Remedii pentru hipertensiune arterială
Doctorii numesc hipertensiunea arterială „ucigașul tăcut”, din cauza efectelor negative pe care aceasta o are asupra noastră. Există mai multe remedii pentru hipertensiune arterială pe care le poți încerca pentru a-ți îmbunătăți sănătatea. Citește în continuare și o să le descoperi!
Hipertensiune arterială – cauze și simptome
Așa cum am menționat deja, hipertensiunea arterială poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi un stil de viață sedentar, un consum prea ridicat de sare sau alimente procesate, lipsa de mișcare etc.
Te-ar putea interesa și:
Însă, această afecțiune poate fi considerabil agravată de anormalități hormonale, boli renale sau cardiovasculare, consumul anumitor medicamente sau contraceptive și consumul de alcool.
Cele mai comune simptome ale hipertensiunii arteriale sunt durerile de cap, dificultățile de respirație, înroșirea feței, transpirația excesivă, pulsul ridicat, vederea tulbure, amețeala, un țiuit în urechi, sângerările nazale, nervozitatea, insomnia, slăbiciunea fizică, etc.
Hipertensiunea arterială este o afecțiune foarte gravă ce poate provoca accidente vasculare cerebrale, infarcturi și probleme renale. Din această cauză, măsoară-ți tensiunea arterială în fiecare săptămână și încearcă să o ții sub control.
Hipertensiunea arterială te poate afecta la orice vârstă, dar cel mai adesea afectează persoanele cu vârsta peste 30 de ani. Tensiunea arterială trebuie măsurată pentru a determina cât efort depune inima pentru a pompa sânge (tensiune sistolică) și cât de mult timp are nevoie să se odihnească între bătăi (tensiune diastolică).
Remedii pentru hipertensiune arterială
- Pune o lămâie întreagă în mixer și adaugă o mână de pătrunjel. Amestecă bine și bea sucul obținut pe stomacul gol în fiecare dimineață. Mai poți bea și zeamă de lămâie amestecată cu o cană de apă în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.
- Prepară-ți un castron de fulgi de ovăz cu suc de portocale, lapte, iaurt sau doar apă. Acest fel de mâncare conține multe fibre, ce previn constipația, și îți va regla nu numai tensiunea arterială, dar și nivelul de colesterol.
- Remedii pentru hipertensiune – țelina este un aliment minunat dacă vrei să ameliorezi hipertensiunea arterială. Poți s-o incluzi în dieta ta zilnică adăugând-o ca ingredient în salate sau supe.
- Ciocolata neagră este și ea foarte bună pentru a combate hipertensiunea arterială, grație tuturor proprietăților sale benefice. Evită însă ciocolata cu lapte și ciocolata albă.
- Bea până la trei cești de ceai verde în fiecare zi. Mai multe studii au dovedit că acest ceai reduce tensiunea arterială.
- Remedii pentru hipertensiune – usturoiul promovează dilatarea arterelor. Nu trebuie decât să zdrobești un cățel de usturoi și să-l adaugi unei cești de apă fierbinte și vei obține un ceai minunat, pe care îl poți îndulci cu miere.
- Măceșele sunt un aliment popular și util pentru a reduce hipertensiunea. În plus, aceste fructe pot desfunda vasele sanguine și crește transmiterea de semnale la nivelul nervilor. Prepară-ți niște ceai de măceșe și bea-l în fiecare zi.
- Prepară-ți un smoothie de castravete și apă, pe care îl poți bea în fiecare zi.
- Pune zece picături de ulei esențial de levănțică pe o cârpă și apoi inhalează aroma. Acest remediu naturist este foarte util în mod special dacă ți-a crescut brusc tensiunea arterială.
Alte remedii pentru hipertensiunea arterială
- Remedii pentru hipertensiune – pune o mână de frunze de măslin într-un litru de apă și fierbe amestecul. Apoi strecoară ceaiul obținut și pune-l într-un recipient de sticlă. Poți să bei până la două cești pe zi.
- Fierbe două frunze de graviola și două portocale într-o halbă de apă timp de zece minute. Ia amestecul de pe foc, lasă-l să se răcească, iar apoi strecoară-l. Poți să bei până la două cești în fiecare zi.
- Într-un castron, introdu o ceapă mică tocată, șapte căței de usturoi și zeamă de lămâie. Toarnă apă peste ingrediente și lasă amestecul să fermenteze pe timp de noapte.
Te-ar putea interesa și:
- Amestecă cinci picături de ulei de levănțică, cinci picături de ulei de maghiran și 20 ml de ulei de jojoba. Masează-ți acest amestec pe piept.
- Amestecă două linguri de zeamă de lămâie verde, puțină coada-calului, niște mesteacăn și o rădăcină de fenicul într-o cană de apă și fierbe amestecul timp de trei minute.
- Stoarce 15 struguri decojiți și fără sâmburi, iar apoi amestecă zeama obținută cu jumătate de pahar de apă. Bea acest amestec înainte de micul dejun timp de zece zile.
- Introdu o vânătă, feliată dar cu coaja intactă, într-un mixer. Adaugă apă și pornește mixerul, iar apoi strecoară lichidul obținut și bea câte un pahar înainte de micul dejun, timp de zece zile.
- Prepară-ți un smoothie folosind 56 de grame de spanac, o lingură de miere, niște zeamă de lămâie și o cană de apă. Bea câte un pahar din acest smoothie o dată pe zi, timp de trei zile.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Aburto, N. J., Ziolkovska, A., Hooper, L., Elliott, P., Cappuccio, F. P., & Meerpohl, J. J. (2013). Effect of lower sodium intake on health: Systematic review and meta-analyses. BMJ (Online). https://doi.org/10.1136/bmj.f1326
- Arguedas, J. A., Perez, M. I., & Wright, J. M. (2009). Treatment blood pressure targets for hypertension. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD004349.pub2
- Lonn, E. M., Bosch, J., López-Jaramillo, P., Zhu, J., Liu, L., Pais, P., … Yusuf, S. (2016). Blood-Pressure Lowering in Intermediate-Risk Persons without Cardiovascular Disease. New England Journal of Medicine. https://doi.org/10.1056/NEJMoa1600175