3 tratamente pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu
 

3 tratamente pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu

Cu toate că bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru eliminarea coșurilor, datorită efectului său exfoliant este bine să îl folosești doar o dată sau de două ori pe săptămână.
3 tratamente pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Știm cu toții cum arată coșurile, acele mici umflături albe și uneori dureroase care apar mai ales în zonele bogate în glande sebacee. Acestea se formează din acumulările de sebum și celulele moarte care acoperă porii. Din fericire, există câteva tratamente pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu, pe care le poți prepara ușor acasă.

Deși nu sunt o afecțiune gravă, impactul coșurilor este mai degrabă estetic, mai ales atunci când apar pe celebra zonă T, porțiunea de piele formată din frunte, nas și bărbie. Chiar dacă le poți camufla cu ajutorul produselor cosmetice și al machiajului, este bine să încerci să le tratezi pentru a le vindeca sau măcar a le reduce dimensiunile.

Pe lângă loțiunile speciale cumpărate din magazine, există și produse 100% naturale cu ajutorul cărora poți obține același efect, fără a fi afectat de efectele negative ale chimicalelor adăugate în produsele de pe raft.

Bicarbonatul de sodiu este un excelent produs astringent care curăță porii în profunzime. Dacă nu cunoști încă proprietățile sale fenomenale, descoperă-le în rândurile următoare.

Proprietățile bicarbonatului de sodiu utile pentru eliminarea coșurilor

Mască folosită în tratamente pentru coșuri

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre produsele naturale folosite în cosmetică pentru reducerea iritațiilor și a coșurilor. Acesta este ieftin, economic, ușor de procurat și poate fi combinat cu numeroase alte ingrediente care îi îmbunătățesc efectele.

Este exfoliant

Datorită texturii sale granulate, bicarbonatul de sodiu acționează ca un foarte bun exfoliant, îndepărtând celulele moarte și reziduurile acumulate la suprafața pielii. Acesta este ideal pentru a fi inclus în diferite tratamente pentru coșuri.

Reglează valoarea PH-ului

Atunci când este aplicat pe piele, bicarbonatul restabilește valoarea naturală a PH-ului, neutralizând dezechilibrele care pot duce la apariția coșurilor.

Este astringent

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a absorbi excesul de sebum și pentru a diminua aspectul roșeții și al petelor.

Reduce aspectul semnelor și al cicatricilor

Datorită proprietăților sale vindecătoare, bicarbonatul de sodiu estompează aspectul cicatricilor lăsate de acneea cronică sau de coșuri care au fost tratate necorespunzător.

Tratamente pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul nu este un ingredient pe care să-l poți folosi zilnic pe piele. Însă aplicarea o dată sau de două ori pe săptămână ajută la eliminarea impurităților care, într-o oarecare măsură, contribuie la apariția coșurilor.

1. Tratament pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu și miere

Bicarbonat de sodiu în tratamente pentru coșuri

Prin combinarea proprietăților bicarbonatului de sodiu cu puterea hidratantă a mierii de albine, putem obține un tratament eficient împotriva coșurilor și a punctelor negre. Ambele ingrediente curăță pielea în profunzime și echilibrează PH-ul pentru a elimina excesul de sebum.

Ingrediente

 • 2 linguri bicarbonat de sodiu (20 g)
 • 2 linguri miere (50 g)

Mod de preparare

 • Pune ingredientele într-un bol și amestecă până obții o pastă groasă și omogenă.

Mod de aplicare

 • Aplică masca pe întreaga față sau doar pe zonele afectate de acnee și las-o să acționeze 30 de minute.
 • Clătește cu apă călduță și repetă procedeul de două ori pe săptămână.

2. Tratament pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Tratamente pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Lămâia are beneficii detoxifiante și iluminatoare pentru ten. În combinație cu bicarbonatul de sodiu, aceasta ajută la purificarea pielii și la înlăturarea toxinelor care formează iritații, fiind util și pentru combaterea acneei.

Ingrediente

 • o lingură de bicarbonat (10 g)
 • o lingură de suc de lămâie (15 ml)

Mod de preparare

 • Amestecă ingredientele până obții o pastă de consistența smântânii.

Mod de aplicare

 • Aplică tratamentul pe zonele afectate și masează cu mișcări circulare.
 • Așteaptă 10 minute și apoi clătește-te cu apă călduță.

Mențiune: este bine să folosești acest remediu seara, pentru a evita expunerea la soare în următoarele ore. 

3. Tratament împotriva coșurilor cu bicarbonat de sodiu și ulei de cocos

Tratamente pentru coșuri cu bicarbonat și ulei de cocos

Acesta este un remediu antibacterian și antiinflamator care reglează activitatea glandelor sebacee și reduce acumularea peliculei grase pe piele. Ingredientele sale protejează pielea de infecții și previn apariția semnelor lăsate de acnee.

Ingrediente

 • o lingură de bicarbonat de sodiu (10 g)
 • o lingură de ulei de cocos ecologic (15 g)

Mod de preparare

 • Combină cele două ingrediente până obții o pastă groasă.

Mod de aplicare

 • Aplică masca astfel obținută pe întreaga față, masând ușor zonele cu probleme.
 • După 20 de minute, te poți clăti.

Ce spui, îndrăznești să folosești aceste tratamente pentru coșuri în locul loțiunii din magazin? Dacă te deranjează coșurile și imperfecțiunile pielii, încearcă această abordare proaspătă și naturală, protejându-ți în același timp și portofelul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.