11 sfaturi pentru a părea mai slab în fotografii
 

11 sfaturi pentru a părea mai slab în fotografii

Unii oameni evită fotografiile pentru a nu arăta aspecte ale corpului lor de care nu sunt mulțumiți. Dar, aplicând anumite trucuri, putem obține imagini în care părem mai slabi.
11 sfaturi pentru a părea mai slab în fotografii

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pozatul în fața camerei nu trebuie să fie o traumă. Unii se ascund de fotografii din cauza nesiguranțelor legate de aspectul lor, mai ales când vine vorba de greutate. A venit timpul să renunțați la frica de obiectiv și să puneți în practică strategii pentru a părea mai slab în fotografii!

De multe ori, rezultatul imaginilor nu are la bază caracteristicile fizice ale persoanei, ci setările dispozitivului. Îmbrăcămintea, ipostazele și contextul influențează și ele fotografia. Vă vom învăța cum să preveniți efectele nedorite în fotografii.

De ce oamenii par mai grași în unele fotografii?

Nu ne îngrășăm în mod magic când facem poze. Efectul este un produs al distanței focale. Potrivit Nikon®, distanța focală se referă la unghiul imaginii, mai exact cât de mult din scenă va fi capturat și mărit, ceea ce afectează cât de mari vor părea elementele individuale. Cu cât distanța focală este mai mică, unghiul este redus și mărirea este mai accentuată.

Referitor la același aspect, un articol din revista Cine Premiere susținevariația distanței dintre subiect și cameră are o influență semnificativă asupra aspectului final. Cu cât subiectul este mai aproape, cu atât distanța dintre elemente este mai mică.

Femeie care face fotografii
Setările camerei au o influență ridicată. În plus, poți aplica câteva trucuri pentru a îmbunătăți imaginile.

11 sfaturi pentru a părea mai slab în fotografii

A fi fotogenic este cel mai puțin important lucru pentru ca o fotografie să arate frumos. Secretul este stăpânirea pozițiilor și variația contextului.

1. Aplatizați cadrul în funcție de înălțime

La persoanele înainte, fotografia nu va cuprinde întreg corpul, dând impresia unei siluete mai scunde. În cazul în care fotografia este în picioare, obiectivul trebuie să fie poziționat spre talie. Dacă fotografia este de grup, subiectul înalt va sta în spate, cât mai departe de cameră.

Atunci când doriți să păreți mai înalți, este indicat să adăugați un cadru de referință. Stați lângă o persoană mai scundă.

2. Nu faceți fotografii de jos

Dacă scopul tău este să arătați mai bine în fotografii, obiectivul trebuie poziționat puțin deasupra liniei ochilor; în caz contrar, fața va părea mai mare decât este în realitate. Aceeași recomandare este valabilă în cazul selfie-urilor: nu faceți niciodată fotografia privind în jos.

3. Oferiți volum părului

Încercați coafuri lejere, valuri sau bucle. Oferind volum părului, se echilibrează forma capului și a feței, obținând impresia de echilibru.

4. Aveți grijă ca lumina soarelui să nu vă afecteze direct

Când faceți fotografii în aer liber, încercați orele dinainte de amurg, astfel încât să evitați lumina intensă. Dacă fotografiile sunt făcute în plin soare, stați cu spatele la el pentru a nu închide ochii.

Dacă razele ajung direct la ochi, ne strâmbăm. Maxilarul și obrajii par mai mari.

5. Folosiți poziția akimbo

Punerea mâinilor pe șolduri subțiază brațele. Această poziție este cunoscută sub denumirea de akimbo și dacă este bine folosită, garantează o fotografie perfectă.

Desfaceți-vă picioarele ușor. Stați în poziție verticală. Coloana vertebrală și pelvisul trebuie să fie relaxate. Efectul maschează lipsa de tonificare abdominală.

6. Reduceți lumina

Utilizați un fundal discret, de preferință în aer liber. Luminile nu ar trebui să fie puternice. Acest lucru oferă beneficii feței, ascunzând ridurile fără a apela la un machiaj strident.

Cereți fotografului imaginea color și o versiune alb-negru. Alegeți ce vă place cel mai mult.

7. Combinați haine strâmte și largi

Hainele potrivite sunt o modalitate de stilizare a corpului. Combinațiile perfect adaptate distrag atenția de la zonele pe care doriți să le camuflați.

Purtarea pieselor largi dă senzația de volum. De exemplu, ați putea purta cămăși strâmte cu pantaloni largi.

Culorile închise sunt ideale pentru a părea mai slab în fotografii.

8. Găsiți o locație bună

Această recomandare este valabilă pentru fotografiile de grup. Stați în centru cu corpul întors ușor în lateral.

9. Încrucișați gleznele

Pentru fotografiile din poziție așezată, funcționează încrucișarea gleznelor, mai ales dacă purtați fustă sau rochie. Această poziție este perfectă pentru a picioare mai subțiri.

Faceți testul: încrucișați picioarele de la genunchi și veți observa diferența în fotografie. Acest lucru scoate în evidență coapsele, mai ales dacă purtați fusta mini.

10. Ridicați bărbia

Ridicarea bărbiei oferă aspectul de față subțire. Trebuie să ridicați capul, astfel încât partea inferioară a feței să iasă în afară, iar gâtul să simuleze o extensie mai mare.

Trucuri pentru a părea mai slab în fotografii
Faceți fotografiile de sus, niciodată de jos dacă doriți să stilizați imaginea obținută.

11. Mișcați-vă

Transmiterea dinamismului în fotografii ajută la ascunderea acelor detalii neplăcute. Este important rolul fotografului, care trebuie să folosească metode speciale, precum scăderea vitezei de expunere a camerei, reglarea cantității de lumină și asigurarea stabilității dispozitivului la captarea fotografiei.

Este convenabil să folosim filtre pentru a părea mai slabi în fotografii?

Decizia de a folosi filtre fotografice este una personală. Unii oameni le folosesc pentru a arăta puțin mai bine, în timp ce alții fac modificări exagerate departe de realitate.

De fapt, există un termen medical cunoscut sub numele de Snapchat dysmorphia, explicat în revista Nursing. Oamenii le solicită chirurgilor plasticieni modificări similare filtrelor aplicației.

Pentru a arăta bine în fotografii, cel mai important lucru este încrederea. Nesiguranțe se transmite în imagini. Dacă scăpați de presiune, veți arăta mai bine.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.