Prosoapele de hârtie – 10 utilizări alternative - Doza de Sănătate
 

Prosoapele de hârtie – 10 utilizări alternative

Pentru a menține prăjelile crocante și a absorbi uleiul în exces, pune aceste preparate pe un teanc de câteva prosoape de hârtie.
Prosoapele de hârtie – 10 utilizări alternative

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Din păcate, deși prezintă numeroase utilizări alternative, multe persoane se rezumă să folosească prosoapele de hârtie doar pentru a absorbi lichidele vărsate sau grăsimea excesivă de pe alimente.

Prosoapele de hârtie reprezintă unul dintre cele mai populare produse de curățenie ale zilelor noastre. Milioane de locuințe din toată lumea sunt echipate cu prosoape de hârtie, acestea fiind o alternativă bună a clasicelor cârpe în ceea ce privește ștergerea suprafețelor.

Însă, asemenea multor altor obiecte de uz casnic, și prosoapele de hârtie au anumite utilizări alternative care ne pot ușura viața de zi cu zi. Nu-i așa că vrei să descoperi câteva dintre acestea?

10 utilizări alternative pentru prosoapele de hârtie

1. Îndepărtarea mătăsii de porumb

Prosoapele de hârtie sunt utile pentru a îndepărta mătasea de porumb

Micile fibre care acoperă cocenii de porumb nu sunt ușor de îndepărtat, dar un simplu prosop de bucătărie ne poate fi de mare ajutor în acest scop. Nu trebuie decât să umezești prosopul de hârtie cu apă și să-l utilizezi pentru a freca cocenii de porumb.

2. Protejarea sticlelor de ulei

Sticlele de ulei tind să se murdărească după mai multe utilizări. Ca să eviți acest inconvenient, înfășoară sticla de ulei cu un prosop de hârtie, pe care îl poți prinde cu un elastic de gâtul acesteia. Aplicând acest truc, uleiul se va acumula doar pe regiunea de prosop care acoperă gâtul, iar restul sticlei va rămâne curată.

3. Îndepărtarea grăsimii de pe supe

Ca utilizări alternative, prosoapele de hârtie sunt folosite pentru a absorbi grăsimea

Supele de pui sau de vită au deseori un strat de grăsime pe suprafața lor. Pentru a îndepărta această grăsime, pur și simplu acoperă o strecurătoare cu un prosop de hârtie și utilizeaz-o pentru a strecura supa.

4. Prevenirea ruginirii oalelor din fontă

Oalele și tigăile din fontă au tendința să ruginească foarte ușor dacă nu sunt protejate adecvat. Înainte de a le pune deoparte, este esențial să usuci aceste vase foarte bine. O măsură suplimentară de protecție este să pui prosoape de hârtie între ele înainte de a le pune în dulap.

5. Uscarea legumelor

Majoritatea legumelor trebuie spălate și dezinfectate înainte să fie înmagazinate sau consumate. Problema este că acestea rămân deseori acoperite de umezeală după spălare.

Pentru a usca legumele repede și complet, prosoapele de hârtie pot fi un veritabil aliat. Pur și simplu acoperă interiorul recipientului pe care vrei să-l utilizezi cu două prosoape de hârtie, apoi adaugă legumele pentru a le usca.

6. Verificarea semințelor

Prosoapele de hârtie prezintă utilizări alternative pentru semințe

Îți faci griji că semințele tale ar putea fi prea vechi ca să germineze? Dacă bănuiești că acestea au stat prea mult înmagazinate, încearcă următorul truc:

  • Umezește două prosoape de hârtie și pune câteva semințe între fășiile acestora, astfel încât să fie bine acoperite.
  • Pune prosoapele de hârtie într-un loc călduros și umezește-le din când în când. Dacă semințele nu germinează în cel mult două săptămâni, înseamnă că le poți arunca la gunoi.

7. Menținerea prospețimii pâinii

Un truc pentru a avea pâine proaspătă pentru mai mult timp este să pui acest aliment în frigider. Dacă vrei însă să obții rezultate și mai bune, înfășoară pâinea în prosoape de hârtie pentru a captura umezeala. Astfel, vei preveni apariția mucegaiului și vei prelungi viața acesteia.

8. Absorbția umezelii din zahărul brun

În general, pe măsură ce temperatura crește, zahărul brun își eliberează umezeala naturală, transformându-se într-o masă rigidă. Ca să eviți această problemă, pune zahărul brun într-un recipient cu capac, în care ai pus deja un prosop de hârtie. Zahărul va reveni imediat la forma sa inițială.

9. Îndepărtarea grăsimii de pe prăjeli

Prosoapele de hârtie ajută la absorbția uleiului în exces

Unul dintre cele mai importante utilizări alternative oferite de prosoapele de hârtie este abilitatea lor de a absorbi diferite substanțe. Când vine vorba de grăsimi și uleiuri, acest produs este foarte util pentru a elimina orice exces.

Dacă vrei ca prăjelile tale să fie crocante și neîmbibate în ulei, acoperă o farfurie cu câteva prosoape de hârtie. Lasă preparatele prăjite să stea pe acestea pentru câteva minute. La final, grăsimea în exces va fi complet absorbită.

10. Prelungirea prospețimii legumelor

Legumele pe care le achiziționezi tind să se strice foarte repede? Ca să previi această problemă, înfășoară-le în câteva prosoape de hârtie înainte de a le depozita în frigider.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.