3 coafuri împletite uşor de făcut - Doza de Sănătate
 

3 coafuri împletite uşor de făcut

Pentru aceste coafuri minunate ai nevoie de doar câteva agrafe, un elastic de păr şi mâini agere.
3 coafuri împletite uşor de făcut

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Atunci când ne uităm la un serial sau film, nu ne putem abţine să nu ne întrebăm: cum reuşesc actriţele să îşi facă toate acele coafuri sofisticate? Cele mai impresionante sunt cele care la prima vedere par dezordonate şi ciufulite, dar care, de fapt, sunt extrem de complexe. Iar curajoasele optează pentru coafuri împletite ușor de făcut și potrivite pentru orice eveniment.

Aceste coafuri împletite ne lasă cu gura căscată, dar şi cu întrebări fără răspuns despre cum am putea să ne dezvoltăm stilul personal. Din fericire, este mult mai simplu decât pare. Nu trebuie decât să folosim câteva trucuri pentru a recrea stilul original.

Ca să te ajutăm să îţi descoperi propriul stil, îţi vom arăta cum să perfecţionezi câteva coafuri împletite simple. Toate sunt elegante şi potrivite pentru orice ocazie. Ce-ar fi să le dai o şansă?

Nu-ţi face probleme legate de materialele necesare. Ai nevoie doar de un elastic de păr, nişte agrafe şi două mâini. Nu este nevoie de niciun instrument profesional care costă o căruţă de bani, doar de răbdare şi dorinţa de a învăţa.

3 coafuri împletite uşor de făcut

1. Împletitură în coadă de peşte

Coafuri împletite ușor de făcut

Împletiturile în coadă de peşte par a fi desprinse din poveşti. Nu este de mirare că şi eroinele din Urzeala Tronurilor optează pentru ele. Nu-ţi fie teamă să încerci această împletitură! Nu trebuie decât să urmezi câţiva paşi simpli.

Prinde-ţi părul într-o coadă obişnuită și împarte-o în două secţiuni egale. Ia o şuviţă de păr din stânga şi uneşte-o cu secţiunea din dreapta. Ia o şuviţă de păr din partea dreaptă şi trece-o peste uniunea proaspăt formată, apoi uneşte-o cu secţiunea din stânga. Continuă împletitura până ajungi în punctul dorit, apoi leag-o cu un elastic de păr.

Poți trage puțin de coada împletită pentru a-i oferi un aspect uşor neglijent, în funcţie de cum vrei să arate. Cu cât experimentezi mai mult şi te obişnuieşti cu împletitura, cu atât vei putea să „te joci” cu ea şi să o personalizezi.

2. Coroniţă împletită

Păr ondulat și coafat

Dacă îți place stilul hipiot sau hipster, atunci această împletitură este pentru tine. Este perfectă şi pentru momentele în care ne grăbim să plecăm de acasă. Îți va răpi doar câteva minute. Așadar, vrei să ştii cum poţi împleti o coroniţă?

Fă două împletituri mici în ambele părţi ale capului, dar păstrează o secţiune în centru neîmpletită. Apoi, adu împletiturile în spate şi prinde-le împreună folosind agrafe – şi asta e tot! Nu-ţi fie teamă să experimentezi cu agrafele de păr.

Îţi poţi face o mulțime de coroniţe împletite folosind această tehnică, dar în propriul tău mod, dând naştere unor noi modele. Poţi oricând transforma acest stil elegant pentru a se potrivi unei ţinute de stradă. Lăsa-ţi creativitatea să lucreze!

3. Împletitură spic de grâu

Modele de coafuri împletite clasice

Împletitura spic de grâu sau studenţească este una dintre cele mai versatile coafuri. Este perfectă pentru femeile care doresc să abordeze stilul modern, fără să pară totuşi prea îndrăzneţe.

Începe prin a alege trei şuviţe de păr egale din vârful capului, pe care să le împletești. Pe măsură ce înaintezi, adăugă în toate secțiunile noi şuviţe de păr. Continuă să împleteşti până rămâi fără „material” cu care să lucrezi.

Dacă vrei să inovezi acest stil simplu, fă câte o împletitură în spic de grâu în ambele părţi ale capului. În general, împletiturile mai groase se potrivesc cel mai bine cu acest stil şi sunt perfecte pentru ocazii speciale.

Cum să îţi pregăteşti părul pentru coafuri împletite?

Una din cele mai frecvente griji atunci când cochetăm cu ideea de coafuri împletite este cum să ne pregătim părul pentru noua experienţă? Părul drept şi uscat este cel mai simplu de împletit. Dar nu toţi ne naştem cu firul de păr drept.

Dacă părul tău este creţ, cel mai bine este să îl împleteşti imediat după ce l-ai uscat cu prosopul.

Însă cele mai multe dificultăţi în materie de împletit le au femeile cu părul ondulat. Dacă te numeri printre acestea, cea mai bună strategie este să îţi laşi părul să se usuce puţin, până devine uşor umed: nu complet uscat, dar nici ud. În acest stadiu poţi să lucrezi cu părul tău fără să întâmpini prea multe probleme. Vei obţine rezultatul dorit în mod garantat.

Modul în care arătăm este foarte important. Dar nu trebuie să ne străduim să arătăm bine doar pentru cei din jurul nostru, ci în primul rând pentru noi însene. Pentru sănătatea noastră mintală şi fizică, este esențial să fim mulţumite de modul în care arătăm şi să nu uităm să ne răsfăţăm puţin din când în când. Stima de sine şi o atitudine pozitivă sunt esențiale pentru a fi fericite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.