt fiert de fiecare dată când îl folosești.
 • Introdu orezul într-un recipient și adaugă avocado-ul și mierea. Amestecă cu o lingură până când obții o pastă fină și omogenă, iar apoi aplică-ți pasta pe față.
 • Lasă masca să acționeze timp de 15 sau 20 de minute, apoi dă-o jos cu un bețișor de vată sau. Ca să-ți și exfoliezi pielea și să tratezi orice coșuri sau impurități, spală-te pe față cu apa în care ai fiert orezul și pe care ai pus-o deoparte.

După cum vezi, această mască pentru față de origine japoneză este foarte ușor de preparat și nici nu te va costa foarte mulți bani. Îți pune la dispoziție toate proprietățile benefice ale orezului și a apei de orez. Dacă încerci acest tratament cu orez de două ori pe săptămână, poți să-ți întinerești fața imediat. Încearc-o și tu cât de curând!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Ludueña, L., Fasce, D., Alvarez, V. A., & Stefani, P. M. (2011). Nanocellulose from rice husk following alkaline treatment to remove silica. BioResources. https://doi.org/10.15376/biores.6.2.1440-1453
 • Ahmaruzzaman, M., & Gupta, V. K. (2011). Rice husk and its ash as low-cost adsorbents in water and wastewater treatment. Industrial and Engineering Chemistry Research. https://doi.org/10.1021/ie201477c

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.