Sfaturi pentru a reduce tensiunea arterială - Doza de Sănătate
 

Sfaturi pentru a reduce tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o afecțiune destul de serioasă. Netratată, aceasta poate duce la probleme de sănătate mult mai grave, cum ar fi atacuri de cord, disfuncții ale sistemului cardiovascular și chiar moarte.
Sfaturi pentru a reduce tensiunea arterială

Ultima actualizare: 20 decembrie, 2018

Cei ce suferă de hipertensiune trebuie să adopte un stil de viață mai sănătos, dacă vor să-și țină tensiunea sub control. Pentru a-ți da o mână de ajutor, în acest articol îți vom prezenta câteva sfaturi pentru a-ți reduce tensiunea arterială fără a trebui să apelezi la vreun tratament medicamentos.

Dacă și tu suferi de hipertensiune arterială, vei avea nevoie de asistență medicală pentru a menține valorile acesteia în limitele normale. Dar oare știai că există numeroase trucuri și remedii naturiste care te pot ajuta să-ți scazi tensiunea arterială fără a lua niciun medicament?

7 trucuri pentru a-ți reduce tensiunea arterială fără medicamente

Nu mai găti cu sare

Pentru a reduce tensiunea arterială trebuie să micșorezi consumul de sare. Acest ingredient, deseori folosit pentru gătit, poate provoca retenție de fluide, mărind astfel volumul sângelui.

Atunci când se întâmplă acest lucru, inima trebuie să bată mai intens pentru a putea pompa volumul mare de sânge, ceea ce provoacă hipertensiune arterială.

Dar nu uita că sarea nu este un simplu ingredient pe care îl poți adăuga mâncărurilor tale doar atunci când dorești. În realitate, un număr foarte mare de produse alimentare vândute în supermarketuri conțin sare, deci ai grijă ce mănânci!

Evită alimentele procesate

Evită alimentele procesate pentru a reduce tensiunea arterială

Alimentele procesate conțin cantități mari de sodiu și pot avea un efect negativ asupra celor care suferă de tensiune arterială crescută. Acest tip de alimente nu sunt benefice pentru sănătatea noastră și conțin tot felul de chimicale ce ne pot afecta organismul în diverse moduri.

Dacă și tu ai fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, ai grijă să eviți alimentele conservate, carnea procesată, sosurile, produsele de patiserie etc.

Fă exerciții în mod regulat

Cercetările științifice sugerează că persoanele care fac exerciții pentru 30-60 de minute în fiecare zi își pot reduce tensiunea arterială cu 4-9 mm coloană de mercur (mm Hg), iar rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Efortul fizic este un tip de medicină preventivă. Dacă alegem să facem exerciții în mod regulat, ne vom îmbunătăți sănătatea din mai multe puncte de vedere.

În cazul în care suferim de tensiune arterială crescută, este practic obligatoriu să adoptăm acest obicei. Însă, înainte să începi orice rutină de exerciții, nu uita să-ți consulți medicul.

Nu trece cu vederea remediile naturiste

Folosește remedii naturiste pentru a reduce tensiunea arterială

Există o gamă largă de remedii naturiste ce te pot ajuta să-ți scazi tensiunea arterială, iar acestea chiar dau randament.

De fapt, mai multe studii științifice atestă faptul că medicina alternativă ne poate ajuta dacă suferim de hipertensiune. Însă, înainte de a adopta orice tratament homeopat, consultă-ți mai întâi medicul, în special dacă deja iei medicamente.

Printre cele mai bune remedii naturiste ce pot reduce tensiunea arterială se numără:

 • Coenzima Q10
 • Omega-3
 • Uleiul de pește
 • Usturoiul
 • Curcuma
 • Ghimbirul
 • Ardeiul iute cayenne
 • Uleiul de măsline
 • Nucile
 • Cimicifuga
 • Păducelul comun
 • Magneziul
 • Cromul

Lasă-te de fumat

Țigările conțin stimulente, substanțe ce pot crește tensiunea arterială în mod semnificativ. Deși nu este deloc ușor să ne lăsăm de fumat, acest obicei nesănătos poate provoca sau înrăutăți problemele cardiovasculare.

Trebuie să avem puțină voință și să spunem adio țigărilor o dată pentru totdeauna.

Slăbește

Slăbește pentru a reduce tensiunea arterială

Atunci când suntem supraponderali sau obezi, inima noastră este supusă unor eforturi suplimentare, iar acest aspect poate duce în cele din urmă la instalarea unor probleme cardiovasculare.

Este foarte important să ne menținem o greutate sănătoasă, nu numai pentru a arăta bine, ci și pentru a ne apăra de hipertensiunea arterială. Dacă și tu ești supraponderal sau obez, încearcă să adopți obiceiuri sănătoase și apelează la ajutorul unui profesionist pentru a putea slăbi.

Evită stresul

Poate că o să te surprindă, dar stresul și anxietatea îți pot crește temporar tensiunea arterială. Aceste stări emoționale negative sunt deseori greu de controlat, în special dacă sunt provocate de diverși factori din viața de zi cu zi.

Există anumite modalități de a scăpa de stres și anxietate, astfel încât să putem trăi o viață mai sănătoasă. Încearcă să-ți pui deoparte puțin timp pentru a te destinde. Poți să meditezi, sau pur și simplu să faci ceva ce-ți place cu adevărat. Trebuie să reușim să alungăm stresul din viața noastră pentru a ne proteja sănătatea.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.