Cremă de noapte care combate laba-gâștei - Doza de Sănătate
 

Cremă de noapte care combate laba-gâștei

Laba-gâștei este denumirea populară pentru ridurile care apar la colțurile externe ale ochilor din cauza expresiilor faciale, a înaintării în vârstă și a expunerii la soare.
Cremă de noapte care combate laba-gâștei
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Laba-gâștei este denumirea populară pentru ridurile care apar la colțurile externe ale ochilor din cauza expresiilor faciale și a unui nivel scăzut de colagen și elastină. Aceste riduri reprezintă un simptom obișnuit al înaintării în vârstă, deși pot fi și consecința luminii solare și a acțiunii nocive a radicalilor liberi.

S-a demonstrat că stresul, o alimentație deficitară și anumite obiceiuri nocive (fumatul, consumul de băuturi alcoolice) sunt strâns legate de apariția prematură a labei-gâștei.

Din fericire, există numeroase produse și tratamente cosmetice ce conțin ingrediente cu abilitatea de a proteja pielea feței și a reduce vizibil ridurile. Pentru a preveni și ameliora aspectul labei-gâștei, este esențial să aplici atât o cremă de protecție solară, cât și creme care susțin reînnoirea pielii.

O variantă interesantă este reprezentată de următoarea cremă naturală de noapte. Ca să o prepari, nu ai nevoie decât de trei ingrediente care, datorită proprietăților lor speciale, repară pielea delicată și o ajută să pară ca nouă. Mai jos îți prezentăm pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi pentru a combate laba-gâștei.

Cremă de noapte care combate laba-gâștei

Următoarea cremă de noapte se prepară cu ingrediente naturale, mai exact, cu ulei de sâmburi de struguri, capsule de vitamina E și unt de Shea. Acesta este un produs 100% natural care, spre deosebire de variantele din comerț, nu costă mult și nu produce efecte secundare nedorite.

Principalele beneficii ale acestei creme se datorează conținutului său de acizi grași esențiali și antioxidanți. De îndată ce sunt absorbite, aceste componente stimulează vindecarea pielii și cresc nivelul de colagen și elastină. Aplicând următoarea cremă zilnic, anulezi efectele provocate de radicalii liberi și fortifici pielea lăsată.

Beneficiile oferite de uleiul de sâmburi de struguri

Laba-gâștei poate fi tratată cu o cremă din sâmburi de strugure

Uleiul de sâmburi de struguri este un produs foarte popular în ceea ce privește îngrijirea și întinerirea pielii. Acesta oferă următoarele beneficii incredibile:

  • Prezintă un conținut ridicat de acid linoleic, o substanță naturală care fortifică membranele celulelor și îmbunătățește aspectul pielii.
  • Antioxidanții din acest produs reduc distrugerea pielii și ridurile premature apărute din cauza deteriorării celulelor.
  • Uleiul de sâmburi de struguri are un efect antiinflamator care remediază probleme ca pungile de sub ochi și pleoapele inflamate.
  • Crema preparată cu acest ingredient acționează ca un compus natural de fortificare, ideal pentru a menține pielea tonifiată, fermă și lipsită de imperfecțiuni ca ridurile premature.

Aplicarea regulată a uleiului de sâmburi de struguri pe față reprezintă un remediu util pentru a combate petele inestetice, pungile de sub ochi și laba-gâștei.

Beneficiile oferite de vitamina E

Fie că este obținută din alimente, fie că o obținem cu ajutorul suplimentelor, vitamina E este un antioxidant natural care ameliorează aspectul cicatricelor, al petelor și al ridurilor fine. Mai mult, are următoarele efecte:

  • Aplicată regulat, oferă protecție împotriva razelor ultraviolete nocive.
  • Reduce pierderea colagenului și a elastinei.
  • Acționează ca un agent de întinerire.

Vitamina E este recomandată celor care vor să remedieze laba-gâștei și alte semne ale îmbătrânirii ce pot apărea prematur.

Beneficiile oferite de untul de Shea

Laba-gâștei poate fi tratată cu unt de Shea

Untul de Shea este o grăsime vegetală cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, folosit de mult timp ca ingredient în produsele de înfrumusețare.

Multe persoane susțin că untul de Shea este cel mai bun produs natural pentru regenerarea pielii. Acesta hrănește pielea în profunzime, prevenind laba-gâștei și alte imperfecțiuni.

Untul de Shea este alcătuit din agenți de înmuiere și revitalizare care ajută pielea să fie sănătoasă și tonifiată, reducând riscul apariției ridurilor. În plus, acesta conține vitamina E, antioxidanți numiți catechine și acid linoleic. Combinate, aceste componente stimulează activitatea celulară, întinerind fața.

Cum se prepară această cremă naturală de noapte care remediază laba-gâștei?

Laba-gâștei poate fi tratată cu vitamina E

Pentru ca următorul remediu să aibă efectele dorite, trebuie să alegi doar ingrediente de calitate și de preferință ecologice. Vitamina E, untul de Shea și uleiul de sâmburi de struguri pot fi achiziționate cu ușurință din farmacii și magazine de produse cosmetice.

Ingrediente

  • 5 ½ linguri (70 g) de unt de Shea
  • 2 capsule de vitamina E
  • 2 linguri (30 g) de ulei de sâmburi de struguri
  • Un recipient etanș

Mod de preparare

  • Topește untul de Shea folosind tehnica bain-marie. De îndată ce devine lichid, amestecă-l cu uleiul de sâmburi de struguri și conținutul capsulelor de vitamina E.
  • Ia vasul de pe foc, lasă amestecul să stea câteva minute și, înainte să se întărească, toarnă-l într-un recipient etanș.

Mod de utilizare

  • Ca să combați laba-gâștei, unge-ți pielea din jurul ochilor cu o cantitate adecvată de cremă înainte de culcare.
  • Aplică acest tratament în fiecare noapte, de cel puțin trei ori pe săptămână.

Ține seama de faptul că rezultatele se vor face simțite abia după mai multe săptămâni de tratament. În plus, acest tratament pentru a remedia laba-gâștei trebuie completat cu aplicarea zilnică a unei creme de protecție solară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Roca, P. (2014). Arrugas. In Arrugas.
  • Gac, H. (2000). Algunos cambios asociados al envejecimiento. Boletin Escuela de Medicina.
  • Alvarez Fontanet, E. (1995). Consecuencias del estrés oxidativo de la piel por radiaciones ultravioleta. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas.
  • Palomar-Llatas, F., Fornes-Pujalte, B., Arantón-Areosa, L., & Rumbo-Prieto, J. (2013). Envejecimiento cutáneo y dermatoporosis. Enfermeria Dermatologica.
  • Consalvo, L., Dabhar, M., Santiesteban, M. M., Stengel, F. M., & Femando, D. (2006). Envejecimiento cutáneo ¡La expectativa de vida no deja de aumentar… el envejecimiento tampoco! Arch Argent Dermatol. https://doi.org/10.1007/s10032-005-0147-6
  • Kapoor, S., & Saraf, S. (2010). Assessment of viscoelasticity and hydration effect of herbal moisturizers using bioengineering techniques. Pharmacognosy magazine6(24), 298–304. https://doi.org/10.4103/0973-1296.71797
  • Rizvi, S., Raza, S. T., Ahmed, F., Ahmad, A., Abbas, S., & Mahdi, F. (2014). The role of vitamin e in human health and some diseases. Sultan Qaboos University medical journal14(2), e157–e165.
  • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International journal of molecular sciences19(1), 70. https://doi.org/10.3390/ijms19010070

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.