Tratamente de înfrumusețare cu apă oxigenată - Doza de Sănătate
 

Tratamente de înfrumusețare cu apă oxigenată

Știai că poți folosi apă oxigenată în numeroase tratamente de înfrumusețare? Află mai multe despre acest produs și încearcă-l și tu!
Tratamente de înfrumusețare cu apă oxigenată
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Apa oxigenată este utilă în numeroase situații, drept pentru care nu trebuie să lipsească din trusa de prim ajutor. Însă acest produs are mai multe întrebuințări decât dezinfectarea rănilor. Există, de asemenea, diverse tratamente de înfrumusețare cu apă oxigenată.

Citește rândurile de mai jos pentru a afla despre ce este vorba!

Cele mai bune tratamente de înfrumusețare cu apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenată (H2O2) este un produs prezent în locuințele multora dintre noi. Pe lângă dezinfectarea tăieturilor, acesta poate fi folosit și în scopuri cosmetice:

1. Diminuarea petelor de pe piele

Odată cu trecerea anilor, pot apărea anumite pete pe piele, mai ales în zona feței, fie de la soare, frig sau lipsa exfolierii.

Petele închise sunt o problemă estetică pe care multe persoane nu știu cum să o ascundă. Din fericire, poți folosi un tratament de albire și înfrumusețare cu apă oxigenată. Nu trebuie decât să folosești acest produs cu moderație și în cantități mici.

Instrucțiuni

  • După ce ți-ai exfoliat tenul și l-ai spălat bine, umezește o bucată de vată în apă oxigenată.
  • Aplic-o pe petele pielii, las-o să acționeze câteva minute, apoi clătește.
  • Repetă o dată sau de două ori pe săptămână, întotdeauna seara.

2. Combaterea acneei

Tratament de înfrumusețare un apă oxigenată pentru a trata acneea

Acneea nu este numai o problemă a adolescenței, ci poate apărea și în alte perioade ale vieții. Cauzele pot fi menstruația (la femei), un nivel ridicat de stres sau o alimentație bogată în grăsimi.

Coșurile apar atunci când porii sunt astupați. Întrucât este un dezinfectant excelent, apa oxigenată poate elimina bacteriile acumulate la nivelul pielii. 

Instrucțiuni

  • După ce faci duș, aplică puțină apă oxigenată pe zonele afectate înainte de culcare.
  • Repetă tratamentul în fiecare seară și nu uita să-ți clătești bine pielea dimineața.

3. Albirea dinților

Ți-ar plăcea să ai o dantură albă și strălucitoare la fel ca în reclamele de la pasta de dinți? Te-ai săturat de dinții îngălbeniți de la fumat, cafea sau înaintarea în vârstă? Apa oxigenată poate fi de mare ajutor. Îi poți mări eficiența dacă mănânci și anumite crudități, cum ar fi morcovi, mere și țelină.

Instrucțiuni

  • Este foarte simplu: umezește o bucată de vată sau periuța de dinți cu apă oxigenată. După ce te speli pe dinți ca de obicei, aplic-o pe fiecare dinte.
  • Dacă nu ai timp pentru acest procedeu, clătește-ți gura cu un amestec dintr-o parte apă oxigenată și trei părți apă caldă timp de 10 minute. 
  • Folosește acest tratament pentru albirea dinților doar o dată pe săptămână pentru a nu-ți distruge smalțul dentar.

4. Eliminarea petelor de pe unghii

Dacă le dai mereu cu ojă, unghiile nu mai au ocazia să „respire.” Astfel, acestea pot deveni fragile și casante și pot avea pete inestetice albe sau gălbui.

Instrucțiuni

  • Pentru ca unghiile să își recapete culoarea normală, înmoaie degetele într-un vas cu apă în care ai adăugat câteva picături de apă oxigenată și ține-le timp de 5 minute.
  • Clătește-le și usucă-le bine. Încearcă să nu îți dai unghiile cu ojă pentru cel puțin două zile.
  • De fiecare dată când îți ștergi oja de pe unghii, repetă procedeul de mai sus.
Folosește un tratament de înfrumusețare cu apă oxigenată pentru unghii

5. Deschiderea culorii părului

Dacă nu vrei sau nu îți permiți să cheltui sume mari de bani la saloanele de înfrumusețare, îți poți face câteva șuvițe frumoase chiar cu apă oxigenată. Este o idee minunată în special pentru perioada verii.

Majoritatea vopselelor de păr conțin apă oxigenată, însă într-o altă concentrație decât cea folosită la dezinfectarea rănilor. Acest produs ajută la deschiderea anumitor nuanțe ale părului. Ia trusa de prim ajutor și răsfață-ți podoaba capilară cu un tratament de înfrumusețare cu apă oxigenată!

  • Pune puțină apă oxigenată într-o sticlă cu pulverizator și umple-o cu apă (1 parte apă oxigenată la 1 parte apă simplă).
  • Spală-te pe cap ca de obicei. Usucă ușor părul cu un prosop și, cât este încă umed, pulverizează o cantitate mică din acest amestec în timp ce te piepteni.
  • Nu clăti și repetă tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână.
  • Vei vedea rezultatele în aproximativ o lună. Vor fi niște șuvițe mai subtile și mai naturale decât cele făcute la coafor.

6. Eliminarea mirosurilor neplăcute ale corpului

Scapă de mirosul neplăcut de la subraț cu apă oxigenată

Dacă transpiri în mod excesiv, mai ales vara sau în zilele călduroase, apa oxigenată îți poate fi de mare ajutor. Datorită efectului său antibacterian, aceasta elimină microorganismele responsabile pentru mirosul neplăcut de la subraț sau al picioarelor.

Instrucțiuni

  • Pentru a folosi apă oxigenată ca deodorant, înmoaie o bucată de vată în acest lichid și aplică-l la subraț.
  • Poți stropi puțină apă oxigenată și în șosete sau pantofi înainte de a-i încălța.

7. Decolorarea părului de pe corp

Apa oxigenată albește și firele de păr de pe corp. De exemplu, dacă părul de pe brațe este prea închis și nu îți place acest lucru, apa oxigenată îți poate veni în ajutor.

Instrucțiuni

  • Aplică apa oxigenată o dată pe săptămână înainte de a face duș.
  • Las-o să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă caldă.
  • Pentru a grăbi procesul, îți recomandăm să expui zona respectivă la soare după aplicare, fie chiar și prin geam.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.