Detoxificarea rinichilor cu lămâie și pătrunjel! - Doza de Sănătate
 

Detoxificarea rinichilor cu lămâie și pătrunjel!

Pe lângă faptul că te ajută să-ți detoxifici rinichii, combinația de lămâie și pătrunjel are un conținut bogat de vitamine, motiv pentru care este foarte recomandată persoanelor care suferă de anemie.
Detoxificarea rinichilor cu lămâie și pătrunjel!

Ultima actualizare: 15 noiembrie, 2018

Te-ai gândit vreodată că o băutură cu lămâie și pătrunjel ar putea fi utilă pentru detoxificarea rinichilor? Puține plante sunt atât de bune pentru curățarea organismului precum pătrunjelul. Îl folosim deseori ca ingredient pentru diferite mâncăruri, dar acesta are și numeroase proprietăți medicinale pe care nu ar trebui să le ignorăm.

Combinând puțin pătrunjel cu zeamă de lămâie, vom obține un amestec minunat detoxificarea rinichilor. Citește mai departe pentru a afla mai multe informații!

De ce este utilă detoxificarea rinichilor?

Femeie care se preocupă de detoxifierea rinichilor

Când vine vorba de sănătatea rinichilor noștri, nu trebuie să ne limităm la o curățare ocazională a acestora—este foarte important să includem acest obicei în viața de zi cu zi, astfel încât să fim mereu sănătoși.

Scopul rinichilor este purificarea sângelui și eliminarea deșeurilor din organism. Atunci când aceștia nu funcționează așa cum ar trebui, sângele se umple de toxine, iar noi ne putem îmbolnăvi de colică renală, pietre la rinichi sau alte afecțiuni asemănătoare. Îți sugerăm să ții seama de următoarele sfaturi:

 • Bea multe lichide și limitează-ți consumul de produse lactate.
 • Nu consuma multe alimente procesate.
 • Fă-ți plinul de proteine din surse vegetale și evită proteinele animale.
 • Evită sarea, dulciurile și alcoolul.

Nu va fi ușor, dar rezultatele vor fi pe măsură, iar tu te vei simți mult mai bine!

Cum știi că este timpul pentru detoxificarea rinichilor?

Medic care explică de ce este necesară detoxifierea rinichilor

Dacă vrei să-ți menții sănătatea, reține următoarele simptome posibile ale bolilor renale:

 • Ce culoare are urina ta? Arată de parcă ar fi cafea sau cola? Dacă da, atunci înseamnă că ai probleme renale.
 • Suferi de hipertensiune arterială.
 • Ai dureri de spate, în special în zona lombară, ce radiază spre abdomen.
 • Ai o senzație excesivă de sete.
 • Simți nevoia să urinezi des, dar nu reușești să te simți ușurat(ă) niciodată.
 • Gleznele sau ochii ți s-au umflat.
 • Te simți epuizat(ă) în mod inexplicabil.

Nu uita: aceste simptome pot fi cauzate și de multe alte afecțiuni. Te sfătuim să-ți faci programare imediat la medic.

Cum poate combinația de lămâie și pătrunjel să-mi ajute rinichii?

Suc de pătrunjel pentru detoxifierea rinichilor

1. Pătrunjelul

 • Pătrunjelul este un antioxidant foarte puternic, ce poate ajuta la regenerarea celulelor și facilita funcția renală.
 • Este bogat în minerale ce mențin rinichii sănătoși prin eliminarea toxinelor și a grăsimilor acumulate la nivelul lor.
 • Conține betacaroten, clorofilă și vitamina C, fiind un aliment ideal pentru combaterea infecțiilor și a tumorilor sau întărirea sistemului imunitar.
 • Pătrunjelul este un diuretic excelent, ce ajută organismul să elimine în mod natural lichidele acumulate în exces.
 • Reduce hipertensiunea arterială, îmbunătățind astfel și sănătatea renală.

2. Lămâile

Zeama de lămâie este bogată în vitaminele C și B, ambele fiind foarte importante pentru întărirea și îngrijirea vaselor de sânge din rinichi, prevenirea hipertensiunii arteriale și, desigur, curățarea organismului. Lămâile sunt incredibile!

În plus, aceste fructe au un conținut scăzut de sodiu, dar sunt pline de potasiu, ceea ce este ideal pentru rinichii tăi. Mulți medici chiar ne recomandă să înlocuim sarea cu zeama de lămâie. De ce nu încerci și tu?

Cum pot să profit de beneficiile oferite de lămâie și pătrunjel?

Detoxifierea rinichilor cu pătrunjel verde

Nu este greu deloc—mai jos îți vom prezenta o băutură de lămâie și pătrunjel ce este foarte benefică pentru organismul tău. Te sfătuim să o prepari de cel puțin două ori pe săptămână, folosind lămâie și pătrunjel proaspăt.

Indicații

Ai nevoie de cinci crenguțe de pătrunjel. Spală-le bine, iar apoi fierbe-le într-un litru de apă. Adaugă pătrunjelul atunci când apa începe să fiarbă, iar proprietățile de curățare ale acestei plante vor fi activate.

Acest tratament este unul clasic. Medicina naturistă este, de obicei, foarte utilă grație beneficiilor terapeutice ale plantelor ce sunt folosite în cadrul acesteia. Adaugă zeama de lămâie, iar băutura ta va fi gata!

Iată când trebuie să o bei: Bea un pahar dimineața, unul imediat după prânz, unul în mijlocul după-amiezii și încă unul după cină. Această băutură îți va îmbunătăți digestia și, desigur, îți va detoxifica rinichii.

Poți să îți prepari această băutură cu lămâie și pătrunjel o dată sau de două ori pe săptămână. Gustul său s-ar putea să ți se pară un pic prea puternic. Însă nu uita că această băutură conține multe vitamine ce îți vor da energie și te vor ajuta dacă suferi de anemie.

Ce mai aștepți? Prepară-ți această băutură cu lămâie și pătrunjel chiar azi! Rinichii tăi îți vor fi recunoscători.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.