12 moduri de a folosi apa oxigenată - Doza de Sănătate
 

12 moduri de a folosi apa oxigenată

Pe lângă faptul că poate dezinfecta diverse răni, apa oxigenată poate fi folosită și pentru curățarea locuințelor.
12 moduri de a folosi apa oxigenată

Ultima actualizare: 09 februarie, 2019

Apa oxigenată este un germicid fenomenal, considerat a fi unul dintre cei mai eficienți și siguri dezinfectanți disponibili pe piață. Acest produs are abilitatea de a ucide microorganisme prin oxidare — cu alte cuvinte, apa oxigenată poate realiza un fel de ardere controlată. Descoperă 12 moduri de a folosi apa oxigenată în gospodărie!

Ceea ce poate nu știai este că proprietățile tocmai enumerate ale apei oxigenate o fac să fie un produs ideal pentru curățarea locuințelor. Mai mult, această substanță este ieftină și, spre deosebire de numeroasele produse pe bază de chimicale disponibile în magazine, nu provoacă niciun efect secundar nedorit.

Înainte de a-ți enumera toate modalitățile interesante în care poți folosi acest produs în casă, dorim să-ți amintim că majoritatea soluțiilor de apă oxigenată pe care le poți achiziționa au o concentrație de 3%. Ținând seama de acest fapt, pregătește-te să descoperi 12 moduri de a folosi apa oxigenată!

12 moduri de a folosi apa oxigenată care te vor surprinde

Dezinfectarea meselor și a tocătoarelor de lemn

Mesele și tocătoarele de lemn sunt un mediu ideal pentru proliferarea microbilor prezenți în carnea crudă, cum ar fi Salmonella. Pentru a dezinfecta aceste suprafețe, nu trebuie decât să le pulverizezi cu apă oxigenată.

Curățarea fructelor și a legumelor

Moduri de a folosi apa oxigenată pentru a spăla roșiile

În zilele noastre, fructele și legumele pe care le achiziționăm din piață sunt acoperite cu tot felul de microbi și chimicale nocive care ne pot afecta sănătatea.

Pentru a curăța aceste alimente, pur și simplu amestecă o jumătate de cană de apă oxigenată cu un castron de apă normală. Folosește amestecul obținut pentru a clăti fructele și legumele achiziționate.

Dezinfectarea frigiderelor și a chiuvetelor

Frigiderul este locul în care depozităm alimentele pe care le consumăm. În chiuvetă spălăm aceste alimente înainte de a le găti, precum și diferite ustensile folosite pentru gătit.

Deoarece frigiderul și chiuveta pot găzdui mii și milioane de microbi, este indicat să folosești puțină apă oxigenată pentru a curăța periodic interiorul acestor două spații. Lasă substanța să acționeze timp de câteva minute, apoi îndepărteaz-o cu o cârpă umedă.

Curățarea bureților

Moduri de a folosi apa oxigenată pentru a curăța suprafețele

Din cauza faptului că sunt utilizați pentru a îndepărta resturile alimentare de pe farfurii și ustensile, bureții de bucătărie sunt îmbibați cu tot felul de bacterii potențial nocive. Pentru a-i dezinfecta, prepară un amestec din cantități egale de apă oxigenată și apă normală, apoi pur și simplu înmoaie bureții în acesta.

Albirea rufelor

Apa oxigenată poate îndepărta petele de pe rufele albe, dar și petele de sânge de pe covoare și țesături. Data viitoare când vrei să speli albituri, nu porni mașina de spălat înainte să introduci o cană de apă oxigenată în aceasta. În cazul petelor de sânge, aplică această substanță direct pe suprafețele pătate.

O baie detoxifiantă care te întinerește

Moduri de a folosi apa oxigenată în baie

Dacă vrei să-ți întinerești, reîmprospătezi și detoxifiezi trupul, toarnă doi litri de apă oxigenată (concentrație 3%) într-o cadă plină cu apă fierbinte și scufundă-te în acest amestec pentru cel puțin o jumătate de oră.

Uciderea ciupercii piciorului

Apa oxigenată este un remediu eficient împotriva ciupercii piciorului. Prepară o soluție din cantități egale de apă oxigenată și apă normală, apoi înmoaie-ți picioarele în aceasta pentru o jumătate de oră, în fiecare seară.

Tratarea infecțiilor

Moduri de a folosi apa oxigenată pentru picioare

Apa oxigenată este utilă pentru a trata infecțiile cutanate, inclusiv cele de natură fungică. Te sfătuim să aplici această substanță direct pe regiunea afectate de mai multe ori pe zi.

Uciderea acarienilor

Acarienii se pot aduna exact acolo unde te aștepți cel mai puțin și sunt foarte greu de observat cu ochiul liber. Lăsați de capul lor, acești dăunători îți pot afecta starea generală de sănătate. Pe lista de moduri de a folosi apa oxigenată să află și eliminarea acarienilor.

Pentru a-ți curăța casa de acarieni, prepară un amestec din cantități egale de apă oxigenată și apă normală. Folosește o sticlă cu pulverizator pentru a-l aplica în toate locurile unde bănuiești că acarienii și-au făcut culcușul.

Dezinfectarea periuțelor de dinți

Moduri de a folosi apa oxigenată pentru curățarea dinților

Periuțele de dinți adăpostesc tot felul de microbi care, pe termen lung, ne pot afecta sănătatea. Pentru a curăța aceste instrumente de igienă dentară atât de importante, nu trebuie decât să le scufundăm în puțină apă oxigenată.

Ameliorarea durerilor de dinți

Deși nu este un analgezic, apa oxigenată are proprietăți antivirale, antibiotice și antifungice, motiv pentru care o poți folosi pentru a lupta împotriva infecțiilor bucale.

Deschiderea la culoare a părului

Moduri de a folosi apa oxigenată pentru decolorarea părului

Dacă vrei să-ți deschizi părul la culoare, amestecă apă oxigenată (concentrație 3%) cu o cantitate egală de apă normală. După ce ai făcut duș, pulverizează amestecul obținut pe păr. Schimbarea nu este radicală, dar toată lumea va avea impresia că părul ți s-a deschis la culoare în mod natural.

Pune în practică aceste moduri de a folosi apa oxigenată și vei câștiga un aliat de nădejde în gospodărie!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.