Porii măriți: cum să-i închideți ușor

Chiar dacă nu folosiți produse de machiaj, este important să vă curățați fața în fiecare seară pentru a scăpa de praful și toxinele acumulate de-a lungul zilei. Aplicați și o cremă hidratantă.

Toate femeile își doresc să aibă o piele tânără și cu aspect sănătos. De aceea, atunci când vă aflați în fața oglinzii și observați că vi s-au dilatat porii, vă acoperiți imediat pielea cu fond de ten.

Puteți părea mult mai tânără dacă vă îngrijiți pielea și o tonifiați. Cel mai măgulitor compliment este atunci când vă uitați în oglindă și sunteți plăcut surprinsă de ceea ce vedeți. Porii închiși fac pielea să pară mai tânără și mai fină.

Există multe trucuri pentru ca porii să pară mai mici. Unele se bazează pe tratamente externe, iar altele vă ajută să aveți o dietă și o hidratare corespunzătoare.

Deși nu există un leac „minune” care să elimine în totalitate această problemă, există numeroase modalități pentru a reduce dimensiunea porilor și a-i ascunde.

Porii deschiși: cauze

Una dintre principalele cauze ale apariției porilor deschiși este modul în care vă tratați și vă îngrijiți pielea. Pielea deteriorată de soare este mai predispusă la deschiderea porilor. În acest mod pielea își poate pierde elasticitatea și colagenul (care acționează ca un agent de curățare pentru piele), fapt ce determină mărirea porilor.

Un alt factor ce face ca porii să se dilate este tipul de piele al fiecărei persoane. Tenul normal, uscat, este mai puțin predispus la această problemă. Pe de altă parte, dacă aveți pielea grasă și uleioasă, porii se dilată mai ușor.

Și vârsta are un rol în această situație. Pe măsură ce trece timpul, pielea își pierde elasticitatea, iar porii se măresc. Procesul natural de reînnoire a celulelor devine din ce în ce mai ineficient, iar pielea din ce în ce mai fragilă și slăbită, datorită vârstei.

Soluții pentru porii deschiși

Porii deschiși

Este foarte complicat să închideți porii în totalitate, dar există câteva metode care vă pot ajuta pielea să capete un aspect mai tânăr și mai sănătos. Nu este nevoie să dați fuga la farmacie și să cheltuiți o avere ca să scăpați de această problemă. Iată cele mai eficiente metode:

Beți apă suficientă

Beți cel puțin 2 litri de apă pe zi. Sucurile și ceaiurile nu se pun la socoteală: încercați să beți doi litri de apă plată. Corpul dumneavoastră are nevoie de hidratare pentru a putea funcționa corect. Pielea trebuie hidratată pentru a împiedica deschiderea porilor.

Consumați vitamina C

Vitamina C este un antioxidant natural. Dacă o consumați, aceasta va aduce multe beneficii sănătății, mai ales pielii. Cel mai simplu mod de a obține vitamina C este să consumați citrice. Alegeți-le pe cele care vă plac, dar nu exagerați cu cantitatea.

Folosiți făină de migdale

Migdalele repară porii deschiși

Un alt remediu natural foarte eficient este masca de migdale. Dacă aplicați făină de migdale pe piele, veți face ca porii să pară mai mici. Dacă nu găsiți acest produs în magazine, nu vă faceți griji: puteți prepara această făină acasă.

Ingrediente

Indicații

Râșniți sâmburii de migdale până se transformă în pudră. Puneți făina de migdale într-un castron și adăugați apă puțin câte puțin, până se formează o pastă. Aplicați pasta pe porii deschiși și lăsați-o să acționeze o jumătate de oră.

Clătiți-vă cu apă caldă. Puteți repeta acest procedeu de două ori pe săptămână pentru rezultate optime.

Îndepărtați machiajul în fiecare seară

Niciodată să nu vă culcați nedemachiată. Fardurile conțin uleiuri și chimicale ce pot dăuna pielii. Atunci când vă întoarceți acasă de la serviciu sau de la o petrecere, nu uitați să vă îndepărtați machiajul. Dacă nu mai aveți demachiant, natura vă oferă tot ce aveți nevoie. Puteți folosi o dischetă înmuiată în puțin ulei de măsline extravirgin. Spălați-vă cu apă rece.

Spălați-vă pe față de cel puțin două ori pe zi. Încercați următoarea rețetă simplă și rapidă (după ce ați îndepărtat machiajul) dimineața și seara.

Ingrediente

  • 1 lingură de fulgi de ovăz
  • ½ lingură de iaurt natural
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline

Indicații

Puneți toate ingredientele într-un castron și amestecați-le bine până obțineți o pastă consistentă. Îmbibați o dischetă demachiantă în acest amestec și aplicați-l pe față, pentru a o curăța. Spălați-vă cu apă rece.

Exfoliați tenul în mod regulat

Porii dilatați

După toată agitația zilei și mai ales dacă ajungeți acasă târziu, vă va fi greu să preparați aceste rețete în fiecare zi. Trebuie să faceți o prioritate din acest lucru și să nu uitați că trebuie să vă curățați tenul și să-l exfoliați. Urmați această rețetă o dată pe săptămână pentru a închide porii în mod rapid:

Ingrediente

  • Zeamă de lămâie
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de miere

Indicații

Amestecați bine toate ingredientele până la dizolvarea completă a zahărului și a mierii în zeama de lămâie.

Luați cu vârfurile degetelor puțină pastă și masați pielea feței și a gâtului, cu mișcări circulare.

Îndepărtați pasta cu apă rece.

Folosiți creme cu protecție solară

Nu vă expuneți niciodată pielea la soare fără protecție. Vă recomandăm să utilizați o cremă cu SPF 40 sau mai ridicat. Cel mai bine este să nu vă expuneți pielea la soare la amiază. Dar, dacă nu aveți de ales, este indicat să folosiți o cremă cu protecție ridicată. Soarele este foarte dăunător porilor și, mai mult, poate duce la apariția bolilor cutanate, îmbătrânind pielea mult mai rapid.

Adoptați obiceiuri sănătoase

Continuați rutina de îngrijire a pielii. Tot ceea ce faceți pentru pielea dumneavoastră, toate răsfățurile sunt minunate. Dacă aveți obiceiul de a prepara o mască la sfârșit de săptămână, continuați. Dacă nu aveți stabilită o rutină de îngrijire pentru că nu aveți timp sau chef, atunci beți apă suficientă, îndepărtați machiajul în fiecare seară și folosiți creme cu protecție solară.

Te-ar mai putea interesa