Păr curat pentru mai mult timp - Doza de Sănătate
 

Păr curat pentru mai mult timp

Sigur nu vi s-a întâmplat doar o dată: vă spălați pe cap dimineața și, până după-amiaza, începeți să vedeți cum părul se îngrașă și nu mai strălucește. Nu mai știți ce să faceți, așa că vă spălați în fiecare dimineață pentru ca părul să aibă un aspect mai sănătos.
Păr curat pentru mai mult timp
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Scris și verificat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Există vreo soluție? Există vreun remediu care să vă ajute să vă bucurați de un păr curat pentru mai mult timp? Haideți să vedem câteva trucuri interesante.

De ce am părul curat un timp atât de scurt?

Cum să ai un păr curat pentru mai mult timp

Această problemă este foarte frecventă. În general, părul își pierde strălucirea și aspectul mătăsos pe care îl avea atunci când era proaspăt spălat și curat din următoarele motive:

 • Secreția de sebum în exces duce la apariția binecunoscutului și neplăcutului aspect de păr gras.
 • Hormonii pot provoca o secreție mai mare de sebum la nivelul scalpului. De exemplu, schimbările din timpul menstruației pot duce la apariția acestei probleme.
 • O dietă dezechilibrată, bogată în grăsimi, zahăr, făină rafinată sau produse de patiserie poate duce la apariția unor probleme metabolice. Astfel, crește și producția de sebum.
 • Totodată, se întâmplă destul de des ca șampoanele pe care le folosiți să nu fie decât niște produse chimicale mai degrabă agresive decât benefice. Dacă folosiți astfel de produse pentru spălarea zilnică pe cap, cu siguranță ați observat că nu vă oferă rezultatele promise.

În realitate, multe dintre produsele cosmetice din comerț vă fac părul și mai „gras”. Cel mai bine este să folosiți șampon doar o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, folosiți produse naturale, precum cele prezentate mai jos.

Ce pot să fac pentru a avea un păr curat pentru mai mult timp?

Remediul 1: Oțet de mere și bicarbonat de sodiu

Remediu cu oțet de mere pentru un păr curat

Ingrediente

Indicații

 • Acest remediu simplu și eficient se poate aplica de două ori pe săptămână. Astfel, vă veți bucura de un păr curat, lucios și mătăsos. Beneficiile se datorează parțial bicarbonatului de sodiu. Acesta are proprietăți alcaline care reglează pH-ul, eliminând excesul de sebum de pe scalp.
 • Cât despre oțetul de mere… Se pare că acest remediu ieftin este de fapt cel mai bun produs pentru păr din câte există. Oțetul de mere îți face părul lucios și moale și elimină aspectul gras sau uleios. Pentru a pregăti acest remediu, trebuie doar să dizolvați o lingură cu bicarbonat de sodiu în apă și să adăugați 100 ml de oțet de mere.
 • Aplicați produsul obținut pe părul umed și masați ușor scalpul, apoi lăsați-l să acționeze timp de 20 de minute. După aceea, spălați-vă pe cap cu apă caldă. Vă veți bucura de un păr mai moale și mai strălucitor timp de cel puțin trei zile.

Îți recomandăm să citești și:

5 tratamente naturale pentru părul subțire

Remediul 2: ou, iaurt și lămâie

Măști cu ou pentru un păr curat și îngrijit

Ingrediente

 • 1 ou (cu albuș și gălbenuș)
 • 1 iaurt natural
 • Zeama unei jumătăți de lămâie

Indicații

 • Această mască este un remediu minunat care poate fi folosit de două ori pe săptămână. Uneori remediile simple ca acesta vă oferă rezultate mai bune decât tratamentele costisitoare aplicate în saloanele de înfrumusețare. Merită să îl încercați, măcar o dată pe lună. Vă va surprinde cât este de economic și ușor de preparat, precum și durata în care părul dvs. îți va menține aspectul curat. Până la trei zile!
 • Lămâia, de exemplu, este un produs de înfrumusețare clasic pentru păr. Aceasta contribuie la reglarea pH-ului de la nivelul scalpului și vă ajută să aveți un păr curat, strălucitor și frumos. Iaurtul și oul acționează ca surse foarte hrănitoare pentru întărirea părului, oferindu-i vitamine și reglând grăsimea și sebumul în exces care vă face părul să arate îmbâcsit.
 • Cum se prepară această mască? Este foarte ușor. Începeți prin a amesteca oul (cu albuș și gălbenuș) cu iaurt, până obțineți o pastă omogenă. După aceea, adăugați sucul unei jumătăți de lămâie și continuați să amestecați.
 • Și următorul pas este foarte simplu: aplicați această pastă pe părul umed, asigurându-vă că ajunge pe scalp pentru ca acesta să absoarbă proprietățile amestecului natural și hrănitor. Lăsați să acționeze timp de 20 de minute, apoi spălați-vă pe cap cu apă caldă. Suntem siguri că vă vor încânta rezultatele și că vă veți bucura de un păr mai strălucitor și mai curat pentru o perioadă mai lungă de timp.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Carrasco Otero, F. (2014). Diccionario de ingredientes cosméticos. Madrid: Tu Imagen Personal.
 • Cruz Álvarez, N. S. (2012). Fitocosméticos: con fórmulas para la preparación de todo tipo de cosméticos: champús, geles de baño, jabones, cremas hidratantes, cremas antiarrugas, desodorantes, filtros solares, leches limpiadoras, lociones contra la caída del cabello, pasta de dientes, exfoliantes, perfumes, máscaras faciales, etc. Madrid: AMV.
 • Gibello Prieto, A. M.; Carrillo Troya, C., y Hernando Hernando, M. (2007). Tratamientos capilares. Madrid: Paraninfo.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.