Elimină cicatricele și ridurile cu doar 2 ingrediente - Doza de Sănătate
 

Elimină cicatricele și ridurile cu doar 2 ingrediente

Pe lângă urmarea unui tratament naturist împotriva cicatricelor și a ridurilor, este esențial să adopți o dietă sănătoasă și să te menții hidratată dacă vrei să remediezi aceste imperfecțiuni.
Elimină cicatricele și ridurile cu doar 2 ingrediente
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Toxinele din mediu, deshidratarea și expunerea continuă la razele ultraviolete sunt factori ce accelerează îmbătrânirea pielii. În același timp, aceste elemente nocive pot cauza apariția unor imperfecțiuni precum cicatricele și ridurile.

Deși cicatricele și ridurile sunt simptome obișnuite ale trecerii timpului, multe persoane sunt afectate de aceste probleme încă din tinerețe din cauza faptului că nu-și îngrijesc pielea în mod adecvat.

Dacă avem tenul acoperit de cicatrici și riduri, putem alege să ignorăm aceste imperfecțiuni și să sperăm că vor trece de la sine. Pielea este însă un organ foarte delicat care are nevoie de tratamente speciale pentru a se putea regenera.

Vestea bună este că nu trebuie să cheltuim mulți bani pe creme și tratamente costisitoare din comerț. Grație beneficiilor oferite de anumite ingrediente naturale, putem să preparăm un tratament ce întinerește și regenerează pielea la noi acasă.

În articolul de azi te invităm să descoperi un asemenea tratament, pentru care nu ai nevoie decât de două ingrediente. Citește în continuare și nu ezita să îl încerci cât mai curând!

Un tratament naturist pentru a elimina cicatricele și ridurile

Deși uneori cicatricile și ridurile pot fi permanente, aplicarea continuă a următorului tratament naturist le poate îmbunătăți aspectul. Următoarea rețetă combină proprietățile benefice ale bicarbonatului de sodiu cu cele ale uleiului de nucă de cocos, două ingrediente celebre pentru utilizările lor în medicină, cosmetică și gospodărie.

Uleiul de nucă de cocos este compus din acizi grași cu lanț mediu și antioxidanți. Pe lângă faptul că îmbunătățește sănătatea, acest produs este foarte benefic pentru piele dacă este aplicat topic.

De fapt, multe persoane susțin că uleiul de nucă de cocos este cea mai bună alternativă naturistă la cremele hidratante din comerț. Compușii săi uleioși ajută pielea să-și recupereze umezeala fără a-i altera pH-ul natural sau a o face prea grasă.

Uleiul de nucă de cocos te ajută să elimini cicatricele și ridurile

Uleiul de nucă de cocos conține substanțe antibacteriene și antifungice ce apără pielea de infecții și imperfecțiuni (precum acneea). De asemenea, acest produs este o sursă excelentă de vitamina E, un antioxidant celebru pentru abilitatea sa de a preveni și ameliora aspectul ridurilor premature.

Combinând uleiul de nucă de cocos și proprietățile exfoliante ale bicarbonatului de sodiu, vei obține o cremă 100% naturală ce oferă numeroase beneficii pentru piele. Printre altele, aceasta este utilă pentru a elimina cicatricele și ridurile.

Cum se prepară această cremă naturală pentru a elimina cicatricele și ridurile?

Următoarea cremă te ajută să elimini cicatricele și ridurile

Deoarece ambele ingrediente prezentate mai sus oferă numeroase beneficii pentru piele, combinându-le vei obține un tratament util pentru a remedia pielea decolorată, cicatricile și ridurile, precum și numeroase alte probleme inestetice.

Este esențial să achiziționezi ulei de nucă de cocos ecologic. Variantele rafinate ale acestui produs nu au un conținut la fel de bogat de nutrienți, motiv pentru care nu sunt foarte eficiente.

Ingrediente

 • 6 ½ linguri (100 g) de ulei de nucă de cocos în stare solidă
 • 4 linguri (40 g) de bicarbonat de sodiu
 • Un borcan de sticlă

Mod de preparare

 • Toarnă uleiul de nucă de cocos într-un borcan de sticlă, apoi adaugă bicarbonatul de sodiu.
 • Amestecă cu o lingură din lemn. Asigură-te că cele două ingrediente sunt omogenizate.
 • Dacă vrei, poți adăuga câteva picături de ulei de vitamina E, pentru ca tratamentul să reziste mai mult.
 • Sigilează borcanul și depozitează-l într-un loc uscat și răcoros.
 • În condițiile ideale de depozitare, acest produs poate rezista până la trei luni.

Mod de aplicare

 • Spală-ți fața cu apă caldă și săpun neutru.
 • Asigură-te că ești complet demachiată, apoi aplică tratamentul.
 • Aplică cantitatea necesară pe față cu mișcări circulare de masaj. Lasă tratamentul să acționeze pentru 15-20 de minute.
 • Dacă vrei, poți aplica acest tratament și pe gât și în jurul claviculei, două regiuni deseori ignorate.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, clătește-te cu apă caldă și șterge-te cu o cârpă uscată.
 • Aplică acest tratament de trei sau patru ori pe săptămână, de preferință noaptea.

Câteva sfaturi finale

Remediul simplu pe care ți l-am prezentat în acest articol nu este un „leac-minune” și nu poate elimina cicatricele și ridurile în totalitate. Însă aplicarea sa accelerează procesul de regenerare a pielii și reduce prezența imperfecțiunilor.

Nu uita, eficiența tratamentului depinde și de tipul tău de ten și de obiceiurile tale. Consumul zilnic de apă și de alimente antioxidante este esențial în perioada în care încerci să elimini cicatricele și ridurile. De asemenea, nu uita să-ți aplici o cremă de protecție solară, chiar și în zilele înnorate.

Deși aceste măsuri pot părea mai puțin importante, ele te vor ajuta să ai o piele sănătoasă și lipsită de imperfecțiuni. Așadar, nu ezita să aplici tratamentul prezentat mai sus chiar azi. În curând, vei obține un ten radiant fără a fi nevoie să cheltuiești mulți bani.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149

 • Oyi, A. R., Onaolapo, J. A., & Obi, R. C. (2010). Formulation and antimicrobial studies of coconut (Cocos nucifera Linne) oil. Research Journal of Applied Sciences, Engineering and Technology. https://doi.org/10.1086/318367


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.