Produse ce conțin chimicale care trebuie evitate - Doza de Sănătate
 

Produse ce conțin chimicale care trebuie evitate

Dacă am sta să ne gândim la toate acele chimicale care trebuie evitate și cu care totuși interacționăm în fiecare zi, probabil că ne-am speria. Dar este important să nu ignorăm această problemă și să căutăm alternative pentru chimicalele ce ne afectează sănătatea, dar și mediul înconjurător.
Produse ce conțin chimicale care trebuie evitate

Ultima actualizare: 06 februarie, 2019

Dacă am sta să ne gândim la toate acele chimicale care trebuie evitate și cu care totuși interacționăm în fiecare zi, probabil că ne-am speria. Dar este important să nu ignorăm această problemă și să căutăm alternative pentru chimicalele ce ne afectează sănătatea, dar și mediul înconjurător.

În acest articol, îți vom prezenta cele mai periculoase chimicale cu care interacționezi în fiecare zi. Îți prezentăm și ce produse alternative ai putea folosi în locul lor. Citește în continuare și o să afli cum poți să eviți chimicalele în viața de zi cu zi.

Produse ce conțin chimicale care trebuie evitate

Produsele de curățare conțin chimicale care trebuie evitate

Atunci când ne spălăm podeaua, farfuriile sau hainele, tindem să folosim chimicale. Acestea ar putea fi cu ușurință înlocuite cu produse naturale cum ar fi lămâile, praful de copt sau oțetul.

Acestea erau folosite în trecut tot timpul și încă mai funcționează de minune și azi. Ți le recomandăm în mod special dacă ai copii în casă.

Chimicale catre trebuie evitate în ceaiul de lămâie

Produsele de igienă personală conțin chimicale care trebuie evitate

În fiecare zi intrăm în contact cu diverse chimicale ce dezechilibrează pH-ul organismului nostru. Totuși, produsele în care acestea sunt folosite ca ingredient au aparent pH-ul de 5.5, asemenea pielii. Ai grijă: numai produsele naturale sunt cu adevărat sănătoase.

Multe dintre produsele pe care le folosim zilnic conțin ingrediente toxice, metale grele, petrol sau derivați de aluminiu. Aceștia pot pătrunde în organism prin pori sau prin membranele mucoase și, în cele din urmă, pot duce la apariția unor boli grave.

Pe termen scurt, acestea pot provoca alergii, chisturi, probleme de piele etc.

Alternative naturale

Din fericire, există numeroase alternative naturale pentru toate aceste chimicale. Nu ai nimic de pierdut dacă le încerci:

  • Șampoane: Toate aromele interesante pe care șampoanele le au se datorează acelor chimicale din care sunt preparate. Astfel, părul nostru o să arate bine temporar. Efectul pe termen lung al acestor șampoane va fi unul nociv.
  • Săpunuri: Asemenea detergenților, săpunurile conțin ingrediente ce ne pot deteriora pielea, uscând-o și făcând-o să îmbătrânească prematur. Te sfătuim să înlocuiești săpunul obișnuit cu glicerină, săpun pe bază de nucă de cocos sau să-ți prepari propriul săpun la tine acasă.
  • Pasta de dinți: Pastele de dinți pe care le găsim pe piață în zilele noastre alterează pH-ul și conținutul bacterian natural al gurii. Din acest motiv îți recomandăm să folosești paste de dinți 100% naturale sau să-ți prepari una proprie.
  • Deodorantele: Majoritatea deodorantelor conțin aluminiu, un metal greu ce este foarte nociv pentru sănătate. Acesta poate cauza boli neurodegenerative. Este în mod special nociv pentru femei, din cauza distanței mici dintre subraț și sân, și poate duce la formarea chisturilor.
  • Cremele hidratante: și loțiunile nutritive pentru piele sunt preparate cu parafină și alți derivați de petrol, dar și cu parabeni foarte nocivi. Te sfătuim să optezi pentru produse 100% naturale. Dintre acestea amintim uleiul de nucă de cocos, uleiul de argan, uleiul de migdale, uleiul de susan, untul de shea etc.
Chimicale catre trebuie evitate în săpun

Produsele de igienă feminină

Igiena feminină a cunoscut numeroase inovații în ultimele decenii. Ca exemple amintim inventarea tampoanelor și a absorbantelor interne. Multe dintre aceste produse conțin de fapt chimicale periculoase, cum ar fi înălbitorii.

În locul absorbantelor tradiționale, te sfătuim să încerci alternative mai sănătoase, cum ar fi cupele menstruale sau tampoanele din țesături sau materiale organice. Ambele variante sunt reutilizabile și, deși necesită curățare, sunt mult mai sănătoase și economice pe termen lung.

Chimicale catre trebuie evitate în cupe menstruale

Produsele cosmetice

Produsele cosmetice sunt deseori toxice, conținând ingrediente nocive ce le permit să reziste mai mult și să aibă efecte de lungă durată. Acestea sunt metale grele sau derivați de petrol, printre altele.

În locul acestor produse pline cu chimicale, cumpără-ți produse cosmetice de la magazinele naturiste. Încearcă să folosești numai rimel preparat cu coloranți vegetali, ruj preparat din uleiuri vegetale și coloranți naturali sau creioane de ochi cu Kohl și Kajal.

Unele din aceste produse alternative pot fi ceva mai scumpe decât variantele convenționale ce conțin chimicale. Totuși, trebuie să ne punem sănătatea pe primul loc și să facem câteva sacrificii.

Sperăm că ți-a făcut plăcere să citești acest articol despre chimicale pe care trebuie să le evităm. Sperăm de asemenea că o să optezi pentru variante mult mai sănătoase pe viitor!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.