Pasta de dinți: 14 întrebuințări surprinzătoare - Doza de Sănătate
 

Pasta de dinți: 14 întrebuințări surprinzătoare

Pe lângă utilizarea clasică, pentru spălarea și albirea danturii, pasta de dinți mai are numerose întrebuințări suprinzătoare.
Pasta de dinți: 14 întrebuințări surprinzătoare

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Știai că poți folosi pasta de dinți pentru multe alte lucruri decât curățarea și albirea dinților? Mai jos îți arătăm care sunt cele mai surprinzătoare întrebuințări ale pastei de dinți!

Gel de păr

Pastele de dinți transparente care conțin gel pot fi folosite la aranjarea părului. Desigur, nu este indicat să o folosești zilnic în acest scop, dar dacă rămâi fără gel de păr, este o soluție excelentă.

Curățarea tastaturii și a ecranului de la telefonul mobil

Aplică pe o cârpă moale puțină pastă de dinți amestecată cu apă și folosește-o pentru a-ți curăța tastatura computerului. Când tastele s-au uscat, șterge urmele de pastă cu o cârpă umedă. Procedează la fel și în cazul ecranului telefonului mobil.

Curățarea sticlei

Din păcate oglinzile, ușile de la baie și ferestrele se murdăresc foarte ușor. Șterge-le cu un burete pe care ai aplicat puțină pastă de dinți, las-o să acționeze puțin, apoi clătește suprafețele curățate.

Înțepături de insecte

Pasta de dinți vindecă înțepăturile de insecte

Pasta de dinți este recomandată pentru reducerea mâncărimii și a umflăturilor cauzate de înțepăturile anumitor insecte. Aplică o cantitate mică pe zona afectată. Este mai eficace dacă este lăsată să acționeze pe timpul nopții.

Mirosuri puternice

Ceapa, usturoiul, peștele și alte produse alimentare îți pot lăsa un miros neplăcut pe mâini. Este valabil chiar și pentru anumite fructe și legume. Aplică pe mâini și pe degete o cantitate generoasă de pastă de dinți, las-o să acționeze un timp, apoi clătește.

Îndepărtarea petelor

Pasta de dinți curăță petele dificile

Unele pete sunt foarte greu de curățat. Aplică puțină pastă de dinți pe respectiva pată, apoi freacă.

Pasta de dinți: remediu pentru coșuri

Acesta este un remediu foarte utilizat în ziua de azi pentru acnee.  Aplică puțină pastă de dinți pe coșuri în fiecare seară. În acest fel se vor usca mai ușor. Poți să o folosești și în timpul zilei. Aplică puțină pastă pe zona afectată și acoper-o cu un leucoplast.

Pete de vopsea de păr

Dacă te vopsești singură acasă și te murdărești pe haine sau pe piele, aplică puțină pastă de dinți pe pete și se vor curăța mai ușor.

Pentru a preveni această situație, atunci când îți vopsești părul, aplică pastă pe urechi, pe frunte și pe gât. Dacă ai părul lung, poți să-ți pui și pe umeri și pe spate. Nu e nevoie să folosești o cantitate foarte mare, pune doar puțină pastă pe zonele menționate.

Unghii strălucitoare

Pasta de dinți este benefică pentru unghii

Pasta de dinți ajută și la curățarea și întărirea unghiilor. Freacă unghiile cu o periuță de dinți pe care ai aplicat pastă.

Biberon urât mirositor

În timp, biberoanele capătă un miros neplăcut. Curăță-le cu o perie și pastă de dinți. Freacă bine pe ambele părți, apoi clătește sticluța. Poți utiliza același procedeu pentru borcanele folosite în bucătărie, termos sau chiar pentru sticlele sau cutiile goale de cremă sau șampon.

Redarea strălucirii bijuteriilor din argint

Freacă bijuteriile de argint cu o periuță pe care ai aplicat pastă de dinți. Împrăștie pasta pe toată suprafața și las-o să acționeze peste noapte. A doua zi șterge bijuteriile cu o cârpă umedă.

Curățarea fierului de călcat

Stratul de arsură de pe fierul de călcat îți poate murdări hainele. Freacă talpa fierului cu o periuță de dinți pe care ai pus pastă, până se curăță pata.

Curățarea pantofilor

Dacă încălțările sunt din plastic, poți să le freci cu pastă de dinți cu ajutorul unei perii pentru a curăța mizeria. Această soluție este foarte bună pentru tenișii copiilor care sunt mai mereu murdari. În plus, avantajul este că nu va trebui să îi speli și să aștepți să se usuce, nu trebuie decât să-i freci cu peria și pasta de dinți.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.