Sângerarea gingiilor. Remedii naturale

· 11 august 2015

Sângerarea gingiilor și dinții slăbiți sunt două dintre cele mai răspândite probleme ale cavității bucale. Deși cauzele acestora pot fi diverse, adevărul este că, de cele mai multe ori, de vină este o igienă orală deficitară, ce favorizează apariția anumitor boli, cum ar fi gingivita. În acest articol, îți vom prezente câteva remedii naturale pentru a trata gingiile sângerânde și dinții slăbiți.

În mod evident, aceste recomandări și remedii sunt folositoare în cazul problemelor minore. Însă, dacă simți că problema ta este mai gravă, mergi imediat la un dentist. Astfel, vei fii sigur(ă) că primești ajutorul corespunzător pentru a te trata și a te face bine.

Apă sărată caldă

Unul din cele mai bune remedii naturale pentru a trata sângerarea gingiilor este o gargară cu apa sărată. Așa cum știi deja, soluțiile saline au proprietăți antiseptice și, în plus, te por ajuta să-ți îmbunătățești circulația la nivelul gingiilor, pentru a evita inflamațiile și sângerările. Pur și simplu fă gargară cu apă și un vârf de cuțit de sare de două ori pe zi.

Apă și peroxid

Încă un remediu natural pe care ți-l recomandăm pentru a trata sângerarea gingiilor, și pe care îl poți folosi și în cazul dinților slăbiți, este să-ți prepari o soluție din apă combinată cu orice peroxid. În acest caz, poți să amesteci niște apă cu apă oxigenată și apoi să faci gargară timp de 30 de secunde. Este foarte important să nu înghiți acest amestec, deoarece îți poate afecta dinții. Fă gargară cu apă amestecată cu apă oxigenată de trei ori pe săptămână.

Masează-ți și perie-ți gingiile

Un remediu foarte simplu și eficace (pe care, în mod surprinzător, mulți îl uită) este să-ți perii și să-ți masezi gingiile. Astfel, poți preveni apariția inflamațiilor în această zonă, iar dinții tăi, fiind supuși la mai puțină presiune, vor deveni mai rezistenți. De fapt, deja poți găsi în majoritatea magazinelor atât periuțe speciale pentru gingii (gingivale) cât și dispozitive pentru masarea gingiilor, ceea ce înseamnă că nu-ți va fi deloc greu să încerci acest remediu. Masează-ți și periază-ți gingiile zilnic, de fiecare dată când te speli pe dinți.

perie-dinții

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu eficace ce poate preveni sângerarea sau inflamația gingiilor. Pur și simplu amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu apă și aplică-l pe gingii cu degetul. Apoi, spală-te pe dinți ca de obicei și fă gargară.

Cimbrul

Cimbrul este un remediu natural bine-cunoscut când vine vorba de tratarea dinților slăbiți, capacitatea sa de a-ți întări și îngriji dinții fiind deja dovedită cu mult timp în urmă. Prepară-ți un amestec din apă și rădăcină de cimbru și fă gargară.

Cimbru

Avocado

Dacă ai dinții slăbiți, îți recomandăm să-ți freci gingiile cu frunze de avocado. De asemenea, poți obține rezultate minunate și dacă mesteci aceste frunze. Avocado îți întărește dinții, dar și gingiile. În plus, acesta poate preveni apariția cariilor și a unor boli, cum ar fi infecțiile gingivale.